Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2021. március 12., péntek

Modern textilművészet


A tündér szárnyait is elkészítettem. Uncsi volt, de nagyon mutatós.




Pár hete láttam a tv-ben Németh Hajnal Aurora iparművészt ( a képen Ő maga), aki textilekkel dolgozik. Rákerestem, mert ötleteket szerettem volna gyűjteni, de olyan kiforrott és összetett a munkája, aminek megtanulásához hosszú idő kell. A múltat és a jelen divatját ötvözi ámulatosan. Hoztam pár képet:







 

Ma megkaptam az AstraZeneca oltást Covid ellen. Nagyon vártam és megkönnyebültem. Semmilyen tünetem nincs, remélem ez így is marad.A kar kipirosodására, enyhe izomfájdalomra, vagy hőemelkedésre hívták fel a figyelmet. Nagyon kedvesek voltak az orvosok, valós figyelem volt egyenként mindenkire. Az oltással, annak igazolásával és az új időpont bejegyzésének kitöltésével együtt 25 perc alatt végeztem. Rendkívül jó volt a szervezés.

 Az orvosi ellátás zavartalanul folyik, így a héten kezelésre jártam a porckorong kopásom miatt. Javulgat a hajszálerek tágítása és az izmok lazítása - gondolom vagy remélem. Még szedem az orvos által felírt Voltarent, a gyógyszer nélkül még nem megy. Többet remélek a gyógytornától.


A férjem túl van a sugárkezelésen, egy hét kihagyásával most a kemót kapja infúzióban két napig, utána 4-5 hét szünet és jön a műtét. Jó úton halad a betegség leküzdésében. Mivel pánikos mindentől fél, nem könnyű vele, de már nem is figyelek oda miket beszél, bátorítjuk.


Totál nyomorékok lettünk hírtelen, bár van egy nagy különbség: a férjem problémája valós életveszély , az enyém gyógyítható. A vírus mindenki felett lebeg. Amúgy egy kivételével az öttagú családom oltásellenes. Nekem ez érthetetlen.

6 megjegyzés:

Holdgyöngy 2021. március 12. 18:35  

A betegségem csoportjában is elég vegyes a hozzáállás az oltáshoz.Közhely, nem vagyunk egyformák, s ki tudja kinek van igaza? Jobbulást nektek.

Edit 2021. március 12. 19:43  

Nekem az első kép tisztára Frida Kahlot juttatta eszembe.
Szépen alakul a tündérkéd. :) Én is próbálok újra hímezni, de csak egyszer sikerült mostanában beleböknöm az ablakos hímzésbe. Jó lenne már haladni vele, és el is készülni egyszer.
Én nem vagyok oltásellenes, regisztráltam is, de ki tudja mikor kerül rám sor.

agnesordog 2021. március 12. 20:19  

Örülök, a folyamatos gyógyulási híreidnek --- csak így tovább !!!! Fő a bátorítás, támasz adás , és akkor tud a gyógyulásra öszpontosítani a férjed !

Tüzes Beáta 2021. március 12. 21:24  

Edit: tényleg, hasonlít Fridár. De ez annál több nekem.
Ági: most felívelőben a remény.

Fáni 2021. március 13. 14:17  

Nagyon szépen alakul a tündér.
Gyógyulást kívánok Nektek.

Rita 2021. március 15. 19:18  

Gyönyörű képeket hoztál, köszönöm!
Gratulálok az oltáshoz, és szorítok, hogy a férjednek is sikerüljön a kezelés.