Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form


Öreg konyha
Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2024. július 8., hétfő

Hímzek, varrok, manókat fogadok


Imádom ezt a képet készíteni. Korán kelek, gyomlálok, locsolok és utána hímzek. Reggel 8 felé megyek elkezdeni zörögni a szobámon kívül. A konyhában és ott már meg is főzök mire a férjem felkel.




Délután varrok. Baba ruhákat az unokámnak.




Póló mester lettem, ez megy könnyedén és azok a matricák! Tündériek.




Érdekes dolgot találtam az Ali expressen. Mikor mutattam a lányomnak azt mondta Máltán sok fa törzsén vannak ilyen kis ajtócskák. Nekem nincs fám a kertben de a fiamtól kértem két szeletet a rönkből ( éppenhogy volt ez a méret ) és erre ragasztottam fel két variációt. 




Még le kell lakkoznom a fát és a mintákat, hogy kibírja a locsolást és a napot. Nálam manók fognak lakni a kertben, akik csak sötétben merészkednek elő. Hihi





 Van egy új kiscicám! Az álom cica. A másik nem olyan bújós, kedves cica, ráadásul támad, harap. Nagyon szeretem őt a bátorsága, önállósága miatt, de nem ilyenre vágytam. Újra néztem a Faceb-on mi a kínálat és volt olyan szerencsém, hogy ráleltem, gazdit felhívtam, két nap múlva itt volt. Kedves, bújós, gyönyörű. Még nincs neve. 




Érdekes szokása: a cserépben szeret aludni. Nagyokat játszanak ketten, mi meg nagyokat nevetünk. Beköltözött a házba a jó kedély.




 

Az úgy kezdődött, hogy nagyon olcsón lehetett venni piros tortazselét. A piacon meg már van ribizli, így készítettem egy mutatós és finom sütit.

7 megjegyzés:

Holdgyöngy 2024. július 8. 22:26  

Nálam minden vörös Mózsi volt. Fiú? Nálad aztán jó lesz unokának lenni. Kiélheted magad.itt koran reggel nagyon vizes a kert, szoktam mérgelődni.

Névtelen,  2024. július 9. 8:10  

A Rákóczi túróst készítettem el és a tetejére került a zselé.

Névtelen,  2024. július 9. 8:11  

A Mózsi jó!

agnesordog 2024. július 9. 21:14  

Megint szépeket alkotsz ! A fára készült házikó, himzésmintaként is létezik többféle. Majd körbenézek, és küldöm ha szeretnéd .

agnesordog 2024. július 9. 21:42  

Ez a Lány a tervezője a házikóknak . Csak sajna orosz, így nem tudjuk megvásárolni :-( https://vk.com/makitra_olga

Rita 2024. július 21. 12:33  

Csodaszép és bensőséges hangulatú a hímzés, nem csoda, ha beszippantott.
És milyen jó lesz majd manókat keresgélni az unokával a kertben!