Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2012. június 8., péntek

Sok kis cipő ajándékba...


...a fa alatt. Igazán sokat ad ez a fiatal lányka önmagára és a" házi kedvencére", amitől szemmel láthatóan jó a kedvük. Vidám, bájos kép. Egyenlőre eltettem, nem tudtam eldönteni, hogy megtartsam, vagy ajándék legyen karácsonyra. Hosszú idő van még eldönteni.





A cukkinit én porzom be, enélkül várhatnám mikor lesz termés! Ezt nem tudom miért van így. Letöröm a hímvirágot és beporzom a nővirágot, majd három nap múlva megnéztem látszik-e valami eredmény. Elképedtem mekkorát nőtt! Még három nap és le lehet törni.

Ilyen bőségesen zöldborsóm még nem volt. Kedvező idén az időjárás. (Sokszor írtam, de tény.) Már nézem az eper árát, mert lassan vége a szezonnak és még mindig 1200 és 850 Ft között van kilója! Miért? Országszerte ugyanolyan idő volt, nem lehet belőle hiány! Ennyit nem ér meg, hogy lekvárt készítsek belőle. Reménykedem, lesz azért ez még olcsóbb is, az eperlekvár a kedvencem.




Virágzik a futómuskátli. Egyedül árválkodik a 80 cm-es ládában, a többi a cseresznyefa virágaival együtt elfagyott. Idén úgy döntöttem nem pótlok ki minden ládát, nagyon sok helyet foglalnak télen a pincében. Már nem bántottam, de ősszel átültetem másik magányos társa mellé.

9 megjegyzés:

gromine 2012. június 8. 21:08  

Szép lett !! Ahogy rohannak a napok, mindjárt itt van karácsony:)

Edit 2012. június 8. 23:42  

Ejha, mekkora cukkinid van. Nekünk még nincs rajta semmi, bár már szép terebélyesek a bokrok. Na majd csinálok képet.

Unknown 2012. június 9. 1:22  

Tuti nem olvastad el a képhez tartozó megjegyzést!

Barbaral 2012. június 9. 8:29  

Helyes lett a hímzésed, Gyönyörű a hátoldal is! Az a kis masni meg külön cuki:).

A cukkinivel én is mindig így járok, ha nincs időm méhecskét játszani nincs egy deka termés se. Igaz a töltött cukkinivirág is nagyon finom:))).

A borsód gyönyörű! Én tegnap számoltam fel, már "leérett" és nálunk is rekordtermés volt. Tényleg remek az idő, mi még a jégesőt és a késői fagyot is megúsztuk, burjánzik minden:))). Este rakok fel képet a krumplimról, az államig ér a hajtása...

lujza62 2012. június 9. 11:53  

Nagyon szép a termés.Nálunk szedd magadban már 400 körül van eper.sajnos már nálunk is leérik.viszont van ribizli ,málna.a cukkinink még csak bokosodik,de a borsó már pocakban.Én valamiért nem nagyon szeretem a muskátlit .sarkantyúka került a ládába,és azt nem kell átteleltetni csak magot szedni és egész nyáron szépen virit. Nagyon szép lett a képecskéd.

Névtelen,  2012. június 9. 21:00  

Egyszerűen telitalálat a mintához a masni, a farkasfog, a hátoldali anyag - no és a festett fonalak! Jókedvre derítő a végeredmény. Ha jön az ünnep, komoly raktárkészlethez nyúlhatsz, akár az otthonodat dekorálod, akár ajándékozni akarsz. :))
A kerted meghálálja a törődést. :)
Brigi

amilgade 2012. június 10. 18:33  

Bájos a képecske, a masni tényleg feldobja.
A cukkini még nálunk is csak bokrosodik, és mi nemrég vettettük a borsót is, így az is csak szépen növöget. De neked már szép terméseid vannak! ;-)

Vera 2012. június 11. 17:58  

Jó lehetett hímezni... Olyan kis vidám minta.... majd eldöntöd mi lesz a sorsa... Van még erre időd... A kertedet jó nézegetni...Muskátlinak gyönyörű színe van... Sokáig el sem tudtam volna képzelni hogy a szimpla muskátlim legyen... nem tetszett... Milyen rosszul gondoltam.... Most jutottam el odáig, hogy mindegy milyen virág, és milyen színű... szeretem a virágokat...
Legyen szép napod!!