Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2010. június 8., kedd

Bordür,csipke....,árvíz


Reggel pompás hangulatom volt, megyek csipkét venni! Elővettem az ékszeres ládikát, hogy keresek valamilyen bizsut a könnyű nyári öltözékhez, de nem találtam, ami nem is csoda, 3-4 féle kis ez meg az van. Ráleltem viszont erre a nyakékre, amit Egyiptomban kaptunk az alabástrom boltban. Mindenkinek a kezébe nyomtak egyet, aki belépett. Nem tudom miből van, valamiféle gipsz és gyanítom olyan festékkel van festve amit több ezer éve használnak. Talán mondták is, csak elfelejtettem ,mindenesetre nekem nagyon tetszik. Szóval indulok fehér kalapban, napszemüvegben, azt hittem tökéletesen felkészülve a melegre,de nem így lett. Nagyon meleg van, mostanában nem fogok tervezni hosszú kirándulásokat, alíg vártam, hogy haza érjek!




Megvettem a következő munkámhoz a bordürt, csipkét, vásznat, hogy melyiket fogom felhasználni azt menet közben döntöm el. A fenti képen látható lenvászon egy vagyon. Nagyon nem akartam ezt választani. Anikó, az eladó aranyos volt, próbált találni olyat ami jóval olcsóbb, de mivel nálam voltak a csipkék rátettem erre is arra is, de kizárásos alapon ezen mutatott a legjobban a blanc és a rouge is, azaz a piros. ( Elfelejtettem venni blanc színű fonalat!).De avval vígasztaltam magam, mivel 1,40 széles, hogy minimum még két munkára elég lesz. Szóval.Arra gondoltam, mivel több a gomb is, több a bordür és a csipke is, mint amennyi nekem kell, ha valakinek tetszik az általam összeállított készlet akkor bizniszeljünk. Erre visszatérek majd a kész munka bemutatásakor. Akkor lehet majd igazán látni, mit is lehet ezekből alkotni.

Tegnap készített a férjem egy pár képet az árvízről a rakparton, mert arra volt dolga. Bemutatom, mert szerintem érdekes.


Az Árpád híd.



Nem a rakpartra, hanem a vízbe érkeznek a lépcsők. Ezért nem lehet most hajókázni. Legalábbis innen nem lehet felszállni. Olivér osztálya pénteken menne hajókirándulásra, nem tudom mi lesz belőle!




A Parlament előtti út is eltűnt. Most aki itt dolgozik kenuval is közlekedhet. Na, így nézett ki Karnak temploma, ott is egyenesen a lépcsőkre szálltak ki a folyón utazók. Ma országút van előtte, mert gondolt egyet a Nílus és arrébb költözött. Alsó videón a Duna sebes sodrása:

0 megjegyzés: