Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2010. augusztus 23., hétfő

Maggie the messmaker


Elővettem egy tavaly elkezdett munkámat és remélem nem is teszem el amíg be nem fejezem. Első látásra beleszerettem. A cica meg a kézimunka nálam is mindig együtt van jelen és az ablakban látszó téli, kopár havas ágak látványa melegséget ad a kincses dobozokkal teli szobának. Nagyon kedvelem a Dimensions képeket, de ritkán készítem, mert nagyon hosszú ideig tartó nagy munka. Bár én igazán csak az ilyen képeket becsülöm sokra.


Ezt a részletet azért nagyítottam ki, mert ez volt az a pillanat amikor rájöttem arra, hogy a keresztöltés második öltését mindig ugyanabból az irányból kell ölteni. Itt nagyon látszik, hogy az összevissza öltések csúnyák, mert 3 szállal kellett azon a részen dolgozni, ez nagyon kidomborodik és feltűnően ronda. Természetesen visszabontom. A Dimensionoknál 3 szállal dolgozni, meg két szállal fél kereszt az gyakori. De ettől szép.



Van két vendég cicám. Tomi fiam Horvátországban nyaral és áthozta a két cicáját. Az egyik elfoglalta Polly kutyám kosarát, a másik kiterült a szőnyegen. A feje a tűző napon. Jó hangulata van a képnek, mert a behúzott sötétítő pirosra festi a szobát. Bent hűs, kint a tűző nap. Mióta itt van ez a két idegen cica azóta a sajátjaimat nem is látom. Bejönnek enni, kb. 5 perc és sértődötten elmennek. Maffia, aki ki van nyúlva nem lehet több 3-4 hónaposnál és koránál fogva minden nap óriási játékot csap este 7 után, amikor már hűvös lesz. Wilson, aki a Számkivetett film után kapta a nevét (kosárban), mert Tomi fiam albérletben lakik és magányát a cicával enyhíti már már 2 éves. Van róla egy nem hétköznapi sztorim. Szintén külföldre ment hosszabb időre mikor áthozta. Tudom, hogy Tőle messze van az állatorvos, hozzám meg közel és mivel a cica már 8 hónapos lehetett felajánlottam, hogy elviszem ivartalanítani. Nekem minden cicám átesett ezen a procedúrán, fontosnak tartom. Telefonáltam, bejelentettem, már rutinos vagyok, tudom éjféltől már vizet sem, mert különben nem altatják. Reggel viszem, leadom és megbeszéljük az állatorvossal, hogy elmegyek fodrászhoz, mire visszaérek végez is. Jó. 1 óra múlva megyek érte, hogy hazaviszem, kopogok a műtőbe, vinném Wilsont. Kijött és közölte, hogy a műtét még tart, mert Wilson nem fiú, hanem kislány és vemhes. Aztán visszasietett. Én meg ültem a váróban és hangosan heherésztem idétlenül. Hosszú percekbe tellett amíg megértettem. Azóta sem tudom hogyan lehet, hogy egy lány cicát fiúnak higgyek. Sokáig vártam és aki jött annak azonnal el kellett mondanom mi történt. A rendelőben nagy a forgalom. Kutya, cica,hörcsög, minden van és folyamatosan jönnek az emberek, így volt kivel beszélgetni amíg vártam. Szóval Wilson kislány, de a fiam nem változtatta meg a nevét. Érdekes, hogy mikor felhívtam a hírrel, azt mondta nem lepi meg. Sokan mennek hozzá üzleti ügyekben és egy korombeli hölgy ezt egyszer váltig állította. Ez a cica lány és bár a fiam ezt tagadta, utólag minden világossá vált. Tényleg, hiszen már mondták. Itt jegyezném meg, hogy szintén üzleti ügyben volt Nála a Kiszel Tünde. Fiam webdesignerként dolgozik. Kérdeztem hogyan tudtad elviselni? Azt felelte meglepődött, hogy pontosan tudta mit akar (ez nem jellemző a megrendelőkre), nagyon pontos és összeszedett volt. Korrekt terve volt, illedelmes és udvarias. Higgadt, meghallgatta ebből mit lehet, mit nem. Alkalmazkodott, gyorsan reagált. Jó egy órát beszélgettek és mikor elment Tomi fiam azon gondolkodott sokáig, hogy a Tünde csak megjátssza a hülyét a médiának? Nem tudom, de ügyes. Hű,de ki fogok kapni, nem szeretik a gyerekeim ha Róluk írok!

3 megjegyzés:

Lia 2010. augusztus 26. 9:03  

Enneka cicás képnek nagyon jó hangulata van!
Tartalmas ,van mit nézni rajta.

gromine 2010. augusztus 26. 9:21  

Nagyon szép lesz a kép. A Dim-es képeknek van egy "hangulata" , hogy hol kettő- négy- hat- szállal kell hímezni, én is egy DIM rajongó vagyok:))
Várom a folytatást.

Kriszti 2010. augusztus 26. 14:07  

De jó lesz ez a kép!! Nekem nagyon "bejönnek" a színes képek, üdítő őket hímezni, nézni.
Szerintem Kiszel Tünde nem egy elveszett nő, nekem pl nem ellenszenves, igaz én nem is tudom, miket csinál, csak hallottam, hogy az idős nénihez, akivel egy házban lakott, rendszeresen járt annak a haláláig, s gondolom, nem azért tette, hogy majd megírja a bulvár...:-)