Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2012. október 9., kedd

Csupa imádott minta



Nem válaszoltam a "keresztszemes lányok" hívására, mikor közös hímzést hírdettek. Később megláttam a mintát és akkor már megbántam. Én is kértem, mert ez nagyon szép! Már a közös hímzésre nem jelentkezem, mert nem lenne korrekt. Rég nem öltögettem ennyi órán keresztül, de ezt nem lehet letenni! Annyira tetszik, hogy meglátogattam a tervező oldalát. Itt rögtön két dolog ötlött a szemembe: az egyik, hogy Nina fonalait árulják és emellett nem lehet elmenni szó nélkül, mert ez óriási dolog! Később felfedeztem, hogy még sok helyen szintén kaphatóak. Ez már megérne egy bemutatást a Keresztszemes Magazinban.
Másik: itt lehet mintát rendelni pdf formátumban is!!! Bár lehetne máshol is! Így olcsóbb és nem kell félni attól, hogy az úton eltűnik, azaz szállítás közben. Rögtön ki kellett próbálnom, sajnos nem ment könnyen, valami IP cím probléma volt a fizetésnél. Végül a 18 éves gyerekem oldotta meg. Ez nem meglepő. Szóval e-mail kaptam mintát gyorsan, fizetés után másnap és ez tetszik. Íme:


Imádom a házakat és ez különösen szép. Eltettem, ennek tavaszváró hangulata van. Majd jövőre jó lesz újra kézbe venni.

Van egy gyönyörű őszi tündérem és arról egy fotó, amin a kész munka látható. Pár napja fedeztem fel, hogy milyen ügyesen oldotta meg valaki a hátteret. Azaz a vászon nem hétköznapi és meg kellett próbálnom ugyanilyet alkotni:



Ilyen formában csak vizes vásznat lehet festeni. Szinte lucskos lett ahogy a festékes vízzel tunkoltam, de így a festék kedvemre kenhető. Először a sárgát, később a kéket és ahol összeér ott kicsit zöld lesz. Gondban voltam a festéssel, mert a fonalakból is ki kell mosni a felesleges festéket, így itt is. Na de hogy? Féltem, hogy ha összehajtom míg a csaphoz viszem, akkor a kék szín  megfogja a sárgát...Engedtem folyni a vizet és kifeszítve alá tettem. Az összes kék kijött. Világos kéket akartam és úgy látszik túl kevés festéket tettem a forralt vízbe, így újra festettem, már nem öblítettem...



...és száradás után kivasaltam.Remélem sikerült a festéket beleégetnem. Szép lett.
Szóval most csupa nekem tetsző dologgal  foglalkozhatom és ez jó.


Panaszkodni nincs okom, mikor ilyen segítségem van a tiszta ruhák pakolása közben is! A reggeli órákban aktív ez a lány, amúgy az egész napot átalussza. Sokat eszik, lassan kikerekedik. Ösztönből készül a télre. Imádom!

14 megjegyzés:

erdoseva55 2012. október 9. 19:46  
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
erdoseva55 2012. október 9. 19:50  

Nagyon tetszenek a szépségeid, jó lett a vászon festése is.
Én is gondolkodtam a karácsonyi SAL-ban való részvételen, de végül nem mertem bevállalni. Ha nem készülök el, az nem a legjobb érzés.
A cicád édes, a mienk " Bence" kiképzésén megy keresztül, de elég jól viseli:)

Unknown 2012. október 9. 20:06  

Milyen kiképzésen?

Rita 2012. október 9. 20:38  

A tündertöl elallt a lelegzetem, olyan szep.

A foltvarrashoz tenyleg nagyon potosan kell szabni (nekem sem sikerül mindig), de te amilyen preciz vagy, biztos menne!:)

Névtelen,  2012. október 9. 21:11  

Ilyen önfeláldozó segítséggel, mint a foltos cicád, minden könnyebben megy! :)
A JP-házikó színe olyan, mint a tavaszi égbolté... A karácsonyi mintát milyen vászonra hímzed? Saját festés az is? (Hát igen, engem is elcsábított a minta, de már "versenyen" kívül kezdek bele. Jó lesz az jövőre is. :))
Brigi

Unknown 2012. október 9. 21:22  

JP karácsonyi mintáját fahéjba áztatott vászonra hímzem.

erdoseva55 2012. október 10. 8:25  

Beáta! A kisunokám imádja a cicánkat, így játszani szeretne vele a maga módján. Cipeli, ide- oda rakosgatja, betakargatja stb....:))))
hát ez a kiképzés, bírnia kell, mert ő is nagyon szereti Bencit:))

gromine 2012. október 10. 16:54  

Szép minta, elhiszem, hogy imádod minden öltését..
Festés, jól sikerült!!!

lujza62 2012. október 10. 20:23  

Nagyon szép lesz a karácsonyi képed.az enyém már mögöttem a falon:)Csodaszép a másik két kép is.nagyon gyorsan hímzel te is.

Jutka 2012. október 10. 20:25  

Cicád nagyon hasonlít az enyémre, de ő csak az udvaron segít.
Jól sejtem a tündért hamarosan elkezded hímezni?
Ezeknek az apróbb mintáknak is meg van a saját bájuk.

Névtelen,  2012. október 10. 23:22  

Köszönöm a választ! :) A fahéjas festésed is nagyon jól sikerült - épp úgy, mint a tündér "alapanyaga". Azon gondolkoztam, hogy ösztönösen ráérzel az arányokra, akár a festési időre. Ne is haragudj, Bea, túl sok műved telitalálat ahhoz, hogy az véletlen legyen! :)
Brigi

amilgade 2012. október 12. 21:57  

Nekem is nagyon tetszik a karácsonyi minta, meg a házikós is. Honnan rendelted?

Vera 2012. október 14. 10:25  

Most vettem észre hogy nem írtam... pedig jártam már itt... Megcsodáltam ,hogy megint milyen ügyes vagy, milyen szép lett a kép, hogy hogy fested az anyagot... Én sosem merném......... de ezt a tündért már láttam... kíváncsi vagyok rá.... Ezt is jó lenne kivarrni...várom mikor állsz neki...
A cicus meg külön ari. Miénk is ha nyítva egy szekrény, vagy fiók már tollászkodik is a ruhákon...Olyan édesen néz.... nem is csinálok semmit... azt mondja a szeme...
Szép hétvégét...igaz már nem sok van vissza és újra hétfő...

Eliz 2012. október 15. 9:45  

Igazi varázsló vagy! Gyorsan haladsz a sok csodálatos munkával és mindig valami újat tudsz nyújtani. Le a kalappal előted!!!