Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2011. április 6., szerda

Maggie the Messmaker kész!


Készen van végre! A végére türelmetlen voltam és nem is vagyok megelégedve az utolsó kontúrokkal. A cica rendetlenséget csinált, ide-oda húzta a fonalakat, bele is gabalyodott és ezt a kész képen 3 szállal kellett backstitch öltéssel hímezni. Nagyon szakaszos, főleg a cica fején látszik az ívek öltése, amivel nehezen tudok megbékélni. De sokszor bontottam vissza és nem tudtam jobban elkészíteni.
Ha valaki kéri az eredeti mintát, szívesen elküldöm, mert én biztosan nem készítem el újra. E-mail küldje el a címét és postázom.


Nyílik a cseresznyefa virága. Gyönyörű! Alulról készítettem képet, hogy a kék ég legyen a háttér, mellesleg látszik rajta a teraszon levő futómuskátli ládáin kívül csenevész kis hajtásaival a muskátli is, ami még most bizony csúnya látvány. No de két hónap múlva öröm lesz nézni! Legalább 1 méteres hosszú dús levélzet között sok sok virág díszíti a teraszt.


Az én apró virágoskertem igen árnyékos. Csak délig süti a nap és így állandó késésben van. Amikor már mindenhol levirágzottak a kora tavaszi növények, nálam akkor bont virágot és azt is csekélyen minden. Így nagy örömet okoz ez a látvány.

10 megjegyzés:

Nagymamis 2011. április 6. 19:37  

Szerintem nagyon szép lett! Nem is látni hibát, ne mentegetőzz! Látod a virágaid is kinyíltak, gyönyörködhetsz bennük!

Unknown 2011. április 6. 20:25  

Igaz,ez itt az öröm helye,azaz a készenléti állapot.Ahhoz képest,hogy nagymamának képzel el az ember,igazán kellemes fiatal hölgy vagy, most láttam a képet rólad. Gratulálok, igen szép és fiatalos vagy!

Tündérke 2011. április 6. 21:13  

Hűha, nagyon jó lett :-))))

Laucica 2011. április 6. 21:16  

Van egy technika hasonló problémára, csak nem jut eszembe a neve:( az a lényege, hogy a kontúrszállal nem böksz vissza, hanem fent hagyod az anyag tetején, és egy másik, vékonyabb (ugyanolyan színű) szállal egy-egy apró, nem túl szoros öltéssel odavarrogatod minden egyes helyen, ahol elvileg kanyarodik a fonal (ahol most szakaszosnak tűnik). Nem tudom jobban elmagyarázni, de remélem érted, mire gondolok! Kicsit mint a zsinórozás.
Egyébként imádom a képet!!!!!

Unknown 2011. április 6. 21:28  

Igen,értem és én is gondolkodtam rajta. A fonalat formára igazítani és itt-ott átlósan rögzíteni. Meg kéne próbálni! Majd holnap.

Vera 2011. április 6. 21:28  

Gyönyörű lett ez a kép. Mekkora a mérete kb.? Jó sok szín is van benne. Jó sokat lehetett dolgozni rajta..de megérte...
Ugye milyen szép képeket lehet a virágjainkról készíteni?Szívet melengető,és micsoda illatuk van....

Unknown 2011. április 6. 21:36  

Verocska,ez 45 féle szín és a kérdésed azért jó,mert valóban, teljes meggyőződésem, hogy a készletet megrendelni olcsóbb.29x33 cm es a kép.Nem nagy,nem kicsi.

Vera 2011. április 6. 21:40  

Hát nem semmi a 45 szín....köszönöm a válaszodat

Lia 2011. április 7. 9:36  

Gyönyörű lett! Gratulálok!

Dóra 2011. április 9. 19:22  

Nem cording öltésről beszél a Laura?
Egyébként valami hihetetlenül jól néz ki ez a színkavalkád!!! Nem semmi a mérete és a színmennyiség!