Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2011. szeptember 9., péntek

Megérkezett az ősz


Örülök az ősz első napjainak, most még nagyon kellemes, a nap is ragyogóan süt, remélem pár hétig ilyen idő marad. A havi fűtésszámla így is szeptemberre 7000Ft-tal megemelkedett, már megszűnt a szociális támogatás. Most 32000Ft, pedig ugyanazt a törlesztést fizetjük mind a 12 hónapban. Mennyi lenne csak a fűtési szezonban fizetve? Már tavaly is gondolkodtam azon, hogy hozzá kellene szoktatni magunkat a hűvösebb lakáshoz. Az ötlet akkor fogalmazódott meg bennem, mikor a fiam januárban Hollandiában volt és arról számolt be, hogy ott az ablak napközben is nyitva volt, hogy melegítsen az a kevés napfény is a lakást. Napközben Ő is elviselte, este tekerte fel a fűtést a fürdőszobában és a saját szobájában. Valóban hozzáedződhetett, mert mikor megérkezett egy pulóverben indult látogatóba a barátjához. Németben is kevesebb a lakásban a hőmérséklet és pulóverben vannak bent is. Én meg télen is pólóban, tehát tudom, hogy nagyon el vagyunk kényelmesedve. A mindennapi 22 fokot az idén megpróbálom 20 fokra levinni, talán sikerül hozzászokni. Hollandiában 15 foknál nincs több egy lakásban. Ott is és mindenhol drága a fűtés. Szóval már ilyeneken gondolkozom, ugyanis szerintem két hét múlva aktuális lesz.
Közben természetesen hímzek és haladok evvel az őszi képpel, már a téli mintákat is átnéztem és tervezek mi legyen a következő. Örömmel nyugtáztam, hogy van még ami lelkesít.

7 megjegyzés:

erdoseva55 2011. szeptember 9. 21:58  

Milyen szép lesz ez az őszi hímzésed!!
A fűtésre reagálva: bizony mi is sokkal jobban fűtjük a lakást, mint kéne. Most a nyílászáró cserék után reménykedem , hogy meglátszik majd a számlán is! Nagyon bízom benne.
Szép melengető hétvégét Neked!:)

Vera 2011. szeptember 9. 22:17  

Sokat haladtál,hamar kész lesz..szép színekkel dolgozol..
Igen azt hiszem sokunkat padlóra visz a fűtés...
Mi cseréltünk ablakokat..szigetel csendes , sokat számít, arról nem beszélve gyönyörűek az új ablakok..
ha a fűtés megtakaritását számolod és az ablakok árát.... nem tudom...Legtöbb meleget a plafon
viszi el ...
Szép hétvégét!

Unknown 2011. szeptember 9. 22:23  

Sajnos ez nem így lesz.Csupa pénzkihúzás az ember zsebéből minden modern felújítás. Pokoli nagy csalódás nekünk a napkollektor.Ez most divat,én is bedőltem.Jó üzlet az energián való spórolás.

Vera 2011. szeptember 9. 23:08  

Hu ha.. nem jó a napkollektor? mi azért nem csináltuk meg... és most ne nevess ki .. a mi életünkbe már nem nem lenne gazaságos.. helyesebben nem nyernék vele semmit mert mire az ára megtérülne,,, mi hol leszünk? lehet hogy leszünk...
Nálunk a konyha és az étkező hidegebb, ugyanis ez a rész valamikor nyárikonyha volt, akitől vettük ,a házhoz épitette egy félkör pici lépcsökkel. Nem tudom másképp mondani ez a rész a földön van,,.. nincs alapzat... ettől ez a rész hidegebb
, azért lát be a Maci állva

Jó hosszu lettem bocs, még egy gondolat. a padlás szigetelése drágább lett mint maga a ház körbe szigetelője.. Lehet számolni a ráforditott pénz egy kis töredéke mikora jön vissza..

Nagymamis 2011. szeptember 10. 7:30  

Beáta csodálatos lesz az őszi képed! És a színek.......nagyon szeretem az ősz színeit!
Nálunk már évek óta megy a fűtéssel a takarékoskodás.....van konvektorunk, de ritkán használjuk, leginkább csak akkor ha jönnek a gyerekek, vagy már nagyon csikorgó hideg van. Vettünk egy szép kis csempékkel díszített öntvény kályhát......azzal fűtünk........az ajtók nyitva vannak így jut meleg mindenhová.........csak fát kell vennünk. Igaz már a tüzifa sem olcsó......szerencsére édesapámnak van erdője, így amikor kitermelés van nekünk is jut belőle.
Szilvalekvárra visszatérve.....Nem aszalódik meg a sütőben, ott is levet enged, majd szépen lassan sül. A vége felé lehet már egy kicsit kevergetni.....de ha nem vagy biztos magadban akkor a befejezési folyamatot hagyományos módon főzve is megcsinálhatod. Mindenesetre kényelmesebb.....nem kell őrizgetned....és nem is fröcsög.
Szép hétvégét Nektek!

gromine 2011. szeptember 10. 7:39  

Gyönyörű lesz, és mennyit haladtál !!!

Diana3021 2011. szeptember 10. 19:48  

Nagyon sokat haladtál! És ez egyszerűen gyönyörű! Meseszép lesz!!!!!!
Fűtés.....elképedtem azon, amit írtál Hollandiáról! Hihetetlen...