Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2022. május 13., péntek

Nyári ruhatár


Már a nyári ruhákat kell elővenni és idén is ráfér a frissítés a ruhatáramra.  Varrtam egy pizsamát és még egyet fogok, meg könnyű itthoni nyári ruhát is, meg minden kell. Meg pénz is az anyagokhoz.




A két tűvel való munka érdekelt nagyon. Olyan jó volt vele dolgozni! A vállát és az oldalát lockkal összevarrtam és egyetlen hajtás után beszegtem az újját és a karkivágást. Ezt még gyakorolnom kell, mert felülről varrom és alulról érzésre, tapintásra próbálom eltalálni a szegély végét. Mindkettő: a lock és a két tűs varrás is szükséges a rugalmassághoz. Így a cérna nem pattan el.




 

A cica háta már kivehető. Még mindig nem tudok betelni vele milyen könnyedén csúszik ez a fonál. Még az sem zavar ha unalmas részek vannak a munkában, szeretem csinálni.



Megint fogyókúrázok, de most kényszerből és másképpen. Visszamentem a dokihoz egy hónap után, hogy a cukrom nem megy 10 alá. Azt mondta az nem olyan sok, mielőtt tovább lépnénk ( inzulin ), tessék keveset enni, van miből lefogyni és két hónap után újra találkozunk. Oké. Most ez nem sima fogyókúra. Cukordiétás. Azaz hús és köretnek zöldség. Teljes kiőrlésű kenyér, de inkább azt sem eszem. Nagyon ritkán. Reggelire 5 szem diétás háztartási keksz, vagy zabpehely. Éhezni délelőtt nekem könnyebb. Normál ebéd, ma pl. bableves. Hiszen az csupa zöldség. A délutánnal gondom van. Többször eszem keveset. Két hét alatt a cukrom már 9-re csökkent és fogytam 1,5 kilót. Ez a fogyizás könnyebb mint az önmegtartóztatás. No azért ehhez is kell önfegyelem. Szerencsém van, az édesség sem hiányzik, mert pl. a 0-ás kakaó kiváló édesség.


Ma először kapcsoltam be a légkondit. Ígértek lehűlés, eddig nem következett be. Áll a levegő.

2 megjegyzés:

Holdgyöngy 2022. május 16. 20:50  

Bea, én úgy is diétáztam, hogy az adagokat felére csökkentettem. Ezt máig tartom, megszoktam.

Rita 2022. május 17. 14:30  

Majd mutasd az új ruhákat is!