Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2011. január 24., hétfő

Petits Secrets


Új szerzeményem, Madame la Fée kollekcióból egy hét alatt itt tart. 6 mintalap van, abból kettő majdnem kész. Igazán megszállottja voltam az első két nap, most már, hogy látszik milyen lesz, kevesebb időt töltök a hímzéssel, élvezettel bökögetem. Háromszor kezdtem hozzá, három különböző színű alapra és a 14-es aida mellett döntöttem, a mogyorószín ellen szólt, hogy a blanc alíg látszik rajta, ez van a felirat körül is, de ettől olyan kifinomult az egész. Amúgy meg kontúr, vagy más szín övezi, ettől láthatóvá válik. Próbáltam vásznat festeni. Megpróbálom meghatározni milyet szerettem volna: tejcsoki, de hígított, forró csoki színűt. A barna porfestékhez dobtam egy késhegynyi sárgát. Rossz ötlet volt, semmi köze nincs a csokihoz. Szép lett ugyan a vászon, de nem illettek hozzá a fonál színei. Ez valamiféle vörös. Túl durva. Így jár az, aki nem rendeli meg a hozzá illő alapot! Bajlódjon.


A napokban elmentem a kertészetbe, mert paradicsommagot akartam venni. Majd egy hét múlva, mondták. Már ültetem az ablakba, fejlődjenek a palánták, sok idő kell nekik. Nincs, nem baj, majd visszamegyek, addig is hoztam haza egy kis tavaszt. Nagyon korai, de jó érzés nézni, ahogy nyílik. Évelő, így virágzás után eldugdosom a kertben, jövőre is örömöm lesz benne.

7 megjegyzés:

Nina 2011. január 24. 17:43  
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Unknown 2011. január 24. 18:12  

Mindig nagyon érdekel amit csinálsz,képtelen vagyok beépíteni az elképzeléseimbe,terveimbe.Ha elő is állítanád az ehhez való hátteret,nekem már nem kell,mert ez egyszeri.Ettől függetlenül nyomon követem Nálad mi kapható.Lehet,egyszer szinkronban leszünk.

gromine 2011. január 24. 20:08  

Biztos, hogy szép lesz.
Ki szerettem volna próbálni már én is az anyagfestést, de valahogy nem mertem, féltem hogy elrontom:)

Unknown 2011. január 24. 20:55  

Nem csodálom,nagyon nehéz.

Dóra 2011. január 25. 17:42  

Én is csak tervezem mindig az anyagfestést. Igazából valahogy mindig lusta voltam belevágni, nameg van itthon egy csomó, amiből lehet válogatni:-DD

Nagyon szép lesz ez a minta, megértem, hogy imádod böködni!

Lia 2011. január 26. 10:43  

A Madame la Fée minták általában nagyon szépek.

Ez a festés dolog nem könnyű, de minden csak gyakorlat kérdése :)

Kriszti 2011. január 27. 12:51  

Szerintem jól mutat ezen az anyagon, nekem (is) tetszik!!