Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2019. január 9., szerda

Dimensions, a harmadik....


Kész lettem evvel a kis képpel. A mérete 13x18 cm,  de meglepően nagy munka volt. Egymás után most már a harmadik Dim-be kezdek bele:



Nagyon sokat hímeztem, mert ezt most nagyon szeretem. Annak is örülök, hogy már kilábaltunk a karácsonyi időszakból, mintákból. A fákat is lebontottuk és új év kezdődött a lelkemben is a romantikus, virágos hímzéssel. A nehézségét az adja, hogy 5, meg 6 szállal kell hímezni félöltésekkel és fáj a kezem. Ez sok, bár az aida 14-es, nehéz áthúzni ennyi fonalat.

Nagyon foglalkoztat az ingatlan piac. Egekbe szöktek az árak, értsd: dupla annyit ér a megörökölt lakásom, mint évekkel ezelőtt. Most megéri eladni és úgy is döntöttem, hogy megteszem. Az árát négy felé osztom, kap a három gyerekem és én. Mindhárom gyereknek kiugró lehetőséget biztosít. A nagyfiam: építkezés kezdete 4-5 százezer ft, csak az engedélyek. Az áram  és víz ugyanennyi.  A munkákat csak számla ellenében szakember végezheti. Nem sorolom, sokkal több lesz mint tervezte és sokat gondolkodtam hogyan tudok segíteni. A lányom egészségügyis, Ő külföldre akar menni, Olivér fiam szintén. Felhívta az Amerikai Nagykövetséget, elmondta mit szeretne csinálni. Semmi akadálya, van aki fogadja, van hol laknia, plusz legyen pár milla a számláján. Hát lesz.
Örülök, hogy segíthetek, de engem az én negyed részem érdekel. Bizniszelek, mert munkám nincs. Szóval, jó áron újra lakást vennék és nézegetem az internetet. Sok lakás van fillérekért, pl. A Váci utcában, ahol a legdrágábbak a lakások potom pénzért lehet venni akkor ha a lakás tartozását átvállalja a vevő. Más is eszembe jutott. A Fővárosi Bíróságon egész nap folynak a perek. Egyszer voltam ott és láttam, hogy szegény tulajdonosok a banki tartozás fejében áron alul kényszerülnek eladni az ingatlanjaikat és ez a per után az ajtó mellé ki van függesztve az eladó lakások listája. Izgalmas nekem ezen agyalni és lehetőségeket felkutatni. Most ez foglalkoztat.

7 megjegyzés:

agnesordog 2019. január 9. 19:31  

Gyönyörű lett a himzésed ! Persze a Dimensions mind átlag feletti szerintem , akár a kidolgozottságot, akár a fonalak minőségét nézzük.

Az ingatlan dologhoz nem tudok hozzászólni , de nagyon sajnálom azokat, akik erön felett mindent beleöltek egy lakásba értelmetlenül, most pedig mehetnek ahová tudnak . Lehet, hogy bérbeadónak lenni sem fenékig tejfel . Jól fontold meg, járd körbe, mielőtt belevágsz, mert akár csalóval is összehozhat a rossz szerencséd , vigyázz !

Tüzes Beáta 2019. január 9. 19:42  

A Dim. készletek mesések!
Igen, vigyázok.

Vera 2019. január 9. 20:11  

Gyönyörű lett!!!
Én is azt tudom csak mondani nagyon körültekintő legyél...sok csaló van...

Tüzes Beáta 2019. január 9. 20:18  

Köszönöm az óvatosságra intést. Nagyon jól esik.

Névtelen,  2019. január 10. 6:37  

Nagy elismerés az ingatlanozásban való gondolkodásodér, de biztos alkalmas is vagy erre a tevékenységedre, ha már ennyire átgondoltan osztod ezt meg.
Szurkolok Neked, hogy zökkenőmentesen valóra is tud váltani!

Nekem nagyon tetszik a Télapos himzésed, ügyes vagy!
Erika

Edit 2019. január 10. 18:46  

Nagyon tetszik a Mikis képed, szinte megszólal. :)

A bírósági ingatlanoknak utána tudsz nézni a neten is. A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar honlapján rá is tudsz keresni, szűrni a neked megfelelő feltételek szerint.
Én azért hallottam "érdekes" dolgokat ezekről, úgyhogy nagyon megfontolandó, hogy mibe ugrik bele az ember. Ott van minden ingatlan mellett a .pdf fájl, abból lehet tájékozódni. Ha van jogász ismerősöd, mindenképpen ajánlom bevonni, mielőtt valami félresikerül.
(Egyébként meg nagyon sajnálom, akik fölül elárverezik a lakásukat) :(

Tüzes Beáta 2019. január 12. 18:22  

Erika: köszönöm a biztatást!
Edit: köszönöm a netes címet, már keresem is!