Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2011. október 9., vasárnap

Karácsonyi díszek



Minták, ha valakit érdekel.



Az újságból, amiben a kesztyűt is találtam. Kedvelem az ilyen minden sorban más öltéseket.






Ez volt most számomra az érdekesebb. Már tavaly is nézegettem ezeket a műanyag gömböket, de nem volt bátorságom megpróbálni, mit is tudnék belőle kihozni. Vettem a héten kettőt. Szétválasztható és a belsejét kell díszíteni. Azt találtam ki, hogy lakkragasztóval bekenem a gömb egyik belsejét és csillámport, a másikba apró szórógyöngyöt teszek. A szalvettatechnikához használatos lakkragasztó nyomtalanul szárad, így nem látszik kívülről sem. Bevált. Majd belelógattam két kis angyalkát. Hát, képet készíteni róluk nagyon nehéz, hiszen a két fele összeillesztve természetesen domború lesz, ami visszaveri a fényt. Megvilágítva a csillámporos nagyon szépen sziporkázik, a gyöngy ebből a szempontból nem volt túl jó ötlet. De tetszik!




Mielőtt beállt az ősz lefotóztam a futómuskátlin az amúgy már kevés, de gyönyörű virágokat.



Talán két nappal ezelőtt kora este figyeltem fel a repülőgépek után maradó útvonalakra. Azt hittem füst, de a férjem tájékoztatott, hogy ezek jégkristályok. Bármi legyen is, ilyen tisztán ritkán látni. Fantasztikus. Évekkel ezelőtt én is a repülőtéren dolgoztam és egyszer a kezembe került egy légitérkép. Már akkor sem tudtam rajta eligazodni, de az tisztán látszott, hogy nagy a forgalom rajta, ezt a képek tükrözik is. Erről eszembe jut a repülőgépen levő mentőmellény. Kipróbáltam egyik nyáron a medencében, ugyanis csak a nyak köré illeszkedik és tudni akartam hogyan tart a víz felszínén. Tökéletesen és nagyon kényelmesen. A mentőmellény úgy működik, hogy ha nem is húzom meg a zsinórt rajta...., szóval pánikszerűen mindenkit félrelökve, tételezzük fel, hogy van annyi lélekjelenlétem, hogy tenger vagy óceán felett kiugrom a zuhanó repülőgépből és a mentőmellényt a nyakamba tettem. Víz észlelésére hasonló módon, mint a pezsgőtabletta, csak gyorsabban feloldódva ez a szilárd anyag kienged egy ütőszeget, ami kilyukassza az oxigénnel telt patront és ez felfújja a mentőmellényt. Akkor már a víz felszínén vagyok és 24 órán keresztül sugároz egy rajta levő jeladó. Sokszor gondolkodom el rajta, hogy ezt vajon tudják a repülőgépen bajban levők? Szerintem nem. De nem akarom elbagatellizálni a veszélyes helyzeteket, mert a sokk mindenkit az ülésbe kényszerít. De én most közzétettem, tessék a tudást használni!
Láttátok a Számkivetett című filmet? Ott sem csinál semmit, csak belekapaszkodik az életmentő tutajba, az mindent automatikusan észlel és cselekszik.

4 megjegyzés:

Vera 2011. október 9. 22:35  

Nem is tudom melyikkel kezdjem..A karácsonyi munkád nagyon szépek, ráadásul még mintát is tettél fel.. Jó időbe vagy...A virágok is még utoljára pompáznak... lassan fáznak mint mi...
A fényképek amiket készítettél lenyügöznek... Én is szeretem fotózni az égboltot.... Sokan nem is gondolják , az égbolton is vannak szépségek... ez az...

erdoseva55 2011. október 10. 7:27  

Nagyon tetszik a karácsonyi hímzésed! Érdekes a mintája, lehet, hogy én is kipróbálom ezeket az öltésfajtákat.
Én is fejben már elkezdtem a karácsonyi készülődést, jó sokat kell hímeznem, ha minden elgondolásomat teljesíteni szeretném!
Szépek a virágaid, az enyémek már nem virágoznak ilyen szépen!
És a képek az égboltról remek felvételek:)

Nagymamis 2011. október 11. 6:55  

Beáta nekem is tetszik a karácsonyi hímzésed....egyedi és különleges. A muskátlik csodaszépek! Látszik, hogy nagy szeretettel ápolod, gondozod őket.
A mentőmellény........inkább nem szeretném kipróbálni.........valószínűleg egy ilyen helyzetben inkább a pánik lenne úrrá rajtam.......csak gondolom.....jobb nem is gondolni rá!

gromine 2011. október 14. 11:21  

Milyen szép fotókat készítettél.
Aranyos a karácsonyi dísz, köszi a mintát.