Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2012. október 5., péntek

Étkező készen


Elkészült ez az érdekes tervezésű kép. Több türelmet érdemelt volna, mert összességében nagyon jól néz ki, én mégis nagyon vártam, hogy befejezzem.


Ezek a kiegészítők nagyon ide kívánkoztak, eredetileg két dísztányér van a mintán. Így mutatósabb.


Apró öltések díszítik még a gyümölcsös tálat,


és a terítőt. Ehhez kellett kitartás, x helyett így is csak fél x-el készült, mert csak így tudtam szépen megcsinálni. Milyen görbe a terítő alja! Most látom, de biztos, hogy nem fogom vissza bontani!


Imádom a polárt. Még a nyáron vásárlásom során láttam meg ezt a dombormintás polár anyagot és mikor megvettem még nem tudtam mi lesz belőle. Lassan kialakult. Ebben a hűvös időszakban és télen este fürdés után kevésnek bizonyul a háló ruha és, hogy minél tovább tudjak hímezni készítettem egy "gyorsan magamra terítek valamit" holmit. Tudom, hogy már feltalálták a köntöst...,de nekem most ez kellett. Túl hosszúra szabtam, csípő alá nyúlóan és így nem maradt anyag, csak az egyik ujjára. Ha kapok még ilyet akkor azt is varrok. A polárral azért jó dolgozni, mert nem foszlik, de a szélei pöndörödnek, ezért szalagot varrtam rá. Hát...,azt lehet, hogy vissza bontom és kap valamilyen bélést, mert nem tűnik túl melegnek.


Fekete poló volt rajtam varrás közben. Az is és minden tele volt szösszel. Felkészültem rá, hogy rendet rakni hosszabb idő lesz mint megvarrni ezt a mellényt. De találtam itthon egy ragacsos felületű hengert, ami pont erre van, a neve is szöszfogó és láss csodát! Hamar megszabadultam ettől a sok kellemetlenségtől.

Holnap X Factor. Imádom Csobot Adélt. Drukkolok!

9 megjegyzés:

Angi 2012. október 5. 18:27  

Csodálatos ez a kép, nagyon különleges, soha nem láttam még ilyesmit, nagyon ügyes vagy! A mellénykéd is nagyon szépen mutat,imádom a jó meleg belekucorodós dolgokat egy jó csésze teával vagy kakaó társaságában :) Hmmmm

gromine 2012. október 5. 18:32  

De édesek a kiegészítők.
Nagyon jól mutat készen.
Lassan tényleg el kell a meleg felső:))

Névtelen,  2012. október 5. 20:04  

A sok kis charm (is :)) telitalálat, hangulatban, méretben. Az is jó ötlet, hogy a terítő és az abrosz külön rávarrt anyag, nem kellett kiikszelgetni. :)
A polár puha, meleg, jó fogású - de nyúlik. Azt hogy lehet kivédeni, mi a tapasztalatod?
Brigi

Rita 2012. október 5. 20:44  

A kép nagyon eredeti! Sok kis apró részlet van rajta és jól eltaláltad a charmokat is!

A félkarú polármelegítő nem kevésbé eredeti ötlet:D)

Unknown 2012. október 5. 20:49  

A polart ismerve én nem tapasztaltam hogy nyúlik. A varrógép alatt persze sok anyagra rá kell tartani, azaz aki varr vele az nyújtja. Hagyni kell az anyagot a gép alatt, nem szabad bele kapaszkodni.Ezt nem fogom tudni jól megfogalmazni. Tűzd össze varrás előtt, az segít.

Fáni 2012. október 5. 21:13  

Nagyon szép lett a hímzésed, a takaró meg külön jó. nekem is kell valami ilyesmi, de úgy lenne jó, ha a lábát is betakarná az embernek. olyasmi, mint a babáknál a francia pólya. Én nagyon szerettem a gyerekeimnek volt is, az unokám viszont nem tűrte magán.

Unknown 2012. október 5. 21:25  

Igen, én is láttam képet olyan téli melegítőről ami a lábat is takarja. Kérném én is.

Gesztenyeszív 2012. október 6. 8:37  

Nagyon klassz lett a kép, különösen tetszik a terítő és a charmok.
Nagyon ötletes megoldás. :)

Vera 2012. október 6. 13:37  

Ötletes és nagyon jó lett a hímzésed...
A polárod színe írtó klassz...kíváncsi vagyok a végeredményre is.Szép hétvégét!