Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2011. szeptember 18., vasárnap

Táskák





Ezt a hímzést nem én készítettem. A lányomnak kedve szottyant nyáron evvel foglalkozni, nem is csoda, sok tanulnivaló volt a szünetre is, egyszer csak besokallt és csak hímzett és hímzett esténként, azt hiszem 3 képet is elkészített. Feladatul kaptam, hogy készítsek belőle táskát, ha lehet olyan crazy quilteset. Majdnem olyan lett, de mégsem, mert nem hímeztem rá, azt díszítésnek már túlzottnak éreztem, így sem kicsit színes. Tegnap a megvarrásával töltöttem az egész délutánt, úgy 5 órát. De ehhez még volt kedvem. Nem raktam el a varrógépet, elhatároztam, hogy ma átalakítom a következőt:




Ezt a táskát tavaly készítettem, ez volt az első próbálkozásom és mint ilyen nem is sikerült jól. Már egy hónapja áthozta a lányom, hogy túl nagy a mérete, lagymatag, nincs tartása, próbáljam átalakítani. Akkor még bélésnek is könnyű vásznat választottam, most már tudom, hogy vastag, olyan tartással bíró anyagot kell használni, amit ha leteszek az asztalra magától megáll. Olyasmit veszek mint a hímzővászon, csak vastagabb, olyan zsákvászonszerű. Már három hete darabokra bontottam a régi szabást és vártam, hogy ne legyen ilyen meleg, mert semmi kedvem nem volt semmihez, javítgatáshoz főleg nem, utálok bontani és újrakezdeni. Jócskán kivágtam a méretéből, új bélést szabtam és jött egy új probléma, ami az előzőnél is fennállt, csak ott el lehetett dugni. Nem szereti a gépem varrni a vastag anyagokat. Lebegve ölt, azaz 2-3 öltéseket nem hurkol le, így kétszer varrom át a felületet és ebben az esetben ez nagyon látszik. A masni miatt tűzőöltéssel varrtam körbe és nagyon csúnya lett. Tudna valaki segíteni, hogyan lehet az öltés lebegését kiküszöbölni?
Azt hittem ma ezzel hamar végzek, de két órám bánta és teljesen el is vesztettem a türelmemet. Bontottam, újravarrtam...Nem szabad közelről szemlélni, mert drámaian ronda, be is tettem a szekrénybe, míg a lányom el nem viszi, látni sem akarom! Amúgy, a varráshibákon kívül egy remek hangulatú darab.
Megérkezett pénteken az elveszettnek vélt csomagom! Hurrá! Nem veszett el a pénzem. Most két készletem van a Janlynn őszi samplerből. Kéri valaki? 9000 Ft-ért vettem, ugyanannyiért adnám tovább, a megrendelő számlát mellékelem.

7 megjegyzés:

Nagymamis 2011. szeptember 18. 20:15  

Beáta Gyönyörű a lányod hímzése! Igazán szép táskát varrtál belőle! Nagyon ügyes vagy! A táska és a bélés anyaga közé teszel mást is? Én szoktam venni Lidl-is felmosórongyot.....az kiválóan megfelel a célnak, és tartást is ad.

Unknown 2011. szeptember 18. 20:25  

Hűűűű, de jó ötlet!

Unknown 2011. szeptember 18. 23:23  

A bélésanyag a méteráruban olcsó dolog és 1,50 széles.

Eliz 2011. szeptember 19. 8:13  

Nagyon szépek a táskák! Hát anja lánya kreativ mind a kettő :).

Vera 2011. szeptember 19. 21:23  

Szép lett a táska!
Én nem is mernék neki állni ilyen szép táskának!Gratulálok!

Már hallottam a felmosó rongy mint merevítő ... ki kéne probálni...

Laucica 2011. szeptember 20. 18:06  

Nagyon jók lettek, hű, de elfogadnám valamelyiket!!!:))) sose hittem volna, hogy valami tralala mintás megtetszik, de ez így egybe nagyon ott van!!

erdoseva55 2011. szeptember 23. 19:29  

Gyönyörű lett!
Gratulálok a lányodnak a szép hímzéshez! Hiába..nem esik messze az alma a fájától:)