Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2013. január 29., kedd

Egy kis friss hangulat



Sokat hímeztem, szépen alakul is. Nehéz az aidán fél öltéseket produkálni, a két korcsolyázó emberke száját olyan pocsékul kontúroztam, hogy vissza kell bontani. Ettől eltekintve könnyebb a munka, mint a vásznon, de azon sokkal szebb. Még mindig biztos vagyok benne, hogy készletet érdemesebb megvenni, mint darabonként összerakni, de lehet, hogy ezen túl felváltom én is az alapanyagot, vászonra cserélem. Kíváncsiságból kiszámoltam, hogy mennyibe kerülhet csak a fonál ehhez a mintához. 36 féle szín kell hozzá. Ha csak egyet veszek meg mindegyikből az 10280 Ft. Már nem emlékszem pontosan milyen árban volt a készlet, de kb. ugyanennyi. De! A minta első osztályú, sok színből egy biztos nem elég és aida, tű is van hozzá. Marad a készlet egy ekkora minta esetében!




Tegnap függönyt mostam, levettük a karnisokat, lesúroltuk. Nagyon csúnya volt. A barnából fehér lett, alíg hittem el! Olyan friss lett minden, hogy ehhez illő tavaszias díszeket tettem az ablakba. Még korai, tudom. A cica viszont már most úgy viselkedik, mintha érezné a jó idő közeledtét. Ki-be jár, nem tud nyugodtan pihenni, éjszakára is kint marad.

8 megjegyzés:

Rita 2013. január 29. 19:04  

Nagyon szépen alakul!

Köszi, hogy megírtad a tapasztalataidat az árral kapcsolatban!

erdoseva55 2013. január 29. 21:54  

Igen, nekem is benn van a kosaramban, de még nem vettem meg! :)
Szerintem is érdemesebb készletben vásárolni, minden szükséges kéznél van hozzá. És annyi, amennyi kell!
Rengeteget haladtál. gyönyörű lesz!
hát vászonra hímezni nekem már csak nagyítóval megy, és sokkal lassabban. viszont sokkal szebb is!
hangulatosak a tavaszi díszeid!
Legyen szép heted!

Anik 2013. január 30. 9:00  

Nagyon látványos a haladás!
Szerintem aidán is jól mutat... bár tudom, hogy vannak akik szerint az aida az olyan.... amatőr...
Szerintem nem kell "eltemetni" , én éppen nemrégiben vettem egy jó nagy darab 16-os aidát :)) arra varrtam a rózsámat is, és nagyon jó volt; sokkal könnyebb, mintha vászonra varrtam volna. Kevésbé áll fent a veszély, hogy az ember összehúzza a szálat.
Úgy látszik,a tavaszi díszed hatásos volt, már meg is jött a tavaszias idő, 10 fok is lehet ma :))))

Vera 2013. január 30. 11:34  

Hu Te jó ég... mennyi kontur van benne... Nagyon szépen haladsz vele...Én mostanába a bőrömön, bocsánat a szemem érzékelem.... hiába a szemüveg...vigyázzni kell rá.... jön egy allergia, akármi ...és a szemünk annyit romlik.... és ha nem vigyázzunk rá.... nagy baj is lehet belőle...Nem is oly rég tűgoblent is varrtam.... most meg. örülhetek ha látok egy nagy lyukat is... Nem mindig tud segiteni akár egy műtét is....
Most jól kipanaszkodtam magam... Csak igy tovább!

Névtelen,  2013. január 30. 17:02  

Szépek az x-eid, aidán is. :) Ha ennyire telibe hímzett az anyag, hogy alig látszik ki a minta alól, azt hiszem, nincs nagy jelentősége, mire öltöget az ember. Kontúrozni könnyebb vászonra, ha nem egész szemenként kell ugrani. Egész szemenként meg mindegy. :) De a kontúr itt -bármilyen anyagon - babramunka. Elképesztő lendülettel haladsz! :)Igazatok van a cicáddal, tavaszias az idő. :))
Brigi

Eliz 2013. január 31. 9:35  

Csodálatos, szerintem is érdemesebb készletben vásásrolni. Én mostanában azt is teszem. Egy az nem marad fent annyi fonal, amivel utána nem tudok mit kezdeni, mert egy bizonyos másik minta már másik árnyalatot igényel. Árban majdnem ott vagy lehet,hogy még olcsóbban ki lehet vele jönni. Ja, meg ugye ott hozzá az original anyag...

gromine 2013. január 31. 13:02  

Nagyon szép lesz ez a kép, és mennyit haladtál.
Én is készleteket szoktam venni.