Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2021. május 15., szombat

Luxusingatlanok a Kopaszi gátnál



A fiam küldte ezeket a képeket. Készített egy-két madáretetőt és egy ismeretlen madárka fészeknek választotta. Öröm nézni.  Azt hiszem cinke.


A lakásokról később. Ilyen lett a ruha készen,




a gumicérnával. Ami viseletre rendkívül kényelmes a derékban, nem vág, puhán szorít, észre sem vehetően. Alsószálnak kell feltekerni és csak varrni vele, a használata is könnyű, De! Úgy jártam vele, hogy kezdésnél nem oda-visszáztam a géppel, hiszen körbevarrom és ilyen esetben rendesen a kezdeti varrásra rávarrok a végén. Ez ide nem jó, míg vásároltam éreztem hogy lazul, haza úton meg a lógó cérnákat tépkedtem ki a ruhából. Most újra varrtam, oda-vissza nem is egyszer, remélem így rendben lesz. A lányom kérte nézzek még ilyen anyagot az Ali expressen, meg is találtam, 2,48 dollár métere, hú ez nagyon jó. Rendelem, fizetni akarom, a szállítási díj 12,78 dollár. Összegezve a két méter anyag 6000Ft-ba lett volna. Ez sok, nem fizettem ki. Az Ali express általában ingyen szállított, de most ez a lehetőség ritkult. MINDEN drágul, de miden. A piacon eper helyett görögdinnyét veszek, mert kilója 350 Ft és veszek egy 3 kilós szeletet. Az eper 1500 és 2000között van. Jó, egy fél kiló belefér hetente kétszer, de ennél sokkal többet szeretnék enni. Ah!




Egyik reggel babafürdetést csináltam. Pontosabban a hajukat mostam tusival és azért száradnak a kádban fejjel lefelé, mert a texliltestüket védem. Az arcokat csak szivaccsl töröltem át.




Ilyen szutykosak lettek fél év alatt a ruhák is. Kézzel mostam, inkább csak mártottam, nagy meló volt.




Szépen csillog a haja és könnyű nyári ruhát kapott a nagy kedvencem. Kettő babát hagytam a polcon, a többit leviszem tisztítva a pincébe egy szekrénybe. 




Ez a szandi tündéri!




Pihenés macival.




A fiam dolgozott itt fotósként és már többször kért, hogy nézzem meg én is a Kopaszi gátnál épült luxusnegyedet. Ámultam.




Az épületek külön nem is, de összességében nagyon mutatósak.







Ez az építmény száz méter magas, ami talán az ország legmagasabb épülete lesz.





Az alján állva beleszédül az ember ahogy felnéz. ( ez a 100 méter magas épület)




Gyönyörűen parkosított,




a moló a Duna látványához.




 

Mobilkönyvtár büfével. Ilyet is most láttam először. Lenyűgöz a mérnöki munka, csodálom! Azt mondta a fiam úgy érzi magát mint Hong Kongban. Az épületek modern mivolta miatt.


Másrészt: ugyan örülök, hogy a jobb módban lévő emberek igényeinek megfelelő ingatlanok ilyen színvonalas látványképet adnak Budapestnek, de tényleg mert nekem is tetszik, de a jövőben jó lenne foglalkozni a kevésbé tehetősekkel is.

4 megjegyzés:

Holdgyöngy 2021. május 16. 10:15  

Az albérletek itt eddig is csillagászatiak voltak. Szépek, mutatósak, modernek. S van réteg, aki megfizeti. Igazad van a kevésbé tehetősekkel, de ki gondol rájuk?

Rita 2021. május 16. 20:12  

Viseld sokáig ezt a szép nyári ruhát!

Tetszik a babfürdetés, macerás, mint az embergyerekekkel.

Az új lakónegyed neked az itteni modern negyedeket juttatja eszembe. Nekem nem ez az ízlésem, de a régi lakótelepeknél százszor jobban néz ki.

Fáni 2021. május 17. 18:15  

Nagyon jó lett a ruhád :)
Nem is gondolnánk, hogy be tudja lepni a por a dolgainkat.
Most megint szépek, frissek lettek a babáid.
Én az angyalkáimat raktam el, csak néhányat hagytam kint. Már a polcot sem tudtam takarítani, mert 1/2 napnál tovább tartott a törölgetésük, pedig az unokám nagyon szeret velük játszani.
Az angyalkáknak meséli el mi minden történt vele, meg szinte meséket talál ki nekik :)

Tüzes Beáta 2021. május 19. 17:00  

Fáni: az angyalkák és az unokák története nagyon bájos!
A polcok takarítása időigényes. De nem ez a baj, hanem a köztes időben ciki a látványuk. Szóval a legkevesebb díszt és csak időlegesen a polcokra.