Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2019. augusztus 25., vasárnap

Egymás után hibázok


Elkezdtem a kardigánom hátát kötni és már jócskán haladtam mikor megmértem a szélességét. 10 cm-rel kevesebb. Elszámoltam a kezdésnél a szemeket. Próbáltam magamra nyújtani, de az csúnya és be kellett látnom, hogy le kell bontani. Félre tettem.


Régóta szeretném megvarrni Bell ruháját. A " jutubon" láttam, hogy a gépet a legnagyobb öltésnagyságra kell állítani, úgy végig varrni a a kívánt részen és a felső szállal kell ráncosra húzni.Nem is nagyon kellett meghúznom, mert a gép eleve ráncolta. Hű, de jó, dolgoztam tovább. Ahogy forgattam egyre több csíkon csúszott le simára az anyag. Aha! Akkor a hullámot fixálni is kell. Az már macerás, mert ugyanazon az öltésen kell haladni, hogy ne legyen csúnya.


Mikor azt hittem ez jó lesz, a kézzel készített rózsákat felöltögettem. Az is sárga, alíg látszik, de ez a lényeg és ez végre szép lett. A szoknya a felső részhez rögzítés során ( a dereka is ráncolva van), csúnya lett, de eldugtam egy rávarrt szalaggal.. Felpróbáltam a babára és hosszú lett. A cipőn túl lóg több centivel. Visszabontottam és ezt is félre tettem.
Kedvetlen voltam napokig. Zavar a nagy meleg is. Kimerít ha bevásárolni kell menni. A lakás hűs, de kell pár perc mire nem kóválygok és értem is amit a fiam mond. Utálom, hogy jövő hét péntekig még biztosan marad ez a kánikula. Pusztán ettől is rossz kedvem van. Nem tudok koncentrálni.


De felfedeztem egy számomra kedvező megoldást a tetőtérbe vezető lépcső falainak burkolására. Ez lelkesített.Nagyon régóta keresem a megfelelő burkolatot, eddig semmilyen megoldásban nem tudtunk egyet érteni a férjemmel. De tegnap a fiammal voltunk az IKEA-ban és most láttam, hogy lehet kapni műnövényekből négyzeteket. A fiamnak is tetszett és meg is vettünk 30 darabot.


A férjem meg csak nézett. Ha Ő van velem biztos erről is lebeszél. De meglepő módon tetszett neki és most szerelik. Meg sem próbálom elmondani milyen lesz, majd lefotózom. Kezeletlen  natur fa és növények váltják egymást csíkban.

7 megjegyzés:

Fáni 2019. augusztus 25. 22:45  

Látom nem csak én vagyok így a meleggel, szinte semmihez sincs kedvem. A kezem izzad, nem tudok rendesen varrni, de a házimunka sem megy.
Ha belegondolok holnap mennem kell a munkahelyemre, én leszek az ügyeletes, brrrrr, bent az épületben minimum 30 fok, de ennél csak több, tiszta beton, a ventilátor nem ér semmit.

Tüzes Beáta 2019. augusztus 25. 23:29  

Nehéz napod lesz, sajnos. Utálom ezt a hőséget!

JuciKa 2019. augusztus 26. 9:10  

Jön a felfrissülés az időjárásban, remélem jobb lesz mindenkinek. Szép, sikeres hetet!

Holdgyöngy 2019. augusztus 26. 10:18  

Nem tesz boldoggá, hogy más sem viseli jól a meleget. Amit írtok érzem én is. Én félretettem mindent, nem megy. S az eső csak nem akar jönni, felénk nem.

Vera 2019. augusztus 26. 17:08  

Majd elmúlik a rossz sorozat, és vissza tér a sikeres kedved...Ezt a meleget mindenki nehezen viseli...Ilyenkor mindig arra gondolok, hogy aki kaszál vagy a kondér mellett áll, és főz, annak milyen melege lehet... akkor csak szerencsések vagyunk...

Rita 2019. augusztus 26. 21:37  

Teljesen igazad van, a kudarcokat is dokumentálni kell. Sokat lehet tanulni belőlük.

A ráncolásnál a felső szálat kell meghúzni, de ha fixálni akarod (de csak akkor, ha elég a ránc), akkor húzd meg az alsó szálat, és nem fog visszacsúszni, amit addig összehúztál.