Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2018. július 10., kedd

Oszkár



Hála Jucinak, akinél először láttam ezt a cicát, hogy csak fekete-fehérben álmodta meg. Eredetileg a mintaív neonzöldet, sárgát, rózsaszínt javasol, amivel semmi baj nincs. De nekem már szivárvány színű nyulam van, ezért tetszett meg Juci képén ez a cica. Így viszont nekem ő fiú, így csokornyakkendőt kapott és a keresztségben Oszkár nevet. Ő vigyáz a lányokra a babapolcon. Nagyon büszke rá!


Ma piacoltam és a bejáratnál régi könyvek voltak kitéve. Potom áron, 500 Ft-ért vettem ezt a régi mintákkal is tele érdekességet. A benne mutatott képeket már kétszer is átnéztem.


Tetszik ez a régi, de örök szép minta párnára, gobelin hímzéssel,


álmodom, hogy egyszer én is készítek ilyet,


megdöbbentő, de a szőnyeg mintáit is tartalmazza,


horgolások sokasága...és mi szemnek tetszetős. Nagyon örültem ennek a szép könyvnek. Alíg bírtam rávenni magam, hogy koncentráljak holmi babra meg leveszöldségre. Ki akar itt főzni amikor ilyen kincset tart a kezében?


De később észhez tértem és felvágott helyett ma kőrözöttet készítettem félbe vágott paprikába töltve. Olcsó a paprika és nagyszerű avval együtt harapni. Sok a sárga fürtös paradicsom már nálunk. Dísznek is szép és még féléretten is édes. Imádjuk!

6 megjegyzés:

Edit 2018. július 10. 20:18  

Cuki lett Oszkár cicus! :)

A piacokon tényleg kincsekre lehet bukkanni. Ez a könyv nekem is megvan valahol, és képzeld, azt a szőnyeget el is készítettem belőle. :) Csak én a mintát átvariáltam kelim öltésekre, és persze nem ilyen óriási méretű, de elég nagy. Nekem faliszőnyeg lett, a színei ugyanezek.
Azért lett végül kelim, mert akkoriban még nem is keresztszemeztem, állandóan kelim mintákat kutattam, és készítettem párnákat, terítőket, falvédőket.
Majd előkutatom a képet róla, és felteszem a blogomba.

JuciKa 2018. július 10. 20:44  

Tényleg, teljesen pasis lett Oszkárod :) :) gomb szemeivel és macskabajszos orrával. Látod ugyan abból a mintából teljesen mást tudunk kihozni. Ezért szeretem a hasonló játékot, ahol az alap ötlet adott és a többit mindenki magából.... saját ötletből adja. Hasonló könyveket, újságokat már én is vettem. Nálunk holnap ( szerdán) van piac :)

Tüzes Beáta 2018. július 10. 21:28  

Hajrá piac!
Edit: tedd fel a képet, mert nagyon érdekel. Előre is köszönöm!
Juci: egyforma mintából más: ez tényleg izgalmas!

Edit 2018. július 10. 22:22  

Beáta, megtaláltam a képet, írtam is egy posztot róla. Ha van kedved elolvasni, a blogomon megtalálod! :)
Azt hiszem, készítettem jobb fotókat is valamikor róla, de azok most nem kerültek elő.

Vera 2018. július 11. 18:30  

Jó lett a cica...Jöhet a következő.

Andulka 2018. július 15. 17:42  

Annyira cuki lett a cica!!!! Ha esetleg rosszalkodna és már nem bírnál vele én szívesen befogadom! ;-) A piacon jó kis kincsre bukkanttál! Körözött: nyami, így paprikába töltve nagyon guszta lett!