Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2012. július 11., szerda

Chats Malo


Már látszik, hogy ez egy cica lesz. Ez a Tralala kollekció egy mintája keresztszemesre, de így is nagyon tetszik. Kicsit féltem, hogy amúgy csak kontúrvonalként szereplő és általam egy hurokkal megoldott minta nem fog szépen kirajzolódni. A pofa vonalára gondolok, de szép mosolyra húzódik. Jó lesz és mutatós a cirmos fekete is.



Péntekre rendeltem a konténert, a teherautót, kiürítjük a nyugdíjas házat. Szombaton kezdjük festeni, takarítani, ezért ma megvettem a diszperzit festéket a Bricostore-ban. Ha ott vagyok mindig végig sétálok a tapéta soron és ámulok milyen gyönyörűségek vannak, ugyanígy a függönyök, sötétítők. A pillantásom ráesett erre a gyönyörű anyagra és rögtön beleszerettem. Nekem nem sötétítőnek kell. Hónapok óta szeretném áthúzni az étkező székein a huzatot. De pénz sem volt nálam, nem tudtam mennyi kell belőle, sőt még abban sem voltam biztos, hogy ezt én meg tudom-e csinálni. Mikor hazajöttem csavarhúzóval szétszedtem az egyik széket és megnéztem hogyan van kárpítozva. Hát úgy, hogy a háttámlát biztos meg tudom varrni, az ülőrészt meg gemkapcsozóval, erre a célra használatos takkerrel szépen ki lehet feszíteni. Visszamentünk a férjemmel és megvettük. Holnap evvel szeretnék foglalkozni. Hazafelé bementem a méteráruba, mert annyi anyagot vettem, hogy ebből mosható párnákat is varrnék a székek tetejére, de csak a tetején lenne ez a minta, bélésanyag és bármi az alsó részére. Ott tudtam meg, hogy ez királyliliom minta, mégpedig Anjou házbeli. Hja, ezt nem tudtam, de mindegy is, gyönyörű!

7 megjegyzés:

erdoseva55 2012. július 11. 20:16  

Igen gyönyörű a minta, én is ismerem, nálunk is volt már ilyen kárpit, nagyon tartós és elegáns!:)
A cicus szépen kivehető, ügyesen dolgozol vele! :)
Jó munkát a pakoláshoz!:)

Unknown 2012. július 11. 21:57  

Hát a pakolástól nagyon félek. Nagy a meleg és ilyenkor hordani óriás szekrényt, akasztósat polcossal együtt, díványt..
Utána a felújítás szintén a hőség miatt,festeni, ajtókeretet alapozni,lakkozni,rajtam olyan szorongás van, hogy sírni tudnék.Ha folt van rajta, nem veszi át az önkormányzat. Még a gardrobszekrények alatt is friss festéknek kell lennie és a fene tudja miről feledkezem meg.

Névtelen,  2012. július 11. 23:12  

Beáta, legalább a hőségtől nem kell tartanod, 25 fokot ígérnek péntekre-szombatra. A záporok, zivatarok remélhetőleg nem tartanak soká.
Nem állítana össze az önkormányzat egy tételes listát, hogy mit szeretnének? Mégse utólag találgassanak...
Vagány dolog, hogy belevágsz a székek felújításába, sok sikert ahhoz is!
Brigi

Unknown 2012. július 11. 23:57  

Az önkormányzat pontosan tudja mit kér. Foltmentes falat,többek között. Anyu felett lakó véletlenül túl sok vizet engedett a kádba, ami nála is csurgott a nappaliban,ez okoz problémát,hogy foltmentes legyen a fal...

Unknown 2012. július 12. 0:09  

El kezdett esni az eső 0:08 Mindegyik cicám láb alatt, de fantasztikus érzés!

Névtelen,  2012. július 12. 16:22  

Szomorú, hogy a felső lakó miatt Nektek kell plusz munkát végezni! Esetleg még vakolni is? Erre jó volt a pokoli hőség, hogy száradhatott a fal... Az állatok nagyon érzik az időváltozást, a fiatalabb kutyám fél a vihartól - képzelheted, olyan pofikat vágott, mint egy rettegő őzike. Persze láb alatt! :)
Brigi

Vera 2012. július 12. 17:39  

Ez az anyag nagyon jól mutat. a végeredményt is megmutathatnád.....
A subád egész szépen halad...lassan kész lesz.
Ilyen melegbe festeni, pakolászni, felújítani nem könnyű munka...de egyszer majd vége lesz és szép lesz minden!

Kedves Bea Kitartás!!