Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2011. november 6., vasárnap

Winter Garden Sampler





Ez egy aprócska sampler, akár könyvjelző is lehetne. Eredetileg annak szántam, de sajnálnám az állandó igénybevételtől, ezért kapott egy hozzá illő pihe-puha polárkeretet, ami sajnos csáléra sikeredett. Mérges is lettem és először arra gondoltam elteszem és majd valamikor kibontogatom, de más ötletem támadt. Feltettem a falra és a görbe szegélyt eldugtam egy ezüst boa alá. Hát az sem az igazi, még igazítani kell valahogy, de legalább használva van.



Tegnap anyagbeszerzésre indultam következő munkámhoz. Újrakészítem a mézeskalács házikót, most ajándékba. Mutathatom, mert akinek készül nem nézi a blogomat. Nem akartam megrendelni hozzá a fonálkészletet, nagyon drága dolog az. De fontos volt, hogy venni tudjak apró színes gombot és nagy méretű színes gyöngyöt.Nem biztos, hogy merném helyettesíteni, ha nem másodszorra csinálnám, de már pontosan tudom mi kell a készlethez. Vittem is a maradék gyöngyöt, gombot, ahhoz mértem, válogattam. Kicsit nagyobb ugyan minden amit vettem, de még elfogadható a mérete, illetve csak natúr fagombot tudtam venni, ezeket én festettem színesre és az nem volt egyszerű. Mindez a Rayher hobbiboltokban kapható, az általam ismert bolt a Boráros téren, a Duna Üzletház első emeletén van. Sokat járok ide és itt mindig veszek valamilyen szalagot is. Szóval a gombok és a fagyöngyök lesznek a cukorkák a házikó tetején.



Egyik este(este?!,még csak öt óra volt, de már sötét) Olivér fiam édességet keresett és készítettem Neki muffint. Azért fotóztam le és teszem közzé a receptet, mert hamar elkészíthető és nagyon finom.
Muffin:
10 dkg vaj, vagy margarin
25 dkg cukor
1 vaníliás cukor
1/2 sütőpor
2 db tojás
22 dkg liszt
200 g/ egy tábla étcsoki
1 dl tej
Én a vajat, tejet, étcsokit egy kis lábosban felolvasztom összeöntve. Még csak porcukrot sem használok, hiszen ettől az olvasztott, meleg krémtől a liszt, a kristálycukor és minden más hamar és könnyen kézi erővel, fakanállal is könnyen összekeverhető. A mennyiség pont annyi ami a muffinsütő papírkával bélelt poharait 3/4-ig megtölti.
Nem akartam, hogy a cukorgyöngyök belesüllyedjenek a nyers tésztába és félig sült muffin tetejére szórtam, de a negyedik után feladtam, mert leperegteg róla. Belül ugyan folyós volt, de a teteje már ropogósra sült. Pedig de jól néz ki így!

9 megjegyzés:

erdoseva55 2011. november 6. 20:25  

A mézeskalács házikó gyönyörű!
Megkérdezhetem, hol vetted a mintáját? Én is szívesen kihímezném! Annyira tetszik!

Nagymamis 2011. november 6. 20:57  

Beáta szép lett a hímzésed.....a polár keretet nem próbáltad egy kicsit vizes ruhán át vasalóval meggőzőlni? ....lehet, hogy butaságot írtam, de lehet, hogy javítana a helyzeten......de én úgy gondolom téged zavar ez igazán....pedig nem olyan feltűnő!
az a mézeskalács házikó!.......hú! nagyon szép! Képzeld, én még sosem sütöttem muffint! Valahogy kimaradt.
Szép estét Nektek!

Unknown 2011. november 6. 21:24  

Drága Nagymamis! Ez vizes gőzön lett ilyen csálé.De nem emiatt. Vasalás nélkül olyan volt, mint egy tömött kispárna és valóban az aggodalmam eltúlzott. Így is szép. Nem csodálom, hogy a muffin kimaradt, ehhez sütőforma és papírkosár is kell. Ha a gyerekeim nem inspirálják, hogy haladni kell a korral és ezt kérik, akkor én sem készíteném.

Vera 2011. november 6. 22:03  

Nagyon szép ez a házikó... atya világ... mennyi munka hozzá...
Idén még nem is csináltam muffint... valahogy kimaradt, de jó hogy eszembe jutattad..köszi...

Unknown 2011. november 6. 23:46  

Évi:remélem eljutott hozzád a minta!

Dóra 2011. november 7. 8:06  

Épp itt állt mellettem Karcsi fiam, mikor néztem a muffinokat. Ő is kérne:-D

Névtelen,  2011. november 7. 22:46  

Bájos a kis samplered! A polar nagyon illik hozzá hangulatában, csak nehéz vele dolgozni, ahogy nyúlik... A mézeskalács házra nagyon kiváncsi vagyok! Jövök nézelődni! Remélem, minél több részletet teszel fel a készüléséről. Hogyan van időd ennyifélét kézimunkázni? :)
Brigi

Unknown 2011. november 10. 19:45  

Kedves Brigi!
Én itthon vagyok és minden nap jut időm rá. Amúgy úgy tv-zek esténként, hogy csak hallgatom és közben hímzek. Kedvem is van, betervezem, mint minden munkát már előző este és flottul megy a nap.

Névtelen,  2011. november 10. 22:48  

Beáta, el vagyok bűvölve a munkáidtól! :) Remélem, a polár anyaggal kapcsolatban nem voltam félreérthető... Tökéletes választás puhaságában, de biztos, hogy én nem mertem volna dolgozni vele, annyira nehéz szépen elvarrni, csak ennek akartam hangot adni. Elismerve a bátorságod, a sampler bájosságát - és elismerve saját ügyetlenségemet...
Brigi