Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2012. február 19., vasárnap

Mézeskalács...


...a hímzett képen készen a sütikkel. Most a csésze alakul szépen. Nagyon örülök, hogy elővettem, már eddig is sokat haladtam vele.


Ma Gyrost készítettem. A receptet itt találtam. Féltem a pita tésztájának az elkészítésétől, de hólyagos lett, így tölthető. Olyan kedvtelve ír a szerző a blogon az otthoni kenyér kelesztéséről, sütéséről, hogy majdnem azt is csináltam. Régebben sok kenyeret sütöttem géppel, a kenyérsütővel, de idővel meguntam. Jó, mert kedvemre ízesíthetem a tésztát fokhagymával, bármivel és ilyen meg olyan magokat szórtam bele. Az így készült kenyér sűrű, laktató, olyan, mint a bajor szendvicsek. Fél szelet is elég, mert nincs benne a sok levegő, azaz tartalmilag legalább másfél karéj kell a boltban kapható általunk kedvelt kenyerekből ugyanennyi kalóriához. De csak én ettem, a család nem, így meguntam készíteni. Kár.
Mostanában a kerti munkákra gondolok. Várom, hogy hozzá kezdhessek. Azt olvastam valahol, hogy a málna 6 év alatt teljesen kizsigereli a földet. Ebbe kapaszkodtam bele, hogy megszabaduljak tőlük, de mégsem teszem. Nem írtom ki, de átültetem egy árnyékosabb helyre. Ott mi lesz vele, én nem tudom, de egyre nagyobb helyet követel magának, nincs is olyan mennyiség rajta, hogy tovább kerülgessem abban a kis kertben. Lesz még virágbokor, amit kiások és kidobok, a fürtös paradicsomnak is új helye lesz, amit elő akarok készíteni és a többi. Szóval a terveim megvannak, várom a jobb időt.

7 megjegyzés:

erdoseva55 2012. február 19. 19:23  

Gyönyörűek a képeid! Nagyon szépen alakul ez is.Jó színárnyas, biztosan nem egyszerű vele dolgozni.
A Mikulás csodaszép rajta! Az a szakáll! Hát nem semmi!
Szép napsütéses hetet Neked!

Névtelen,  2012. február 19. 23:21  

Mekkora munka! Illetve mekkora öröm - mármint kihímezni egy ekkora képet! :)) Meg lehet kérdezni, hányszor hány öltés, és hány színt kell használnod?
Csak nem egy cica van a Mikulás ölében? :)
Brigi

Unknown 2012. február 20. 0:19  

De, ami látszik az a cica farka.
58 szín és 400x312 öltés.
Kezdő hímzőként rendeltem. Hiba volt,bár erről nem tudott volna senki meggyőzni.A hímzésmintát csak úgy tudtam követni,hogy ceruzával áthúzom ami elkészült. Ma már ez nincs.
Van nagy várakozás,akarat,imádat egy kép iránt.Másképp nem megy.

Eliz 2012. február 20. 9:25  

Csodálatos, nagyon szépen alakul. Mindig nagyon szép munkáid vannak.
Szeretek nálad nézegelödni és olvasgat!Írjál sokat!!!

Vera 2012. február 20. 11:30  

Látszik hogy sokat hímeztél...Míre tavasz lesz elkészül...Szépen alakul a süti is.... Olyan jó mikor látszata van már a munkánknak...

Kenyeret vagy cipót még sosem készítettem... Nem tudtam magam rábeszélni...Guszta ami a tányéron van...
Kerti munka? még odébb van... most sártengerré válnak a kertek udvarok...Még utána sem lehet veteményezni, mert hideg a föld... de már mindenki várja a tavaszt... Nem baj ha még nem lehet kint dolgozni, csak kicsit legyen szebb és melegebb idő...

Szép hetet!!!!!

Dóra 2012. február 21. 8:14  

Nagyon szépen haladsz vele! Mekkora lesz a végleges mérete?
Gyros igazán guszta! Még nem vesellkedtem neki, de csábít, hogy könnyen elkészíthető!

Névtelen,  2012. február 22. 15:58  

Hű, ez aztán HEAD! :) Nagyon eltökélt lehettél kezdőnek is, ha ez a komoly kihívást jelentő aprólékosság és méret nem vette el a kedved (szerencsére)! :))
Nálam egy 239x300 öltésnyi Monet-festmény vár (kezdőként rendeltem szintén), 98 színnel, és azóta se mertem belekezdeni - annyi kisebb, 120x130-as képet is szeretnék kiöltögetni... Munka mellett csak lassan haladgatok. :(
Legalább Nálad örömmel figyelem, hogyan készülnek egyre-másra a szépségek!
Brigi