Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2013. július 2., kedd

Torták, ünnepségek


Ugyanazért: mert diplomások lettünk! A lányom szivárványtortát sütött, hogy ezt együtt megünnepelje a barátnőivel. Innen gratulálok Neked is Enikő!!!



Én csináltattam a Krisztina Cukrászdában ( Üllői út 452), mert szövegírást nem tudok. Gyönyörű és nagyon finom tortákat készítenek. Az a cukorvirág!

Ismeritek a Kinect programot? Én most láttam először. Egy lézer letapogatja a képernyő előtt állót és amikor elindul a játék akkor azt csinálja a megrajzolt figura amit ebben az esetben a gyerekeim. Ugrani kell, itt egy sebes vízfolyáson egyensúly egyik lábról a másikra helyezésével a gumicsónakot irányítani, közben jobbról, balról pontokat elkapni.





Engem nagyon szórakoztatott, pedig csak néztem Őket.


Testvérek. Oh, utolsó képek. A lányom pénteken repülőre ül. Régóta várta ezt az alkalmat, most szent elhatározása, hogy soha többé nem is jön vissza. Reméljük nem így lesz! Időnként látnunk kell!



Közben sütünk. Vega kaját: cukkinit fokhagymás tejföllel, sajttal és húst hússal. Aztán eszünk:



Egy kakukktojás...


Óoooooh, én kicsi agyontetovált bogaram!
Borzasztóan büszke vagyok Rá! Most mesélte el, hogy az ELTE-ről a diploma védésre kirendelt idegen tanár is különösen intelligensnek találta. Azt mondta, Ő érti is amiről beszél. Én a munkáját még nem olvastam, de elmondásra is elrettentő amit tudni kellett hozzá, ugyanis a modern filozófia a kvantuumfizikáról, tér-idő görbületről szól. Ezt csak nagyjából sejtjük mindannyian, Ő tudja. És most mit csinál? Elmegy szállodát takarítani. Fizikai munkára vágyik a sok tanulás után.
Nem szeretik a gyerekeim ha Róluk írok, de most nagyon nagyon kellett dicsekednem, mert pozitív töltésre van szükségem. Halmozott a veszteségem. Két napja hívom az ideggondozót eddig sikertelenül. Gyógyszeres segítségre is szükségem lesz. A héten elmegy a lányom, jövő héten temetjük Aput...

15 megjegyzés:

Palkó 2013. július 2. 19:32  

Szívből gratulálok a lányodnak! Szivárvány tortát még soha nem láttam, nagyon tetszik, és a csináltatott is gyönyörű!
Hidd el, nem veszíted el a lányodat örökre, vissza fogja húzni - ha más nem is - az irántad érzett szeretete! :)
A temetéshez sok-sok erőt kívánok! Tudom, nagyon nehéz, de próbálj meg megbékélni a megváltoztathatatlannal... gondolok Rád...

Vera 2013. július 2. 19:48  

Gratulálok a lányodnak!
Tudom, ÁÁÁÁ DE hogy tudom, és honnan is tudhatnám... gondolom nagyon nehéz időket élsz meg.../annak ellenére hogy sajnos egyik szülőm se él/ Nagyon nehéz lehet... Az sem segít hogy gondolok Rád... Szorítok....


Kutyus? kérdés milyen viszonyba van a cicusokkal a kutya... Ha új hely is. bizonyára siratni fogja a lányod... de majd megszokja...

Unknown 2013. július 2. 20:03  

Milyen viszonyba van a cicákkal? Ők viszik sétálni. Ott is van két cica, ezek mennek Máltára. A kutya is megy, de fél év múlva. 45 euró.
Szóval. A cica vonul, a kutya megy utána. Töretlenül nap nap után hiszi, hogy ma lesz kedvük vele játszani. Van esély rá, hogy a kutyát megszeretem, mert jó természetű állat. Én csak a Polly miatt vagyok aggódó.

erdoseva55 2013. július 2. 20:45  

Hát az a szivárványtorta csodás, különleges!Gratulálok a lányodhoz.
Az én lányom is elment2 diplomával takarítani külföldre, de másfél év múlva hazajött, most itt van, s itt van a csodás kisunokám is nekik, nekünk!
Kívánom, hogy teljesüljön a vágyad, szép, nyugodt napokat kívánok, a temetéshez pedig sok- sok erőt, kitartást.

Unknown 2013. július 2. 21:00  

Köszönöm. Hasonló kisunokás jövőt kívánok magamnak.

Fáni 2013. július 2. 21:14  

Gratulálok a lányodnak, Neked pedig sok-sok erőt kívánok!

Angi 2013. július 3. 7:14  

Lehet hogy szomorú dolgok történtek veletek az elmúlt időben, de van azért öröm is az ürömben, ráadásul, ahogy nézegettelek benneteket, pont az jutott eszembe, hogy milyen nagy, boldog, összetartó család vagytok ti!

Jutka 2013. július 3. 11:23  

Először is hatalmas gratuláció a lányodnak diplomához sikerhez!Igaza van ki kell próbálni magát az élet minden területén fiatal még, majd választ később.
Jó volt nézni egy szeletet az életetekből. Köszönöm, hogy megmutattad!

Rita 2013. július 3. 22:16  

Mint a mesében... Csak ott a fiúk szoktak elindulni szerencsét próbálni... De hazatérnek és jó a vége!

lujza62 2013. július 5. 18:11  

Gratulálok a lányodnak és neked sok sok kitartás.A tapasztalatom ha elmész az ideggondozóban ott ráállitanak mindenfélére amire nem kellene.én személy szerint jobban bizom a gyógynövényes nyugtatókba.Akkor most Te is sorstárs vagy ,majd megszokod hogy nincs itthon a gyerek a viber és a skyp csodákra képes.3 éve igy kommunikálok a fiammal:))

Névtelen,  2013. július 6. 0:59  

Micsoda extravagáns torták! Illenek a diplomadolgozat témájához. Milyen szakon végzett a lányod?
Állatorvos ismerős tökéletes angoltudással ment ki Máltára, ott is állatorvosként dolgozhatott, a tervei szerint végleg. Szűk egy év után hazajött. Ne aggódj a lányodért, mikor lásson világot, ha nem most?
Lelkierőt, belső békét kívánok!
Brigi

Unknown 2013. július 6. 16:24  

Lujza: nem mentem orvoshoz, egyetértek Veled. Van Valeriana relaxom, időnként bekapok egyet. A skyp az egy csoda!
Brigi: filozófia-vallásbölcselet szakon végzett.

amilgade 2013. július 9. 21:29  

Nagyon nagy gratula a lányodnak!! A torta csodaszép volt, biztos finom is. Sajna itthon nem tudnak mit kezdeni magukkal a fiatalok. A lányod bátor, és biztos megállja a helyét külföldön. Te meg gyakran meglátogatod!!! :-)

Palkó 2013. július 10. 13:33  

Kedves Beáta!
Hogy vagy??? Túl vagytok a temetésen? Sikerült talpon maradni? Hiszem, hogy igen, amit ismerek belőled, az nagy belső erőt mutat!
Sokszor eszembe jutsz, tényleg imádkozom érted. Ha van erőd, írj, kérlek, hogy tudjuk: az élet megy tovább...
Szeretettel: Ildikó