Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2011. november 2., szerda

Hangulatos képek


A fenti a legjobb. Ezért került felülre nyitóképnek. Szépen csillog az aranyozott fémgömb és az angyalka haja.
Most, hogy korán sötétedik és uncsi volt ez a hosszú hétvége felhoztam a pincéből egy izzósort és feldíszítettem a polcot a szobámban. Egész este ezt bámultam és azon gondolkodtam hogyan lehetne lefényképezni úgy, hogy visszatükrözze a fotó legalább egy kicsit milyen szép a valóságban. Már tavaly felfedeztem a fényképezőgépen a múzeum nevű funkciót és kedvencemmé vált. Vaku nélkül élethű képet készít...,



...ami ilyen,


meg ilyen is "expozíciókompenzáció" nevű állítással, ami még fényt tesz rá. Azért múzeum a program neve,mert ott nincs természetes fény, hosszú expozícióval fényképezhető állványról, ez azt jelenti, hogy a gomb lenyomása után még pár másodpercig élesít utána fotóz. Ezek a fotók nagyon tetszenek, biztos készítek még a férjem segítségével, ahogy majd lassan felteszem a díszeket a lakás többi részére is.



KÉSZ! Elkészült az őszi sampler, szerettem készíteni, de a végén már alíg vártam, hogy kész legyen. Hosszú hetek óta ezt néztem és méltatlanul meguntam. Kivasaltam és eltettem. Csak jövőre foglalkozom a keretezésével. A sok maradék fonállal szerencsém lett, megpróbáltam a számai alapján egyeztetni a DMC-s számozással és kiderült, hogy ugyanaz. Hurrá! Feltekergettem a mind a megfelelő helyre, röpke két órába tellett. De üres lett az asztalom, ezért is tudtam a karácsonyi díszítéssel foglalkozni.



De az üres asztal egy két nap múlva újra megtelt tervekkel, anyagokkal és hozzá is kezdtem a Victoria: Winter Garden Samplerhez.


Ez a két kis állat mindig velem van. Közömbösen figyelték ahogy fotóztuk a fénysort, aztán megfordultam és őket is lefényképeztem. Cukiságok!

4 megjegyzés:

Vera 2011. november 2. 19:15  

Kedves Beáta!!
Gyönyörűek ezek a fények...Látszik hogy értesz a gépekhez... ahogy írsz róluk.. Sajnos én ezt nem mondhatom...
DE A KÉPED!!!!..Minden alkalommal elmondom kedvenc színeimmel varrtad...lenyűgöz ez a kép... mese szép...viszont ez a rengeteg kontúr....kedvem lenne elkészíteni... de a kontúrokkal nem vagyok jóba...
GRATULÁLOK...
Ez az új kép is szépen alakul

Cukiságok aranyosak.. a fénylő bundájuk el mond mindent... tudod bírom őket... ilyenkor mindig sajnálom hogy nekem nincs benti kutyám...Szép hetet!!

Unknown 2011. november 2. 19:43  

Azért a benti kutya nem feltétlenül jó.Vagy csak a tacskó nem.Minden lépésemet követi,sokszor majdnem felbukok benne.Azért lett benti kutyám,mert egyszer az ablakot törték be téglával,hogy meggyőződjön róla a betörő, hogy bejuthat-e. Kinti nagytestű kutyámat megetették kolbásszal. A nyomozó javasolta az egyetlen biztos jelzőrendszer a benti kutya.Megvédeni nem tud,de jelez és ez valóban így van.Hát így lett kistestű benti kutyánk először és szerintem utoljára.

erdoseva55 2011. november 3. 19:20  

Nagyon készülsz már az adventre, karácsonyra!:) Kellemes hangulat van Nálad!
A kép nagyon szép lett, gyorsan elkészültél vele. De hogy máris egy újabba fogtál! Hát nem semmi szorgalmad van. Na meg kitartásod és akaraterőd! Gondolom az első hozzá a kedv:) Ha az megvan, könnyebben megy a hímzés is.
Én már össze kell hogy szedjem magam hozzá! Tervem rengeteg, csak a kivitelezés várat magára.:)

Nagymamis 2011. november 5. 7:55  

Nagyon jó fotókat készítettél.....igazi karácsonyi hangulat. Az őszi sampler gyönyörű.........mint a többi munkád is. A cicus és a kutyus nagyon helyes.....látszik, hogy törődsz velük, és szereted őket. Szép hétvégét kívánok Nektek!