Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2012. június 2., szombat

C mon monde kép


Címe is van és ide írom, hátha valaki keresi a weben: N'oublie pas mon petit Soulier. Aranyos kép ez is, bár a jégkorcsolyázó rénszarvas még nincs kihímezve, attól vidám a hangulata. Ha minden igaz ketten is hímezzük Barbival, lehet, hogy egyszerre lesz látható mindkettőnknél.



Ezekhez a képekhez valóban a festett fonalak illenek a legjobban. 2-3 féle szerintem elég, a többi lehet egyszínű. Én 75 Ft-ért veszek Puppets nevű fehér fonalat, a lényeg csak annyi, hogy 100% pamut legyen és a Columbus nevű por ruhafestéket használom. Tegnap meglátogatott a lányom és nagyon szeret kísérletezni színárnyalatokkal, a képen látható fonalakat Ő festette. Nem könnyű a kívánt árnyalatot elérni, mert ami sötét rózsaszínnek látszik az a meggyszínű (?!) festékkel lett készítve és a sötét lila úgy készült, hogy a lilára festés után egy pillanatra feketébe mártotta.. Csak azért írok róla, mert többen félnek kipróbálni. Ha nem is a kívánt szín lesz, de szép lesz, bátorság!


Kaptam a férjemtől egy könyvjelzőt. Erdélyből hozta. Csángó hímzés, nagyon örültem neki!


Még annyira kicsi a koktél paradicsom, de ma már megjelent rajta egy virág! Az időjárás kitűnő a kerti növényeknek, de nekem kezd sok lenni ez a hűvös, borús hangulat.

Végezetül köszönöm az öregséggel kapcsolatos sok kedves, megértő, őszinte hozzászólást!

4 megjegyzés:

Névtelen,  2012. június 2. 22:47  

Megérte kockáztatni a palántázás korai időpontját, nézem, hogy a cukkinid, az epred, most a paradicsomod is milyen szépen alakul.
Vidám és kedves mintákkal dolgozol. Anyukád ápolásához erőt kívánok - magam is egy idős barátnőmet ápolom (mintha a nővérem lenne, annyira szeretem), aki csak rám számíthat. Félrekezelték, nagyon remélem, most megvan a megfelelő gyógymód. Szeretném, ha emberi méltőságban tölthetné az idejét ezen a világon. Nagyon nehéz megélni mindezt.
Brigi

Unknown 2012. június 3. 0:14  

A korai palántázás megfagyott. Ez a pótlólagosan ültetett paradicsom és ezért is meglepő milyen korán virágzik...
Félrekezelés..,de sokszor hallom ezt a kifejezést. Megijeszt.Mindenesetre Tőled nagyon szép, hogy mellette vagy és kitartasz a Barátnőd mellett!!!

Vera 2012. június 3. 8:41  

Milyen szép kis mintát hímzel megint.... Meg ezek a festések... Nagyon szeretek olvasni róla....
Kertedbe legyen sok örömöd... akár virág.... akár zöldség...
Szép könyvjelzőt kaptál a párodtól..
Nem rég találtam a virágok közt paradicsomot... kiváncsi leszek- lesz -e belőle valami... Eredetileg egy paradicsomfa volt évekkel előtte a helyén... csak úgy lett.... körbe kellett karozni.... tavaly savanyítottam róla, mert ideje nem volt hogy beérjen....

Legyen szép napod!

erdoseva55 2012. június 4. 20:16  

De édes ez a kis minta! A karácsonyi szarvast is nagyon kedvelem.
Hű, de gyönyörűek a festett fonalaid. Annyira szép árnyalatai vannak.:)
A párizsi minta a kedvencem! Én is hímeztem egy Eiffel tornyot, majd megmutatom, de a Tiéd nyomába sem ér :) azaz a Tied nagyon édes, kedves, az enyém egy egyszerű kis minta, ráadásul nem is tudom, mi legyen belőle:)
Majd teszek fel én is képeket a kis polikarbonát házban nevelgetett növényekről. már szedni lehet a paprikát