Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2020. április 7., kedd

Kijárási tilalom


Mi hamar megértettük, hogy délig nem szabad menni vásárolni. Utána is a fiam terhelem vele, mert neki van autója,  a tömegközlekedést kerülöm. Maszk és gumikesztyű. Hetente kétszer el kell menni. Bár én most már ezt is kihagyom, a fiatalokra van bízva. Nálunk a fegyelemmel nincs gond. Másoknál van. Meglepődve láttam a képeket, hogy szabad parkolóhely nem volt az OBI előtt vasárnap, olyan sokan voltak. A kertészet is tömve, minden második ember vesz fel maszkot. Értem, jó az idő, valamivel el kell foglalni magukat az embereknek. A lányom a Kanári szigetekről arról számol be, hogy nagy kiabálások vannak a rendőrök és a lakosság között, ott még szigorúbbak a kijárási tilalom szabályai, illetve mindenki festi a lakását. Ha már egyszer otthon kell lenni, szerintem itt is sokan gondolkodnak így.

Olyan érzés kerített hatalmába, mint karácsony előtt, mikor több napra be kell vásárolni és készülődni, no meg unalmamban elkezdtem sütni. Díszes külsőt is kapott a gesztenyés fatörzs. De két hét után beláttam, hogy ez anyagilag nagyon megterhelő és mostanra feladtam. Drága dolog ez az itthonlét. Más okból is. Olyan boltba megy el a fiam ami közel van és kicsi, hogy a legkevesebb emberrel érintkezzen. Ott meg megveszi ami van és nem az olcsót, mert ott nincs lehetőség a válogatásra. Kész anyagi csőd a szokatlan bezártság. De majd belejövünk, ez még csak a kezdet.


A ma reggeli hírfolyamot hallgatva azt az információt kaptuk, hogy a szappan és a fertőtlenítő összevetésében a szappan győzött. Ennek nagyon örülök, ha hiánycikk az antibakteriális kézfertőtlenítő legalább nem félek. Én is szappanpárti vagyok, voltam is.


Tegnap vettem észre, hogy a billentyűzetem 4 betűt nem üt le. Bakker! Vennem kellett egy újat. Ismét a fiam kértem meg, hogy hozzon. Nem kell "hűde", csak egyszerű. Most már evvel írok.



Mindkét fiam fotózik (is). Az előbb vettem észre két papír ládát, ami a varróasztalomon elvitelre várt és a csomagoláson látható volt, hogy ez mind virág. Azonnal kipakoltam, mert ezt látnom kellett. Le is fotóztam. Áááámulatos! Ezek igazi rózsák úgy vegykezelve, hogy két évig megtartják a minőségüket. A virágos nagy veszteséggel minden élő növényt kidobott, a képen láthatók eladását az interneten igyekszik népszerűsíteni. Jól teszi.
Másik fiam: a szállodák bezártak, ettől a bevételtől elesik. A Szép házak katalógusnak is fotóz. Kapott 3 kulcsot, a házak üresek, veszélyben nincs, így a munkáik aránylag mennek. Most nagyon nehéz a megélhetés. Örülök, hogy a férjem már nyugdíjban van.

A lányom: most már jönne haza, de a reptér le van zárva a szigeteken. Örömmel hallom, hogy a külügy beszámol arról miszerint több ezer magyart sikerült haza hozni a LOT légitársasággal. De jó! Gyorsan keresem az információkat, semmi. Felhívtam a Liszt Ferenc repülőteret érdeklődni. A válasz: a repülőtéren egyetlen LOT gép sem szállt le. ??????????  Most érintett vagyok, így nagyon haragos a hazug információkért!  Végül sikerült találni egy gépet máj.2-ára, nem LOT,  meg is vették a jegyet, ha a karantént addigra feloldják végre haza tudnak jönni.Ott most semmi munka nincs, mint sehol. Beszámolója szerint sokan ragadtak kint, egy nagyobb szálloda fogadta be a sok külföldi vendéget.


Sokat hímzek. Tetszik ami alakul. Még jó, hogy van ez a hobbi, mert kezd terhes lenni a szabadság korlátozása.

4 megjegyzés:

Holdgyöngy 2020. április 8. 18:12  

Eddig bársonyos volt a vírus, majd ha berobban, nagyot szól. Sajnos. Sokan tényleg nem veszik komolyan. Én a Normafára való kivonuláson akadtam fenn, mások is írnak más kirándulóhelyek ellepéséről. Valahol érthető is, de akkor mire jó a hétközbeni bezártság? A szemetelésről nem is beszélve. Fiam hazajött dec. elején, akkora kő esett le a szívemről, nem is értettem magam. Akkor még a mostani helyzet nem volt sejthető. Megérezte. Az utána majd külön történet lesz, sokaknak. Mindenfelé. Látod, nálunk nincs változás, legfeljebb a bevásárlás más. Éljük a régi életünket. Jó neked a hobbid, leköt, alkotsz.

Rita 2020. április 9. 10:13  

Kitartás! Minden napra egy-két (tíz) pozitív godolat, és könnyebb lesz. Nem könnyű, de az idősebb generációk ill. a világ más részén élők ennél sokkal rosszabb dolgokat is megéltek.

Szurkolok, hogy rendeződjön a gyerekeid munkalehetősége.

Hmm, mi lehet az új hímzés?

Palkó 2020. április 11. 10:11  

Örülök, hogy jól vagytok! És annak is, hogy Nálatok van fegyelem :)
Nézegetem a munkáidat, hát, türelmed és kitartásod van bőven! Gyönyörű babaruhákat alkotsz!
Vigyázzatok magatokra!
Áldott Húsvétot kívánok szeretettel!

Tüzes Beáta 2020. április 11. 18:22  

Holdgyöngy: most már kívánom a rendőrök fegyelmezését. Akkora tömeg volt ma is az áruházakban!
Rita: az új hímzés egy kamra.
Palkó: Áldott Húsvétot neked is!