Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2019. október 22., kedd

Csipke és selyem blúz






Még biztos varrok pár inget, mert nekem előnyösebb mint a póló. Ez a blúz sajnos rajtam kissé feszül, így a lányomnak adom ha igényt tart rá. Neki pont jó lesz. Amikor a szabásmintát kimásoltam a Burdából rögtön mértem is. Mellbőség, karhossz, minden stimmelt csak a popó részén feszül és az nem szép. Az alsó enyhén fodrozott rész esésének így kell kinéznie mint a varróbabán.
Most elmegyek a Burda weblapjára és veszek molett minta újságot.
Az egész blúzhoz az hozott kedvet, hogy vettem előregyártott  gomblyukat:


Ez gumis, rugalmasan ráillik több méretű gombra. Én minden másodikat levágtam, de még így is sok a gomb. Minden harmadikat fogom legközelebb használni. A gomblyukazás kikerülésére tettem egy kísérletet. Ez is lehet az egyik módja.


Vettem hozzá gombokat is és ebben az esetben igaz lett, hogy a gomb dísz is lehet.


Ma a KÖKI-ben jártam és vettem a Meseboltban őszi és téli mintás vékony vásznat. Maradok a jól bevált szabásmintánál és készítek ugyanolyan inget. Most szezonális mintával.

Engem nagyon zavar ez az időjárás, egyáltalán nem esik jól ez a meleg.

4 megjegyzés:

Vera 2019. október 22. 20:10  

Nagyon szép anyag, szép blúz...Kár hogy szűk az alja...nem szoktál mérni és próbálni?
Ez a gombolás pánt ngyon jó...még nem is hallottam róla, anno egyesével csináltuk a ringliket...hú de utáltam, így én inkább gomblukasztam, bár azt sem szerettem...

Tüzes Beáta 2019. október 22. 20:38  

Mértem, nem próbáltam. Ah! A gomboláspántból 5 méter 1500 Ft, árban és praktikumban is nagyon jó. Ez esküvői ruhákhoz van kitalálva, de én mindenhez használom.

Rita 2019. október 23. 21:13  

Ez ebben a legjobb, hogy az ember kitalálgatja, összekombinálja... és egyedi lesz és a tiéd (vagy nem, de akkor is egyedi).

Palkó 2019. október 29. 18:52  

Gyönyörű lett ez a blúz! És a gomblyuk... hogy mik vannak! :)