Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2020. július 9., csütörtök

Mindenféle




A kosárban zsömle van, a hátterében befőttek. Ezen a fotón elég jól látszik a szekrény oldalára akasztott kötény. 


Tegnap a piacon vásároltunk és a parkolóban megláttuk ezt a csoda autót. Jópofa!




Akadozva megy a baba arcának készítése. A képen látható arcot túlsminkeltem. Reményeim szerint acetonnal lemosható. A You T-on nézett videókon látható igazán szép arcok művész ceruzával készülnek. Finomak tőle a vonások. Továbbá rendeltem baba szempillát, mert amit én vettem  az felnőtt méret, túl nagy. 


A ceruza ma érkezett meg, így újra próbálkozom az arc most már színezésével. Érdekes, de erről a műanyagról még a szemceruza is lemoshatatlan. A megvett ceruza olajos, reményeim szerint tartós is lesz a smink.

Mostanában csak várok és várok ha új anyagra van szükségem. Még mindig nem zökkenőmentes a szállítás. Ha már itt tartok megjegyezném: be vagyok rezelve. Újra emelkedik a fertőzöttek száma és félő, hogy megint szigorítások lesznek. Ettől ugyan biztonságba érzem magam, de nagyon kényelmetlen. A maszkba meg lehet fulladni ebben a melegben. A hónapok óta haza utazni készülő gyerekem repülőjegye még él vasárnapig. Maradjon is így. Már csak akkor nyugszom meg ha itthon lesznek.


A fiam a Mátra alján építkezik és pár napja hozott ott szedett gombát. A férjem bátyja nagy gombaszedő. Átjött és szakkönyvek alapján próbálta azonosítani, de pár fajtát nem ismert fel. El akarták vinni szakértőhöz, de egy nap után elvesztette a színét, tehát csak azt kell enni amiben biztosak.
Ezekből senki nem mert. 
Pestiek vagyunk, így minket lenyűgöz ennek a puszta látványa is. Továbbá a fiam készített két madáretetőt amit fel is akasztott. A szomszédja szólt, hogy itt nem kell etetni az állatokat, mindent megtalálnak. Tééényleg! De azért befészkelték magukat a kész és biztonságos helyre. Szaladgálnak mókusok a közeli fákon és a buktatva nyitott ablakon bekúszott egy másfél méteres erdei sikló. Lemérték, szintén a tapasztalt szomszéddal. Sok és nagy bogarak vannak, már nem fekszik le pihenni a fűbe matracra, vett egy függőágyat. Más az élet ott és én szeretem ha mesél róla.


7 megjegyzés:

Fáni 2020. július 10. 8:21  

Nagyon sok oldalú vagy, már kozmetikus, varrónő, stb. Ez nagyon jó :)
Sajnos, hogy nem ismerjük a gombákat, pedig mifelénk is akad, de én csak a piacon, vagy a boltban merek venni.

Rita 2020. július 10. 11:07  

Szépen haladsz a hímzéssel.
A gombákkal kapcsolatban nem tudok tanácsot adni, én csak a rókagombát ismerem és szedem.
Szép is az élet vidéken!

Edit 2020. július 11. 15:15  

A gombákkal nagyon vigyázzatok! Ha a jó gombák közé csak egy mérgező keveredik, az egész étel mérgezővé válhat! Az ismeretlen gombákat célszerű mindig fajtánként elkülönítve, papírzacskóba szedni (a műanyag zacsiba könnyen befülled), és szakértőnek megmutatni. Minden gombára igaz, hogy lehetőleg 1 napon belül el kell készíteni, és elfogyasztani.
Mi leginkább a csibe gombát és a rókagombát szedjük.

Nagyon gyorsan haladsz a konyhai képeddel, le a kalappal! (Bezzeg én a HAED-hez hozzá se nyúlok :( Igaz, egyre jobban izgat, hogy folytassam, de eléggé elfáradok a napi munkában, itthon meg a babázás vár.)

Andulka 2020. július 12. 19:32  

Nagyon részletgazdag lesz a képed. Jó látni ahogy újabb és újabb részletek bukkannak elő. Nagyon komolyan veszed a babakészítést, biztos vagyok benne, hogy a baba sminkkel sem lesz probléma.
Vírus:úgy gondolom, hogy ez még egy ideig velünk marad, hozzá kell szokni :-(

Tüzes Beáta 2020. július 13. 16:52  

Rita: a gombából még nem mertünk enni.

Edit: csúnyán irigy vagyok az unokázás miatt. Érte mindent érdemes feladni. Én is hamarabb fáradok, bakker. A nagy képedhez lesz egy " véghajrá ", vagy nem. De kész lesz.

Andulka: aranyos tőled hogy bízol bennem. Köszönöm!

erdoseva55 2020. július 16. 10:57  

Úgy szeretek Nálad nézelődni, mindig találok valami újdonságot, amit még nem láttam! Milyen ügyes vagy, hogy babaarcot rajzolsz, sminkelsz!
A gombákat a férjem ismeri, de csak olyat szed ő is amit jól ismer!
A hímzésed mesés lesz! Már most látszik , milyen részletgazdag!
A vírusról nem szeretek írni- beszélni, mert mert elegem van belőle! Muszáj lesz hozzászoknunk!
Jó egészséget, sok alkotást kívánok!

Holdgyöngy 2020. július 16. 20:47  

Nézek egy ír vlogot(?). Eteti a madarakat, verebeket főleg -egész évben. Nálunk is a kert alján télen tele volt cinegékkel az etető, enyhe tél volt, ha belehúz az időjárás bizony mások is megjelennek. Még nem jött meg a lányod? Miért? Kivártak vagy nem tudtak jönni? A hímzésed szép lesz!S köszönet a múltkori mondatodért, jólesett.