Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2011. november 14., hétfő

Szülinap volt


A mézeskalács házikó egyik oldala. Nem tudok mit hozzáfűzni, kedves minta, öröm készíteni. Hacsak nem azt, hogy most már én is várom a havat.
Két napja szembesültem avval, hogy jövő hét végén, azaz november 27-én már meg kell gyújtani az első gyertyát az adventi koszorún. Nem akartam elhinni, szaladtam, lapoztam a naptárt és tényleg. Hoppá! Akkor itt az ideje átgondolni mit, mikor akarok megcsinálni, hogy időben minden kész legyen. Hányan leszünk és a menü mi legyen? Tudok-e előre elkészíteni olyat amit lefagyasztok? Vajon kapok már a kertészetben jövő hét vége előtt fenyőágat csokorban az adventi koszorúhoz? Szóval pánik van! Nyakunkon a karácsony!


Novemberben van a két nagyobbik gyerekem szülinapja. Most egyszerre voltak nálunk, közös tortát kaptak. Túrótortát készítettem:
4 tojásból piskótatészta az alapja
1/2 liter tejből főzök vaníliás pudingot belereszelve citromhéjat, bourbon vaníliás cukrot adok hozzá és amikor kész belekeverek 1/2 kg túrót. A piskóta tetejére öntöm, ha kihűl a tetejére öntök 1/2 liter narancslevet, amit felforralok zselatinnal. Díszítésnek narancskarikát és mandarint tettem a tetejére, sajnos elúszkáltak a sok híg narancs zselatinban. Ezt úgy lehet elkerülni, hogy pár evőkanállal kimerünk a gyümölcsre, a hűtőben megdermed és ez rögzíti a gyümölcsöt, majd ezután öntjük rá az egészet. Én gyorsan akartam végezni, ez lett az eredménye. De ez így is szuper!


Nekikészül,...


...és fúj! Kívánni valamit mindig kell! A lányom megtette miattunk, Tomim azt mondta hagyjuk evvel békén.


Valaki felgyújtotta az előttünk levő területet. Veszélyt nem okozott, lakóházakig nem ért el, de azért jöttek a tűzoltók és eloltották. Mindenesetre szép volt ahogy égett.

5 megjegyzés:

erdoseva55 2011. november 14. 20:04  

Gratulálok a szülinaposoknak!
Szépen alakul a kis házikód! Gyönyörű a hímzése!:)

Unknown 2011. november 14. 21:37  

Hű! Minden szemlélő kérdezhet!

Nagymamis 2011. november 15. 18:38  

Isten éltesse a szülinaposokat így utólag is! Már most is meseszép ez a házikó!

Vera 2011. november 15. 23:19  

Boldog szülinapot! Van elmaradásom majd jelentkezem... Szépen készül a házikó... Jaj az a torta.......