Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2012. május 29., kedd

La Parisienne


Most a francia minták imádata van úrrá rajtam. Ezt és a következőnek meghímzett keresztszemest még karácsonyra kaptam, de már az új Talala kollekciókat nézegettem. Változatlanul kérem, ha valaki ilyen minták vásárlását tervezi, én cserében mindig benne vagyok!!! Amúgy, ha igazán tetszik a minta, szívesen elküldöm anélkül is.
Szóval. Csak rajongani tudok érte. Kedves, bájos és olyan kis finom ezekkel a színekkel. Bár a textilfestékre az volt írva, hogy bordó, én eddig erről a színről mást gondoltam. A hölgy ruhája ugyan nem az lett, de így még jobban is tetszik. Sokat bajlódtam a végleges összeállítással. A szalag csúnyán elállt a széleken és úgy, hogy az ne látszódjon egy-egy öltéssel lefogtam a gyöngyök mellett. Ja! A gyöngyök öltése pontosan három centinként, a tűt a vászon alatt tolva... Nem akarok untatni senkit, meg én ilyen végleges formát először készítettem, így jó két órába is beletelt. Utána látni sem akartam. Ma, amikor fotóztam már nagyon tetszett!



Naná, hogy kiegészítettem. A kalapot szalaggal, a táskát csattal.




Kis eper ültetvényem. Lassan leérik.


A cukkini ugyan virágzik, de csak nővirágot hoz. Egyetlen hímvirág bimbózik, félek ebből nem lesz még termés.

Ma Anyukámnál voltam a nyugdíjas házban. Eddig erről nem írtam, de gondolataim nagy részét már ez tölti ki. Nehezen áll talpra, sokat kell segíteni. Megmostam a haját, ágyneműt húzok, kimosom, teregetek. Levest melegítettem, a kezébe adtam. Olyan hideg a keze...
Beszélgetünk. Kérem, mindig mondja mit szeretne, hogy szeretné. Nem tudja. Én sem. Csak kiélezetten figyelem és alkalmazkodom. Azután eljövök, de mindig magammal hozom gondolatban. Újabban Vele is álmodok. Nem tudom mi lesz, ha már csak feküdni tud. Kb. 150 kg. Hogyan forgatom, hogyan emelem ha etetni, itatni kell?

A látogatás után elmentem a kézimunka boltba vásznat venni. Fehéret akartam, de aki ott volt sehogyan sem találta az árát. Ide telefonált, meg oda, bement a raktárba, sehogyan sem találta. A francba! Vettem vajszínűt, az is szép, de én most festeni akartam. Mindegy, ami meglepett, hogy azt hittem ez 28-as. Sokszor veszem, mert tényleg szép. De ez 32-es. Nahát! Szóval 32-es vászonra hímzek? Jó tudni.

9 megjegyzés:

gromine 2012. május 29. 20:19  

Olyan sok szép dolgot készítettél mostanában.
( régen jártam már erre, mert a számítógépem nem működött )

Párizs az Párizs...
Van egy pár Tralala mintám majd szét nézek.

Unknown 2012. május 29. 20:22  

Már hiányoltalak! Köszi!

krealady 2012. május 29. 20:40  

Szia! Ez a minta nekem is félre van téve már egy ideje, de még nem varrtam ki. Van olyanom is, ami nem tralala, de Párizs és nő. Érdekel?

Barbaral 2012. május 29. 20:55  

Nagyon szép lett!:). Én is pont most hímzem a kisasszonykámnak, csak festenem kellett hozzá fonalat, így nem tudom mikor lesz kész...

Anyukádhoz pedig sok-sok türelmet és kitartást kívánok, sajnos át tudom érezni a helyzetedet. De legalább beszélni tudtok, még ha nem is mindig tudja mit szeretne. Tőlünk ezt is elvette az orvosok "tudása":(.

Írtam Neked mélt:).

Unknown 2012. május 29. 21:30  

Krealady:igen,érdekel.
Barbaral:komoly ellentétek feszültek az ellátást illetően köztem és a nővérek között.Jóindulatú volt mindenki, ez volt a szerencsém. Pokoli nehéz. Ami jól esik, az orvosilag tiltott...Nehéz mérlegelni.Türelemmel és őszintén átbeszéltük, de érzem ez csak átmeneti,mindenki fél.Jaj, ha az Ő ügyelete alatt találják holtan. Sokadszor mondom el, hogy ez bizony így lesz.Nem értem mi ez a nagy félelem. Nagy a felelősségre vonás.Mindenki fél, csak tolják a problémát.

amilgade 2012. május 30. 14:11  

Igazán szép! És ötletes volt, hogy feldobtad a táskát és a kishölgy haját.

Szomorú dolog az öregség! Én nagyimnál látom, hogy évről évre rosszabb. Abba bele sem tudok gondolni, hogy egyszer anyu is ilyen állapotba kerülhet. :-( Kitartás!

Laucica 2012. május 30. 17:00  

Szép lett a kis minta!!
Olyan szomorú és ijesztő, amit írtál, pedig "ez az élet rendje". Ettől valahogy még rosszabb:(

lujza62 2012. május 30. 18:34  

Nagyon szép ez a minta és persze hogy nagyon tetszik nekem is.

Sajnos igen az öregség.az én nagymamám egyedül otthon 98 évesen,még friss ,de komoly gond a 4 nyugdíjas lányának.ráadásul tőlünk 30 km re lakik.szóval ha választani kellene akkor azt gondolom addig éljek mig nem nehezitem meg a környezetem életét.lehet ez szívtelennek hangzik de ők szeretnék hogy többet legyünk velük,mi rohanunk mindenhová szóval nagyon nehéz.bocsánat ha valakit megbántottam a gondolataimmal.

Vera 2012. május 31. 9:25  

Megint milyen aranyos mintát találtál és készítettél el...Kerted is szépen alakul, Te valóban főzhetsz lekvárt, annyi epred van...
Nos, a másik öregeket ellátni munka, távolság mellett... nem kis feladat...Ráadásul csak "odaszaladunk" gyorsan megcsináljuk, amit kell, sajnos kevés is...Mi is megöregszünk/vagy már azok is vagyunk/, felmerül a kérdés velünk is mi lesz... Gyerekeink még annyira sem érnek rá, mint mi.... Bele gondolni sem merek a folytatásra...
Neked erőt és kitartást kívánok!