Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2018. március 23., péntek

Luminaria dress


A szabásminta három részből áll: alsószoknya, mellény és kalap. Reggel korán keltem, nem kellett menni sehova, varrásba fogtam. Először a kalap:


Az A4-es lapon kinyomtatott méretet egy gyakorló anyagon kiszabtam, kézzel nagyoltan megvarrtam, hogy lássam mekkora. Höhö. Egy kis bigyó lett a baba fején. Mértem mennyivel nagyobb kell, újra szabtam, megint próba, az már jó lett. 4 órán keresztül csak a kalapot készítettem.


Olyan jó, hogy a varrógép talpának a felét le lehet húzni, mert így könnyű a kisebb darabokkal is dolgozni.


Jó nagy rumlit csaptam! De elkészült:




Délután megvarrtam az alsó szoknyát is. Az jóval könnyebb volt. Kalapot most készítettem először, van is benne bibi.

10 megjegyzés:

Cat 2018. március 23. 19:30  

Annyira szép lett! :-) Nagyon ügyes vagy, én nem látom a bibit. :-)

Holdgyöngy 2018. március 23. 20:03  

Ugye, mennyire élvezted?!Amivel az ember megkínlódik, örökre megjegyzi. Szép, várom a teljes öltözéket.

Tüzes Beáta 2018. március 23. 20:15  

Köszönöm a biztatást!

Pudding et Biscotte 2018. március 23. 20:50  

What beauty!!! I love the fabric and the shape of the hat! Wonderful creation!

agnesordog 2018. március 23. 21:57  

Előgyakorlatok , felkészülés a Nagymamaságra :-) Klassz lett !

Vera 2018. március 24. 16:21  

A hibákat csak Te látod!Sok-sok sapka, kalap és egyebek készültek, és jöttek ki a kezem alól...Most újra kéne tanulni...

Andulka 2018. március 24. 17:47  

Szerintem úgy tökéletes, ahogy van. A hibákat csak te látod, mert tudod, hogy hol kell keresni, ha így ránézek csak azt látom, hogy egyben van minden. Le a kalappal előtted megint!

Csipkeherceg 2018. március 24. 19:02  

Milyen jó látni hogy ennyire lelkesen nekiálltál varrni .:)
Ugye hogy milyen hamar telik az idő alkotás közben .Gratulálok, nagyon széplett ,Egy kis blúzt el tudnék kébzelni a ruha alá ,kicsit elegánsabb lenne :)

Rita 2018. március 26. 16:00  

Milyen aprólékos, finom munka! Biztos rengeteget lehet vele tanulni.