Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2011. július 7., csütörtök

Gyógyulóban


Köszönöm szépen a jókívánságokat, nagyon jól esett. Az elmúlt éjszaka volt az első amit az előző 13 napban átaludtam. Virgonckodok, visszaáll a régi rend és ez nagyon jó. A diétát még tartom, mert érzem, hogy óvatosan lehet majd úra egyre bátrabban étkezni. A kefír lepett meg a legjobban amit kúraszerűen minden nap kell fogyasztani. Ilyen súlyos hasmenés esetén magamtól soha nem mertem volna hozzányúlni, de mégiscsak diatetikus állította össze az étrendet a kórházban, én meg rábíztam magam. Kérdeztem a nővért, hogy ez hogyan lehet?-,nem tartalmaz tejcukrot és segít visszaállítani ez egészséges bélflórát. Akkor együk! Az egyetlen pozitívum, hogy fogytam 3 kilót, ez bizony rám fért.
Kedden megérkeztek a megrendelt fonalak és a 18-as aida. A párizsi alkony című képhez 150 féle szín kell, nekem hiányzott 50. Ha ilyen nagy mennyiségben kell DMC, el kezdtem kutatni hol tudnám olcsón beszerezni. A Salt and Pepper nevű amerikai cég 0,48 dollárért adja darabját. Hurrá!
Különben elvesztettem a józan eszem, hogy ebbe a képbe belekezdtem! Azért 18-as aida, mert az megfelelően apró öltés, de így is 10 öltés 1,5 cm. Azaz a végső mérete 72x54 cm. Őrület! Soha nem lesz kész.



Le kellett fotóznom ahogy forr a meggylekvár, olyan gyönyörűek a színei. Fahéjjal és rumaromával főzöm, nagyon finom. Én 5 kg gyümölcshöz csak 1-2 kg cukrot teszek, nekem a lekvárok főzéséhez előírt cukormennyiség nagyon soknak tűnik, a természetes gyümölcsaroma megőrzéséhez sokban hozzájárul továbbá a dzsemfix, ami egy fantasztikus sűrítő, tartósító. Az almából kivont pektinnel sűrít és forrás után 3-5 percet kell lobogva forralni és kész. Minden lekvár megőrzi a gyümölcs frissességét és nagyon hamar, könnyen elkészül. Olyan jó, hogy van ez a segítség, mert ha órákon keresztül kéne állni felette, biztos nem készítenék ennyi mindent. Az idén kipróbálom a szilvát is fahajasan, rumaromával.




Most érik nálam a vajbab. Szedem, felvágom, megy a mélyhűtőbe.






Ezt pedig úgy hívják ánizskömény. Egyszer ültettem kíváncsiságból, azóta a lehullott magokból kel ki minden évben. Sajnos se teának nem jött be, se főzni pl. tonhallal sütöttem össze, mert az úgy állítólag fantasztikus...Tudna valaki ötletet adni, kitépni sajnálom. Szabályosan ánizsízű zöldség.





3 megjegyzés:

gromine 2011. július 7. 17:19  

Örülök, hogy jobban vagy.
150 szín???, jó sok :))

Kriszti 2011. július 8. 9:39  

Szia!!
Csak most tudtam meg,hogy beteg voltál...:-( remélem, hamar erőre kapsz!! Lehet tudni, mitől kaptad el? Tojás?
A hímzés gyógyít, a képed meg szép lesz ennyi színű fonallal.
Erősödj!!!

Unknown 2011. július 11. 16:03  

Kriszti:három napig gondolkodtam rajta mitől fertőződtem meg.Egy tippem van, amiből csak én ettem, a család többi tagja nem és az a meggy,amit a piacon vettem.Erre gyanakszom.