Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2012. február 24., péntek

Haladok!



A kakaó már gőzölög és van pár karácsonyfa dísz is. Ezen az oldalon már csak az lesz a fenyővel. A sok fekete öltéssel is megbarátkoztam, de azért remélem a fenyő nyomokban zöld is lesz.

Nézd Brigi! Kereteztem a héten és lefotóztam. Így néz ki a gérvágó, azaz a fűrész ami 45 fokos szögben vág:



A négy elfűrészelt keretléc ragasztás előtt. Ha időd engedi próbáld ki. A fűrészgép 5 ezer ,a keretléc 1 ezer Ft. Üveget meg kb. 500 FT-ért vágnak. Így kerül nekem 1500 Ft-ba egy ilyen keret. No, persze a hobbi festék és sok más, akár füstfólia ízlés szerint mind költség, de nagyon megéri.


Mindig több színt hozzápróbálok a kész munkához, ehhez a képhez a rózsaszín illett legjobban. De nem akartam egyszínűre, mert márványos a vászon is. Összegyűrt papírt festékbe mártva és avval pamacsolva mintáztam a fehér alapot kétféle rózsaszínnel. A végén mézszínű lakkal vontam be, ez tompított a színek élénkségén. Ez sem jó mindig, vennem is kell színtelen lakkot. A lányomnak tetszik, a fiamnak giccses. Ízlés dolga. Ez mindig így lesz.
Nem olyan egyszerű eltalálni a megfelelő színt a kézimunkához. A vízbázisú festékek előnye, hogy ha mégsem tetszene, lemosható vizes szivaccsal.

10 megjegyzés:

Nagymamis 2012. február 24. 19:02  

Beáta nagyon szép lesz a kép! Régi idők hangulatát varázsolod elénk.....nagyszakállú Télapó......gőzölgő kakaó....békesség és nyugalom.
Köszönöm, hogy megmutattad a képkeretezés fortélyait.

Unknown 2012. február 24. 19:23  

Valóban. A sok fekete miatt én is a régi,vagy nagymamánál megszokott, kevés fénnyel világított szobát, csendet,nyugalmat élem át amikor készítem.

Névtelen,  2012. február 24. 19:23  

Hű, ez aztán haladás! Sokat öltögettél - a keretezés mellett. :) Köszönöm, hogy megmutattad a lépéseket! A léceket milyen ragasztóval fogatod össze? És magát a hímzést ez a méretre szabott keret megtartja, vagy kasírozod, esetleg máshogy fixálod, hogy ne rogyjon meg? Több kérdésem nincs is... :)) A fuxia nagyon csajos lett - de ha a komoly, botanikai ábrázolást szeretnéd hangsúlyozni, Neked igazán nem gond kipróbálni, hogy mutat egy másik keretben. :)
Szép estét!
Brigi

erdoseva55 2012. február 24. 19:56  

Annyira szépséges, régies hangulátú lesz a Mikulás képed! Én külön is kedvelem , mert apukámat Miklósnak hívták:)
Ügyesen keretezel! Nekem egyelőre sok , ajándékba kapott képkeretemvan, de szívesen megpróbálkozom majd az elkészítésével is!:)
Jó, hogy megmutattad, köszönöm!:)
Szép hétvégét!

Unknown 2012. február 24. 20:23  

Brigi:a léceket faáruházban kapható ragasztóval illesztem.Érdemes venni még fagittet,mert ritkán stimmel tökéletesen az illesztés, ez itt látszik is, ezt ki tudod tölteni vele.Kemény papírlapot vágok pár milliméterrel kisebbre mint az üveg.Ezt papír boltban veszem és világos szürke színű, így teszek alá ebben az esetben fehér alapot. Van,hogy a rózsaszínű a jobb, ez a hímzett képtől változó.Erre feszítem ki a képet:http://sakurablogja.blogspot.com/search/label/Ice%20Cream%20k%C3%A9sz.
Vagyis nálam a címkékben az Ice cream készre kattintva jutsz ide.

Unknown 2012. február 24. 20:27  

Évi:nagyon jó az ajándékba kapott keret. Az egy kincs.
Igen, ez a régies hangulat...

Vera 2012. február 24. 20:35  

A képed hímzésére nem tudok mást mondani mint mindig... szépen alakul... és látom milyen pontosan hibátlanul varrsz... Én mindig utólag látom a hibát de olyan sok.... hogy úgy marad...és egyenlőre örűlök hogy ennyit is látok...
De a keretezésed lenyűgöz....és hogy megmutattad az külön öröm... gondolom Te is festetted le... Persze ez a kép is nagyon szép benne...A fukszia és kerete is a tavaszt mutatja... talán el jő már....
Szép tartalmas hétvégét!

Unknown 2012. február 24. 20:56  

Vera:hibátlanul még semmit nem sikerült elkészítenem.
Sokszor említed a látást,ez nagyon fontos.Imádom a szemüvegem,újra teljes az életem.Hála,annak aki kitalálta!
Fukszia:tavaly szerettem volna venni,de nagyon drága.Idén is neki futok,talán...
Keretezzetek lányok!

gromine 2012. február 28. 8:27  

Nagyon ügyes vagy minden téren.
Kép csodálatos lesz, és még keretezel is hozzá..

Laucica 2012. március 2. 12:20  

Hű, de jó ez a házi keretezés!!!