Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2018. június 13., szerda

Horgolok


Több napon keresztül gubancoltam és tekertem fel a piacon vett fonalamat. A felével sikerült végeznem és tettem egy próbát kötésre : a fonálnak nincs rugalmassága, így a lazára vett munka nem tetszett. Utána 2-es horgolótűvel próbálkoztam és áááááámulok, hogy ez milyen szép! De legalább is nekem tetszik. Ez lesz életem első horgolt blúza, ha elég lesz a fonál hozzá. Ági írta, hogy ez a fonál nem nyúlik, nem ereszt a színéből, jó minőség és ez kedvet csinált a készítéséhez. Most kezdtem hozzá és magával ragad a horgolás, két napja csak evvel foglalkozom. Csípőszélességben kezdtem és kb. 15 cm magasságban derékszélességre csökkentem a méretet. A csökkentést a babák horgolásánál sajátítottam el. Mindenből lehet tanulni .Olyan fura, hogy a kész munka spirálban tekeredik.


Azt halottam a rádióban, hogy gyorsan leérik idén a meggy. Nem is csodálkoztam, több mint egy hónapja kánikula van. Ma vettem a piacon 5 kilót 348 Ft-ért kilóját és mikor haza jöttem a felét kimagoztam.
Készült belőle egy adag gyümölcsleves, kiegészítve sárga barackkal:



Holnap folytatom és főzök lekvárt. Kétfélét, mert idén először vettem ezt a fűszeres dzsemfixet és kipróbálom.


A nagy melegben a cicát is éri a ventilátor. Lobog a bajusza. Cuki!

10 megjegyzés:

Holdgyöngy 2018. június 13. 20:15  

Bea, a te cicádnak nem hullik nagyon a szőre: Öregasszonyé eszméletlenül, s nem engedi magát kefélni. Itt most lehűlt, nagy viharok voltak. Szóval úgy érzem, ez a fehér szőrzet nagyon hullós, ez a lényeg.

Tüzes Beáta 2018. június 13. 20:20  

De,nagyon hullik. Naponta szedem a ragacshengerrel a pokrócról.Fele akkora lett mint télen: a bunda miatt is.
Itt is lehűlt kicsit. Ma minden idő volt: míg úton voltam reggel 10-ig sütött a nap. Pokoli meleg volt. Utána beborult, enyhén fújt a szél, most áll a levegő.

Orsi 2018. június 13. 20:26  

Most hogy olvaslak, eszembe jutott, milyen jó lenne egy kis finom dzsemet készíteni...de aztán kijózanodok, mikor rágondolok, mennyi van a kamrában :D nincs aki egye, főzni meg szeretem, olyan jó látni a végeredményt :)

A cica alatti pléd annyira tetszik...

Tüzes Beáta 2018. június 13. 20:55  

Orsi: felesleges eltenni ha nem használjátok. Nálunk nagy sütievők a fiúk.

agnesordog 2018. június 13. 20:56  

Szép lesz a pulcsi , csak gyorsan dolgozz, hogy előbb kész legyen, mint hogy elfogyna a fonal.:-) /Anyum mondása volt mindíg, ha kötött /
Nálunk a cica nem bírja, ha mozog a levegő , majd egész nap az ágy alatti bunkerében hűsöl ? ! Fontolgatom, hogy meg kellene fürösztenem , hogy kicsit jobb legyen a szőre, de gyerekkora óta nem volt vízben, és félek, agyon harapna , vagy megfázna, ami még rosszabb.

Tüzes Beáta 2018. június 13. 21:00  

Ági: akkor nem most kellene elkezdeni. Hagyd a bunkerében.
Anyud okos volt, jó tanácsot adott.

Rita 2018. június 13. 21:40  

Kötöd a pulcsit vagy horgolod? Egy idő után nem fog tekeredni.

Vera 2018. június 15. 10:03  

Azt hittem, hogy csak a mi cicánknak hullik ennyire a szőre... most meg vagyok nyugodva...Kicsit örülök is, mert pár napja "leköltözött" az ágyról,és a napaliba a szekrény és a váza közé fekszik...
Anno csak kötött dolgaim voltak, mára nem bírom sem a horgolt, sem a kötött felsőket...persze igy sem maradok kézimunka nélkül..
Kukacosak a meggyek...igy nem főzök és nem is teszek a hütőbe sem...

Andulka 2018. június 15. 14:38  

Szép színevan a fonaladnak.Gyümölcsleves:nyami!:-) Cica nagyon cuki. Ilyen befőzővel még nem találkoztam,de ezek után majd keresni fogom a boltban.