Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2012. július 6., péntek

Kézi csomózás


Nagyon sok az üres, mintán kívüli rész amit ki kell tölteni. Ez unalmas és persze sok munka, így egész biztos, hogy nem fogok hamar ugyanilyenbe kezdeni. De most még szívesen csinálom, kitartásból be is fejezem, de sokszor szemezgetek a következő keresztszemes mintával. Az mennyivel látványosabb, nem csoda, hogy sok kézimunkázó kedvence. Bár ahogy a blogokat nézegetem, talán a legnépszerűbb a kötés, horgolás.
Ah, miket beszélek, hiszen nagyon tetszik ahogy halad! Izgalmas ahogy alakul.


Ez mind a kertből lett szedve egyik reggel és a friss zöldségek illata már előlegezte milyen mennyei leves lesz ebből. A fehér répa még nagyon apró, de azért pár darabot kihúztam, ragaszkodtam hozzá, hogy csak saját termés legyen benne. Ez eddig az összes bab termésem, az is két fajtából. Az időjárás nem kedvez most egyes növényeknek. Nem így a cukkininek:


Óriásira nőnek. Most már nem is porzom be őket, nem tudok mit kezdeni ennyivel. Biztos ismeritek a töltött padlizsánt, mint görög ételt. Ezt én cukkiniből készítettem el, vettem a bátorságot és ugyanebből csináltam a tzatzikit hozzá, az uborkát helyettesítve. Kitűnő lett:


A teraszon lévő medencében a víz 32 fokos és az bizony felüdülést már nem ad ebben a hőségben. A gyerekek kérésére megtöltöttük a nagy medencét, a szélén látszik, hogy a slagból még folyik bele a hideg csapvíz, 20-22 fokos lehetett, de nem bírták ki már ugrottak is bele. Élvezték, el is hiszem, ott végre frissnek érezték magukat. Másnap 24, ma 26 fokos. 6-8 gyerek fürdik nálunk naponta, mondtam Olivérnek (a fiam), hogy szedjünk strandbelépőt...




7 megjegyzés:

erdoseva55 2012. július 7. 7:14  

Szépen alakul a kézimunkád. Fiatal lány koromban én is készítettem hasonló technikával képeket.
Finom lehetett a saját termésből készített étel, mi is igyekszünk sok mindent megtermelni magunknak, sokkal jobb ízűek,amit a kertből főzünk.
De jó felfrissülés lehet a medencében!
Nem is kell vízpartra nyaralni menni, így is lehet fürödni.
Édesanyád szerencsére jó helyre került, annyira nehéz dolgok ezek.Ilyenkor muszáj segítséget igényelni, mert nem lehet az ápolást egyedül bírni, munka mellett, és kell a felügyelet is. Így Te is nyugodtabb vagy,hogy segítenek Neki. Mi az anyósommal voltunk hasonló helyzetben, de ő feladta, mielőtt sor került volna rá:(

Jutka 2012. július 7. 12:29  

Valamikor hajdanán nagyon népszerű volt ez a kézimunka fajta én is készítettem párat, mamánál még mindig meg van.
Ez a tied ígéretesen alakul.
A kertedben termett zöldségek....de szépek:)tzatzikit én is készítettem már cukkiniból valóban jó.
Medencés képek mindent elárulnak hőségről, felfrissülésről.

Vera 2012. július 8. 12:55  

Kitartás! Majd ha kész lesz, meglátod érdemes volt az unalmas részeken is túl jutni...
Most kell lubickolni, mikor ilyen meleg van.és van hova tenni... Nekünk hely sincs...
Lassan beérnek a munkád termései...
Szép pihenő napot!

lujza62 2012. július 8. 17:10  

szia.nagyon irigyellek a babér ilyen babból szokott a nagymamám lecsós babot csinálni.a suba...hát elég sokat készítettem annak idején én is,de most valahogy már eszembe sem jut:))a medencénk megadta magát igy marad a tus.a párom azt mondta jövőre kiássa és úgy csinál egyet:)

Névtelen,  2012. július 9. 21:46  

Aprólékos munkát igénylő technikát választottál a jópofa cicás mintához - elismerésem a türelmedhez!
A kertből frissen szedett zöldségnek nincs párja, egész más az íze, mint amelyik órákat (napokat) töltött szállítással, meg kipakolva a pulton. :) A srácoknak jó dolga van nálatok!
Brigi

amilgade 2012. július 11. 8:36  

Nekem anyukámék készítettek ilyeneket. Imádtam!! Sajnos már egy sem maradt meg. A medencézés nálunk is hasonló! ;-)

gromine 2012. július 11. 8:51  

Biztos, hogy nagyon szép lesz , már milyen mutatós.
Ezt a hőséget lassan már csak vízben lehet elviselni.