Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2012. március 3., szombat

Retro lexikon


Tomi fiamnak és a Barátnőjének közösen lett egy kiskutyájuk: Mex, aki tegnap nálunk volt látogatóban. Nagyon aranyos, tele van energiával, éberen figyel mindent, egy percre nem áll meg, magával sodró a lendülete, igazán jókedvet csinál pusztán avval, hogy van.



Polly kutyám nem igazán örült Mexnek,


és a cica is kellő távolságból, de érdeklődve követte a tekintetével.


Még egy pár karácsonyfa dísz elkészült. Még mindig szívesen bököm, gondolatban már ide-oda kalandozom, mégsem tudom eltenni.

Hónapokkal ezelőtt kezdte el Apukám és a férjem a régi filmek digitalizálását. Nagy munka, de mostanra sok elkészült. Téma szerint van téli, nyári. Egy budapesti strandon induló film egy balatoni fürdéssel folytatódik és az összekötést egy feldobott strandlabda követése adja, ami minimum 30 vágást igényel. Tehát a strandon dobjuk fel és mikor leesik már a Balcsiban vagyunk. Nem ezt mutatom, hanem egy olyat, amin nem túl személyes a felvétel. Itt megjegyezném, hogy számomra örök dilemma marad mennyire lehet személyes egy blog?
Apu ügyes a filmvágásban és a megfelelő zenék, szövegek film alá szerkesztésében, már amennyire egy amatőr az lehet. Nagyon ötletes! Az a szalagos és kendős kislány én vagyok. A film sokunk számára élmény : úttörő vasút!
Íme:


8 megjegyzés:

Laucica 2012. március 3. 19:16  

De jó ez a videó!!! Nagyon profi, le a kalappal! És te is milyen aranyos voltál:))) Mármint most is az vagy, nem úgy értem, de érted:)))

Nagymamis 2012. március 3. 20:49  

Húúú.....úttörő vasút! De régen is volt! Nagyon klassz a filmecske...és tényleg..... aranyos kislányka voltál! Keresztszemesed még mindig nagyon tetszik.....és a kutyusok is! Szép hétvégét kívánok!

erdoseva55 2012. március 4. 8:16  

Érdeklődve néztem a filmet, nagyon jó alkotás! Aranyos vagy rajta, jó volt látni régi képeket, részleteket!
Szép a hímzésed, jó ütemben haladsz. mert szorgalmas vagy!
A kutyusok helyesek.Nálunk meg a cicára kell nagyon figyelni, mert a kicsi Bencét hamar megkapja. Ő nyújtja feléje a kezecskéjét, a cicus meg azt hiszi valami ennivalót kap!:)
Szép vasárnapot!

Jutka 2012. március 4. 13:09  

Kutyusok aranyosak, cica biztonságos távolból figyeli őket.
Képed fantasztikusan alakul minden kis részlettel gazdagabb lesz.
(megjegyzem ez a pár dísz mennyi öltés volt?)
Szerencsés vagy a gyermekkori filmrészlettel, nekem még fényképem sem maradt a gyermekkoromról:(

Vera 2012. március 4. 19:11  

Gondolhatod.... én is a kutyussal meg a cicával kezdem...Nem tehetek róla , imádom őket... nagyon szerettem , szeretnék egy ilyen pici kutyust.... de csak álom marad.... a cicád meg a mi Miánkra hasonlít... nincs már velünk...
A hímzéssel sokat haladtál....egyre kevesebb idő lesz a kézimunkára....

Jó nézni a régi a filmet...Nekem pár fotó van. a régi időkből.....Ügyes Apukád ...
Szép hetet!!

Névtelen,  2012. március 7. 12:21  

Nagyon ügyesek a "fiúk" a családban, szerencsések vagytok, hogy van mit digitalizálni... Mex annyira cuki, mintha egy játékkutyus lenne, Pollyt szemmel láthatóan aggasztja egy vetélytárs felbukkanása. Pollynak és a cicádnak üzenem, hogy ők is nagyon aranyosak ám! :)) Nem csodálom, hogy még a Mikulást hímzed, igazán magával ragadó, ahogy bontakozik ki a minta!
Brigi

Unknown 2012. március 8. 17:50  

Jutka:hát jól feladtad a leckét!Hány öltés? Közel egyezer...
A filmmel tényleg nagy szerencsém van, hogy van. Apu érdeme.Jó ég! 40 éves felvételek.