Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2019. április 8., hétfő

Vera csipkéje és egy gésa baba


Tegnap rászántam magam, hogy keretbe tegyem a Verától ajándékba kapott csipkét. Több színt próbáltam háttérnek, azt hittem a fehér nem lesz jó, de meglepően kellemes a szatén háttér és szépen kirajzolódik rajta a munka finomsága. Egyszerű varrócérnával öltögettem a vászonra, hogy az ne látszódjon, a szatént kemény papírra kasíroztam és ment a keretbe:


Már a falon van, de új helyet kell keresnem neki szem magasságban. Ezt ugyanis hosszan tanulmányozni kell. Ezt bizonyítja a férjem bátyja is, aki tegnap pont akkor volt itt amikor dolgoztam és az asztal fölé hajolva sokáig nézte ámulva. Igen, ezen van mit nézni és magasan csak a rózsaszín látszik. Nem helyes.

Mióta Kínából rendelek először fordult elő, hogy a repülőtéri vámról kaptam egy levelet amiben arra kértek küldjem el a külföldi megrendelésről a másolatot, illetve a bankszámláról az erre kifizetett összeget. Küldtek még egy nyomtatványt amit ki kellett töltenem és 3800 Ft vámot kértek. Óoooh!
Frászt kaptam, hogy ezentúl ez így lesz? Itthonról intézem interneten a számla kezelésemet, de nem tudtam rájönni hogyan másoljam ki azt a részletet ami az 5000 Ft-os babára vonatkozik. Ugyanígy a megrendelésekből az erre vonatkozó részt. A fiam mutatta meg: Paintba másolni, annak a segítségével kivágni, másolni, küldeni. Most már én is tudom. A baba rá pár napra megérkezett 0 Ft vámmal. Ezek szerint szúrópróba jelleggel rámutatnak minden akárhányadik csomagra és ellenőrzik. Megnyugodtam. Továbbra is szorgalmasan rendelgetek.

Ez a baba is gyönyörűen elkészített :


Naná, hogy cseresznyefa virágos a doboza. Japánban ünnep ennek a fának a virágba borulása.






Minden részletében hibátlanul kidolgozott. Ámulatos, hogy erre a kicsi ruhára pont illő motívumot vasaltak ( vagy nem tudom).


Az ázsiai és európai lányok együtt a polcomon. Mennyire más volt régen a divat, de én nem tudnám megmondani melyik a szebb. Ma már ugyanolyan ruhákat hordanak a világ legtöbb részén.

7 megjegyzés:

Edit 2019. április 8. 20:00  

Nagyon szép az új babád is!
Épp a napokban olvastam egy cikket, hogy Japánban még mindig vannak gésák, akik magasan képzett művészek, és nem más "mesterséget" űznek. De régebben persze ennek is nagyobb tradíciója volt, és sokkal többen is voltak.
Szép lett keretezve Vera munkája, látszik rajta a megbecsülés. :)
(Nemrég én is kaptam tőle egy csipkét, a karácsonyi díszek között őrzöm, a karifára is feltettem.)

Holdgyöngy 2019. április 8. 20:12  

Szépek ezek a keleti babák. Vagy nekünk különlegesek? Tudod, míg fiatal voltam, ha utaztam nagyanyámhoz falura a busznál, a városban mindig tudtam ki melyik korosztály a várakozók közt, az öltözködésük alapján. Már nem viselete hordtak, de a korosztályok elkülönültek. Ma ugyanazt viselik a világon mindenütt. Hát, nem is tudom mire jó ez a nagy egyformaság? Sógorodnak igaza van, a csipke részletei közelről szemlélhetők, jó szemű, figyelmes férfi.

Tüzes Beáta 2019. április 8. 21:04  

Edit és Holdgyöngy: szép a tradíciók őrzése, mert gyönyörködtet a népviselet. Igen, szép nagyon a keleti selyemfestés.
Az egyformaság a kényelem miatt alakulhatott ki. Egyenjogúság van, a nők is dolgoznak, farmer, póló és rohanás. De ezt az öltözködés formát most nagyon leegyszerűsítettem. A lényeg a kényelem.Legalábbis nekem.

Fáni 2019. április 9. 9:57  

Vera csipkéit mindig álmélkodva figyelem, nekem is van Tőle karácsonyfadíszem, és angyalkám, nagy becsben tartom őket. Ez a rózsaszín így a keretben csodálatos.

Mindenfajta népviselet nagyon szép, szeretem nézegetni őket, de a mai rohanó világban nem biztos, hogy kényelme viselet lenne, viszont az ünnepeknek, amikor felöltik emelik a " fényét". Én Mohácson voltam, ott gyönyörködtem legutóbb a sokác viseletben. Egész családok öltöztek fel, a pici lánytól kezdve az apákig, a férfiak busó jelmezben, a nők a viseletben. Gyönyörű volt.
A külföldi népek viseletei is lenyűgöznek mindig.
Jó, hogy így gyűjtögeted őket :)

Vera 2019. április 9. 11:20  

Micsoda gyűjteményed lett! Sok örömöt hozzá!
Megtisztelő, hogy ilyen becsben tartod a kézimunkám!...

JuciKa 2019. április 9. 18:55  

Babázni jó! Szépségeket látni nálad.

Pudding et Biscotte 2019. április 12. 13:56  

Your pink lace is very refined and must represent hours of work, I guess! Small frames sometimes find it difficult to find their place on the walls at right height, I faced the same problem this week with a present I was offered. The Japanese doll his wearing a very gorgeous kimono, the pattern is beautifully detailed! Have a nice weekend, Beata!