Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2011. június 20., hétfő

Sok mindenről


Ez a gyönyörű kép a legújabb szerzeményem. Igazán lelkesít, alig várom, hogy hozzákezdjek. Anikótól vettem, megtekinthetőek és megrendelhetőek a mintái itt:
www.network.hu/hannaanc/kepek
Ez a Montmartre (Névtelennek köszönöm a kiigazítást!) Párizsban!-kiáltott fel a lányom amikor meglátta. Ő járt itt nem is olyan rég és azt meséli ugyanilyen, mint a képen. Az utcakő hullámos valóban. Az épületek felső szintjéhez nem nyúlnak, az régi és kopott. Alatta az üzletek újak, mint ahogy az a képen látszik. Csak étterem, kávézó és galéria van. Festőállványok felállítva, sok művész festi az épületeket ( a kép is így készülhetett). Egy utcában minimum egy művész az ember után szalad és felajánlja, hogy lerajzol vagy lefest. A kávézók egy-egy asztalán csak egy kávé, semmi más és mellette írók belemélyedve irományukba. Szóval művésznegyed. Bármi legyen is, rendkívül hangulatos ez a kép. Első látásra beleszerettem.



Ági meghívója alapján újra kedvet kaptam ahhoz a mintasorozathoz, amiből a Fuchsiát már elkészítettem. Lenyűgöz ez a tervezés és a gyönyörű színvilág. Most nem virágot, hanem a gyümölcssorozatból az almát választottam. Ágitól kaptam a mintát, bárki rész vehet ezen a közös blogon ezekkel a munkákkal és akkor megkapja a mintát. Az almavirággal kezdtem, nagyon szépek a színei. Persze az almazöld háttér is sokat emel rajta. Ilyen aidát még vennem kell, nagyon jól harmonizál minden virágos és gyümölcsös képhez.


Vettem pár keretlécet és sorban teszem bele a hónapokkal ezelőtt elkészült munkáimat. Fűrészelek, ragasztok, festem a keretet. Nem mindig sikerül ilyen jól eltalálni a keret színét a munkához, de ez most nagyon tetszik.


A Nappali stábja. Nyári szünet van, most a Balatonról van naponta bejelentkezés a TV1-en, ehhez készült riport és vitte is magával a férjem a fényképezőgépet. Balatonederics. ( Ha valaki ott jár nézze meg az Afrikamúzeumot, fantasztikus! ) A Csodabogyó barlangban voltak, nevét arról kapta, hogy az első felfedezője letépett egy bogyós fáról egy-két faágat és az azon levő bogyókat hagyta maga után, hogy tudja merre jár és visszataláljon. A képen a túristavezető magyaráz, hihetetlen, hogy nyugdíjas útvonalnak titulálja a túrát, erre és ennél nehezebb útvonalra is bárki befizethet. Tetőtől talpig be kell öltözni, mert agyagos lesz az ember rendesen. És hogy miért hihetetlen, hogy ez a legkönnyebb útszakasz? Nézzétek meg a következő képeket:




Ilyen helyeken kellett megtenni az utat. A végén csodaszép cseppkövek vannak, de szerintem itt a túra a lényeg. Néha beszorultak, sokszor rossz pozícióból indultak a kúszásnak, de élmény volt.




Érik a málna,


és a bab is.


Már leszedtük a cseresznyét és kimagozva eltettem télire. Nálunk a cseresznyebefőtt nem fogy, annál inkább a süti meggyel vagy cseresznyével, mindegy csak süti legyen!

11 megjegyzés:

Judit 2011. június 20. 17:39  

Szia,
Ez a kép valóban csodálatos! Tetszenek az épületek, meg a színvilága is. :)
A keretezésed szuperül sikerült!

Laucica 2011. június 20. 17:44  

Kicsit olyan, mint a Dimensions European Bistro képe, imádom annak is a hangulatát! Kíváncsi vagyok a képed végeredményére, biztos szép lesz, és hamar készen lesz!:)
A keretezett kép is nagyon-nagyon szép!!

Unknown 2011. június 20. 18:34  

Nem kicsit,nagyon olyan mint a Bistro és azt is imádom, ezért is fogott meg ennek a hangulata.

gromine 2011. június 20. 20:09  

Nagyon szép képet választottál.
Mekkora lesz?

Unknown 2011. június 20. 20:21  

Gromine:ha 18-asra készítem,és ez a szándékom, akkor 48x36 cm. Szóval pokoli nagy munka.

erdoseva55 2011. június 20. 20:39  

Én is jártam Párizsban ,ismerős volt rögtön a kép!
Az biztos, hogx csodaszép lesz!
Annyira tetszik!
Jó sok képet mutattál, jó volt nézegetni őket:)
Szép hetet Neked!

Magdi 2011. június 20. 21:08  

Gyönyörű a párizsi kép! Irigykedni viszont csak akkor fogok ha készen lesz! Én a bisztróval is izzadok, pedig ennél egyszerűbbnek tűnik.
Gyakran szeretném látni!!

Nagymamis 2011. június 20. 22:43  

Beáta a kép gyönyörű, és csak csodálni tudlak! Nekem ez nem menne!
Köszönöm a balatonedericsi ismertetőt, ha idén nem is, de mindenképp ellátogatunk oda. Látom Neked is nagy öröm a kert! Szépen terem minden.

gromine 2011. június 21. 11:26  

Köszi, hogy megírtad a méretét.
Tényleg szép nagy munka lesz !!

Névtelen,  2011. június 22. 21:49  

helyesen = Montmartre, háttérben a Sacré-Coeur bazilika

Unknown 2011. június 24. 18:11  

Névtelen: köszönöm a helyesbítést, kijavítottam a blogon is.