Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2011. október 14., péntek

Az őszi kép folytatása


Lassan a kép felénél tartok. Szépek a színei és szeretem fényképen viszontlátni, mert készítés közben nem látszik ilyen tisztán, hogy mi micsoda kontúr nélkül. Sejteni lehet a színekből, hogy ez a szőlő, ez meg a levél, de most látom én is milyen lesz.


Lefényképeztem a képviselőfánkot, mert a látványa ezt kívánta, de a tésztát készen vettem, nem az én érdemem. A krémes töltelékét készítettem el hozzá , a tetejére meg felvert habtejszín került egy-egy evőkanállal, semmi különös, csak szép. Biztos finom is, de én nem eszem, vagy csak egyet, mert sajnos magas a cukrom. Most kísérletezem magamon, milyen diétát tartsak, hát nem egyszerű! Két hete 8,7-et mértem és arra gondoltam nem eszem semmilyen kenyérfélét és édességet, de minden mást. Ettől meg valószínűleg annyira leesett, hogy gyengének éreztem magam, a tükörbe nézve fehér voltam, mint a fal. Sejteni, találgatni nem akarok és nem is szabad, ma elhatároztam veszek egy cukormérőt. De ha alacsony, akkor most meg mit csináljak? Már érzékelem, hogy az egyensúlyt eltalálni nagyon nehéz és hosszú idő lesz. Pedig rá vagyok kényszerülve, mert életvitelszerűen rá kell állnom.

12 megjegyzés:

erdoseva55 2011. október 14. 18:02  

Az őszi hímzésed csodaszép, egy-kettőre elkészülsz vele, úgy látom!:)
A fánk igen jól néz ki, , megkóstolnám, de épp fogyókúrára vagyok fogva én is:))
Hát a cukor beállítása nem egyszerű dolog lehet, azért vigyázz nagyon magadra!

Tündérke 2011. október 14. 19:17  

Nagyon szép lesz, csak így tovább!

Cukorszint ügyben mindjárt írok mailt...

Unknown 2011. október 14. 19:35  

Köszönöm Tündérke! Várom az e-mailt.

Vera 2011. október 14. 20:28  

Nagyon szépen alakul...Mint már elöbb is irtam már a színei is megfognak....Lehet hogy már irtad de most mégsem tudom mekorra lesz? Azt hiszem azt már nem is kell mondanom hogy a cica is nagyon tetszik...

Valóban guszta a képviselőfánk... ha Te csinálod a tésztát akkor lenne még fincsibb...Én ehetek ilyesmit, csak módjával... Nekem is van egy- két étel amit nem ehetek... nem cukor végett..
Vigyázz azért magadra!
Szép hétvégét! NEKEM az lesz.... majd a blogon olvasni lehet majd róla..

Unknown 2011. október 14. 20:37  

Vera: kíváncsian várom!

Névtelen,  2011. október 15. 0:28  

Beáta, eddig csak gyönyörködni jártam az oldaladra, de most már nem tudom megállni szó nélkül: ez a hímzésed (is) gyönyörű! Ahogy Vera is írta, a színei, a részletgazdagsága mesés.
A cukorszint beállítása nem egyszerű, sajnos, vigyázz magadra!
Egy blogtalan xszemező, Brigi

Nagymamis 2011. október 16. 22:50  

Beáta nagyon szépen alakul az őszi hímzésed.......már így is csodaszép! A képviselőfánk? Még jó, hogy csak fotón látom! A vércukorszint beállítására szakember segítségét nem kérted? Vigyázz magadra! Nehogy nagyobb legyen a baj!

Unknown 2011. október 18. 18:32  

Brigi:ez nagyon jól esett,köszi.
A cukrom most 4,2, ez jó. Most már hetente mérem és az értéktől függően szigorúan diétázom, vagy kevésbé. Szakember? Még a körzeti dokim is azt mondta nézzek utána az interneten. Szerintem rendszeresen mérni kell. Különben imádok minden gyümölcsöt és a szőlő tolt ki velem nagyon. Azt végleg száműztem.

Tündérke 2011. október 18. 18:41  

Az tényleg nagyon jó :-)

A banánt is kerülni kell, valamint a mazsolát és mindenféle aszalt gyümölcsöt.

erdoseva55 2011. október 18. 19:38  

Én a vérnyomásom és a fájó lábam, az ízületeim miatt kell, hogy fogyjak.
Hát belevágtam ,de nem egyszerű a diéta.
Bár, már kezdem megszokni. A probléma ott kezdődik, hogy ezt kellene betartani mindig!:)

Unknown 2011. október 18. 20:54  

Évi: a mindig tart lassú szokást, ki kell tapasztalnod mi az ami túl nagy lemondást kíván, mi az ami megengedhető stb. ez hosszabb idő, de biztos sikerülni fog!