Rendszeres olvasók

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2017. február 14., kedd

Lena Lawson: Holly és nagyon beteg kutyus


 Kész lett Sylvia Zet tervező képe. Tündéri! De jó, hogy kész! Melós volt, de megérte.

Polly kutyusom nem evett, ha mégis akkor kihányta. Kutyáknál ez nem szokatlan, de egy hét után is bágyadt, fekve is remeg. Tomi fiam meglátta, kapta és elvitte az ügyeletre. Injekciókat kap, másnap eszik, de kihányja. Harmadnap újra doki. Röntgen is és kiderül nagy a baj. Sok nagyon jó dolgot kap segítségül:


Ez tegnap volt. Nem tudni mi okoz bélelzáródást, este bélfestő anyagot nyomunk le a torkán . Reggel 9-re műtétre van előjegyezve. Előtte újra röntgen és a festék mutatja, hogy pontszerűen szivárog át a festék valamilyen elzáródás miatt. Kérdeztem, gyógyítható vagy elaltatásra lesz szükség? Nem tudja. Ha műtét közben daganatot talál és az apró daganatokban szóródott már szét, azaz áttétes akkor felhívnak: mi legyen? Én már előre kérem, hogy ne ébresszék fel azért, hogy elaltassák újra, hagyják. Ne kínozzuk. A bél torlódását gyanítja, darabokat kell kivágni belőle.
Sokára jött a telefon: Sár és fű, meg szalma kövület, azaz idegen anyag okozta az elzáródást. Kivették. Állatkórházban marad, mert a belek műtéte esetén nem ihat, nem ehet, infúziót kap.
Jó hír. Ez is nagy műtét, de gyógyultan jöhet ki belőle.
A műtét 80 ezer Ft-ba kerül. A kórházi ellátás és az előzményekkel együtt 120 ezer Ft-nál tartunk.Tegnap okozott némi vitát az anyagi vonzatai miatt, hogy próbáljuk-e meg a műtétet vagy hagyjuk. Idős, 13 éves kutyusról van szó. Döntésem: a ma reggeli röntgen valamit csak mutat a kontrasztanyag után! Nem, de a doki biztos gyógyulást ígért a műtétet követően, kivéve daganat. Könnyű most már mondani, hogy megérte. MEGINT hozzá kellett nyúlni a félretett pénzünkhöz. Én félek mi lesz, ha nem lesz. De most már várjuk haza és remélem vidám 2-3 éve lesz még hátra!

Más. A térdem miatt most szóltam a körzetinél, beutalt a reumatológiára. Tegnap voltam. Ezt muszáj leírnom: A bal térdem fáj nagyon. Azt mondta a doki: a jobb a rosszabb. Tesssssék? Igen, magyarázza, mert tudat alatt kiváltom a másikkal és túlterhelem. ??????? Szóval azért írok erről, mert a bal fájdalma esetén előfordulhat, hogy a jobb a bűnös. Figyeljetek Ti is.
Krémet és terápiát kaptam, amire még időpontot kell kérnem.

14 megjegyzés:

amilgade 2017. február 14. 20:18  

Szegény kutyus! De jól döntöttetek!

agnesordog 2017. február 14. 20:31  

A Kutyusnak gyors gyógyulást kívánok, tudom milyen, ha baj van a kis házikedvencekkel ! Sajnos már átéltem :-(

A kép szenzációs lett !

Holdgyöngy 2017. február 14. 20:44  

Gyógyulást a kutyusnak, olyanok ők, mint a gyermekeink. Családtagok.

Rita JG 2017. február 14. 21:16  

Káprázatos kis töndér!
Jobbulást a kutyusnak!

Vera 2017. február 14. 21:28  

Tudom milyen, amikor beteg a kedvencünk...Jobbulást neki!!!
A himzésed nagyon édes lett!!!

CathlenKata 2017. február 15. 12:19  

Aranyos lett a hímzésed!
A kutyusnak mielőbbi gyógyulást!
A lábad miatt meg sok pihenést, hogy ne terheld azt amelyik még jó. Tapasztalat sajnos. :-(

Cat 2017. február 15. 16:47  

Jobbulást a kutyusnak!
A hímzés csodás lett!

Eliz 2017. február 15. 20:22  

A tündérke tündéri! Jobbulást és gyógyulást a kutyusnak.

Névtelen,  2017. február 15. 21:17  

Drága Beám, jobbulást mindkét térdednek! Meglepően sokat segít egy jól megválasztott krém (Törés után iszappakolást írtak fel, csodálkoztam. Aztán már azon csodálkoztam, milyen remek a hatása.)
Gyógyulást aranyos kis kutyádnak is! Tiszteletem, hogy kiálltatok mellette, az élete mellett. Nekik is csak ez az egy van, szerencséje Pollynak, hogy áldozat árán megmenekülhetett.
A tündérkéd nagyon bájos, tényleg megérte a komoly időbefektetés az összefogott szálakkal. Mint egy édes rajzfilm-figura! :)
Vigyázz magadra!
Brigi

Névtelen,  2017. február 16. 7:48  

Polly kutyusnak gyógyulást!

Tündéri ez a kép!

Lia

Beáta Tüzes 2017. február 17. 19:28  

KÖSZÖNÖM a sok együttérző kedves megjegyzést!

Edit 2017. február 17. 19:35  

Nagyon aranyos a tündérkéd, szuper jók a színei. Elfogadnám. :)