Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2012. november 22., csütörtök

Karácsinyi dísz, redőny...



Készítettem megint textil, pontosabban szalagok felhasználásával egy karácsonyi díszt. A készítés menetét közzé tettem a Karácsonyi blogban, így erről most itt nem írok.

  Szeretem még a füstfóliát is használni. Jó egy órába telt a gömböt tele ragasztgatni, ráadásul ez a finom anyag egy nagyobb sóhajra is szerte szét repül.Türelem kell hozzá. Ennek most 24 órát kell száradnia, hogy a felesleges fóliát puha ecsettel el lehessen távolítani, majd díszítem és a következő bejegyzésben mutatom.


Ez a tündér pedig készül, talán december elejére kész lesz. Bár már karácsonyi munkákat szeretnék készíteni, nem teszem félre, mert minden részletén elámulok, hajt a kíváncsiság, hogy egészében lássam.






Ő itt Traktor,a kutya, aki a szerelővel érkezett. Készen lettek a hőszigetelt redőnyök és a tegnap a felszerelésükről szólt. Azt mondta a szakember, hogy nem tudja otthon hagyni a kutyát, mert nagyon rosszul viseli az egyedüllétet. Beparancsolta a kocsiba, én szóltam Neki, nyugodtan beengedheti, kizártnak tartom, hogy nagy kárt okozna nálunk ha mellette van. Polly kutyám ugyan megállás nélkül ugatott, de nem csak Traktor miatt, hanem mániákus redőnyimádó, azaz minden reggel és este boldogan ugat, pörög maga körül mikor a redőnyöket húzzuk le, vagy fel. Idióta szokása van.


 Szóval. Csak két ajtót tartottunk fontosnak kicserélni és mikor több nyílászáró centrumot is felkerestünk érdeklődni megláttam a mai modern redőny hőszigetelt keresztmetszetét és az acéllal erősített szúnyoghálót. Teljesen lenyűgözött! Különösen a remek kivitelezése. Két sín van. Az egyikben a redőny, a másikban a szúnyogháló húzható le. VÁÁÁÁOHH! Nekem ilyen kell! Hát most lett. Több megoldással igyekszünk a havi rezsi kiadásokkal spórolni. Valóban, a lehúzott redőny sokkal melegebb érzést nyújt este az ablakok mellett. A színe télen mindegy, nyáron a fehér előnyös a nap sugarainak visszaverésében, így joggal gondolom akkor is jó célt szolgál majd.


Meglepetésünkre az esti órákban felfedeztük, hogy ez a fehér felület remekül veri vissza a fényt. Mint a képen is látszik olyan, mintha két lámpa világítana az étkezőben, pedig ez csak a tükörfelület. Nohát! Még bele telik pár napba míg ez a rajongásunk alább hagy. Most nagyon örülünk.

7 megjegyzés:

Rita 2012. november 22. 18:59  

Tündéri!

A fehér redőnytől valóban világosabb lesz bent a téli estéken.

Fáni 2012. november 22. 19:22  

Nagyon szép dolgokat csináltál megint, érdeklődéssel figyelem én is a tündéred alakulását. Én ilyen redőnyről még nem is hallottam, nálam hagyományos van, az ablakokat cseréltettem ki, borsos áron.

Vera 2012. november 22. 19:38  

Szépek a díszek.... ne sóhajtóz most, majd ha kész lesz..redönyöd is szép... meg a függöny megoldás...

Tündéred..................el áll az ember szava tőle...
Kutyí a tied????milyen kis duci...és hogy figyel...

Unknown 2012. november 22. 19:45  

A kutya a redőnyszerelővel jött.,

Unknown 2012. november 22. 20:18  

Te Vera! Az nem függöny, szúnyogháló.

lujza62 2012. november 23. 21:29  

Nagyon szépséges a tündéred.a redőny meg nagyon jó:))

amilgade 2012. november 28. 15:02  

A tündéredet nem győzöm csodálni!! A redőnyt én nem szeretem, csak akkor használom, ha filmet nézünk. A szúnyoghálós megoldás tényleg jó. Legalább semmi bogár nem jön be a nyári estéken.