Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2011. július 18., hétfő

Az első crazy quilt-es munkám


Egy mobiltok. Kicsit, vagy annál jobban tökéletlen, igazi tanuló munka.Tényleg rengeteget tanultam belőle...





...azt mindenképpen, hogy már a kiszabott darabok sem lehetnek ilyen véletlenszerűek. Már itt gond volt. Következő munkámat pontosan megtervezem először papírra, majd azt darabokra vágom, beszámozom, hogy tudjam mit mi után kell összevarrni. Azt hittem a varrógép alatt majd egyenesre varrom, nem így lett. Az alap összeállítása is nagy odafigyelést, pontos tervezést igényel. A crazy quilt technika lényege továbbá a több apró alap összeillesztése után a sokféle öltéstechnika, ami itt nagyon szegényes, ráadásul az ezüst gyöngyök miatt ezüst fémszálat választottam amivel nagyon nehéz dolgozni. Az önkritika után is nagyon örülök neki, mert régóta szerettem volna ilyet készíteni és a kezdet nem megy hibák nélkül.


Ajándékot kaptam Lee Albrecht-től Brazíliából. Ő maga tervezi a készleteket, gyönyörűek. A képen nem látszik, de a kisebb készlet blackwork technikával készült szív, ami nagyon érdekes. Majd ha hímzem mutatom. Levelezés segítségével világossá vált előttem, hogy Lee novemberben egy kiállítást szervez a városában, ahol a világ minden részéről hozzáérkező kézimunkákból árverést rendez és a befolyó összeget egy gyermekkórház javára fordítja. Viszonzásképpen az ajándékért készítek egy régi magyar mintát erre a célra. Egy Hertelendyfalvi székely varrottast választottam: oszlopos-poharas címmel, a mintát a magyar Néprajzi Múzeum tette szabadon elérhetővé.


A lányom imádja a francia mintákat és kérésére elkészítettem a Geranium House -t, aminek a nehezen készíthető Párizsi alkony után én nagyon örültem. Olyan jó érzés, hogy rövid idő alatt látszik az eredmény. Felüdítő volt!


Olivér fiam 17 éves lett! Meghívta a barátait és ezeket a gyönyörű kislányokat. Imádom amikor lányok is vannak nálunk, feltölt a kacajuk, a csacsogásuk. Este 7 felé kezdődött a party, faszénen sütöttek, mire elkészült rájuk sötétedett.





A tortát a lányom sütötte, díszítette. Szupercsokis, szuperfinom.


Régóta nem szabtam ruhákat. Nem is tudok. De mikor a lányom megkérdezte tudnék-e varrni kellemesen szellős anyagból bő, nyári nadrágot, kihívásnak éreztem. Egy olyan nadrágot másoltam át ami jó rá. Ilyen lett. Ugyanezt elkészítettem türkiz változatban is. Mostanában sokat veszem elő a varrógépet.




A crazy quilt technika olyan rajongással tölt el engem is, de főleg a lányomat, hogy ma vásároltunk textilt, szalagokat és csak tervezünk és ötletelünk...

9 megjegyzés:

Mánya 2011. július 18. 17:43  

Vigyázat! a crazy quilt technica súlyos függőséget és mániás hörcsögszindrómát okoz! :DDD
Minden jót az ünnepeltnek, Neked és a lányodnak pedig kellemes kreatívkodást kívánok! :)

Unknown 2011. július 18. 18:01  

A függőséget megértem, de a hörcsög az hogy társul hozzá?

Mánya 2011. július 18. 18:30  

:))) A hörcsög úgy, hogy a szépséges textilek, szalagok, paszományok, gombok, stb folytonos gyűjtögetése társul a technika alkalmazásához...

Unknown 2011. július 18. 18:35  

Értem, tényleg így van.

Laucica 2011. július 18. 19:00  

Ez nagyon-nagyon jó lett! Mármint OK, látom a hibákat, meg minden, de akkor is tetszik. A gatyó is jól néz ki, na meg a torta... na az nagyon!:) A hörcsögről eszembe jutott a dumálós blogom egy réges-régi bejegyzése, olvasd el, megérted!:)
http://blablabylaura.blogspot.com/2009/03/keresztszemezo-szotara_1708.html

Unknown 2011. július 18. 19:16  

Laura: elkezdem olvasni és egyre mélyebbre süllyedek a székemben, mert igaz és igaz. Majd felegyenesedem, mert a vége eltúlzott. Segít nekem a kontrollált anyagi viszony, Csak azt veszem meg amit használok is.Mindenképp meg kell jegyeznem, hogy ma a textilházban venni akartam 2 hajócskát, de itt ilyen nincs.? Nem tudom hova mehetnék, hol tudnám beszerezni...

Magdi 2011. július 18. 20:10  

Örülök, hogy már jól vagy és visszatért az alkotókedved!

Lee Albrecht 2011. július 19. 1:09  

Béa, fico contente que meu presnete chegou até voce.
O crazy quilt é maravilhoso!
um grande abraço.

gromine 2011. július 21. 9:10  

Nagyon szép dolgokat készítettél.