Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2013. november 12., kedd

Kezdetek



Az előző bejegyzésben Jutka felvetette írjak a blogozás előtti világomról. Oh, az nem sok kézimunka szempontból. Jobbára Barbi babának varrogattam ruhácskákat, tündéri vásznakból kispárna huzatot, de ha rá voltunk utalva még téli kabátot is a gyerekeknek. Építkeztünk, másra kellett a pénz, nem ruházkodásra, illetve a német telefonkönyv vastagságú Quelle-t lapozgatva elirigyeltem a kedves mintájú kabátokat. Bélésnek fehér alapon élénk Mickey és Minnie mintával, kívül ezüst szürke, kislánynak pirossal , kisfiúnak kékkel díszítve. Nagyon helyes lett. A Repülőtéren dolgoztam és miután este letettem a gyerekeket aludni, neki álltam varrni. De akkor még csak varrtam. Én soha nem hímeztem. Ezt mindig elmondom, most is: el sem tudom képzelni hogyan volt minderre energiám! Én egy átlag teherbírású ember vagyok..., a mostani fiatalok meg....,erre most nem térek ki.
 A minta, ami a múltat felidézte a Gold Stitch egy régi számában volt. Első látásra szerelem, a színei és a témája miatt.A hölgy a piros ruhában. Télen, hiszen az adventi koszorút visz. Az a szélfútta szoknya!
Mikor még nem voltam blogíró, de másokét már rendszeresen nézegettem, Ninánál láttam hogyan készül lépésről lépésre a következő kép:




Nagyon jó, hogy leírta a címét. Hosszú hetekbe került akkor mire megtaláltam honnan lehet megrendelni, hogyan lehet és Visa kártyát igényelni és bátorságot meríteni és az első megrendelést meglépni. Határtalan örömömet leltem abban mikor kezembe vehettem, és az ámulat! A fonalak és szalagok kézbe fogása után.
Ezt azért írom le, mert meggyőződésem, hogy meg kell tapasztalni kézzelfoghatóan azokat az anyagokat amiket felhasználunk a munkánkhoz, hogy lássuk mit mivel tudunk helyettesíteni később, de jóval később, mikor már a sok költség után rájövünk, másképpen, olcsóbban is meg tudjuk oldani.
A kedvencem lett A Victoria Sampler. Elkészítettem ezt a mintát rózsaszínben és pirosban is:


A minta címe: Heirloom Christmas Sampler és követte sok más a tervezőtől. A Gazebo Roses Sampler. Ez gyönyörű hófehér, a fotó rossz:


Mindenképp meg kell említenem a Gingerbread Stitching House 3D-s mintáját, ezt megnézhetitek a Munkáim címszó alatt a blogon. Egyszer csak nagyon beteltem ezekkel, a különben nagyon nagy precizítást igénylő mintákkal és azóta sem nézelődtem utánuk.
Ahonnan ezeket rendeltem, az a webáruház nagy bánatomra a válság miatt megszűnt. Pedig felölelt olyan tervezőket, amit azóta sem találok meg. Erről később. Most tényleg azért mutatok sok képet Chátelaine Rose Light című munkájából, mert arra szeretnék rávilágítani, milyen ügyesen lehet helyettesíteni erre kiélezett szeműeknek a hozzá illő anyagokat. Ebben az esetben én még mindent megvettem az előírások szerint. Amerikából, az 123 Stitch-től válogattam össze, kivéve a Swarovszkii kristály gyöngyöket, ami számomra meglepően olcsó volt, pár száz Ft:






Ez itt a S. kristály:

 




Szóval kézbe kell venni az eredetit és akkor már látható hogyan tudom olcsóbban megoldani. Meg kell fizetni a tanulási folyamatot, nincs más megoldás. Utána meg nyitott szemekkel kell járni és gyűjtögetni és gyűjtögetni...
Érdekesség a fentebb említett megrendelő oldalról. Ausztráliai együttesek is voltak, egy igazi különlegesség:


Végezetül le kell írom, hogy ez a munka, ami a keresztszemes hímzéssel együtt jár, az a mindenre kiterjedő pontosság megváltoztatta az életem minden munka szempontjából. Mindent pontosabban csinálok azóta. Már már kínosan...

11 megjegyzés:

Palkó 2013. november 12. 22:55  

Köszi a beszámolót! Nagyon élveztem! Gyönyörű munkákat mutattál - de a fotelos a végén!... nálam mindent überel! :)

Unknown 2013. november 12. 23:02  

Hát igen, az nagyon különleges.

erdoseva55 2013. november 13. 4:55  

Jó volt újra néhány munkádat! láttam már őket régebben is, de elfeledtem a szépséges kis fotelt is ! Nagy örömmel olvastam, hogy van hozzám hasonló boldog ember, aki már a látványtól és az anyagok tapintásától is örömmel van teli :)

Jutka 2013. november 13. 8:36  

Kedves Beáta köszönöm!
Képeket láttam már, baloldalt fent, de a beszámolód külön is nagy öröm számomra a kezdeti tapasztalataidról.
Bátor nő vagy, hogy megmerted rendelni ezeket a szépségeket és több színben elkészíteni.
Nekem minden bemutatott hímzésed tetszik nem tudnák közülük választani.
További hasonló szépségeket kívánok neked, nekünk is mutasd meg őket!

Fáni 2013. november 13. 11:28  

Nem is csodálom, hogy megfertőződtél, én is így vagyok vele. Viszont a munkáid....., hát azok csodálatosak. Én még ilyen nagyobb lélegzetű dologba nem mertem belekezdeni, csak "apróságokat" csináltam. Örülök, hogy megnézhettem őket.
További jó öltögetést.

Vera 2013. november 13. 18:00  

Micsoda szép összefoglalót kaptunk! Öröm volt olvasni és nézni! Szép pontos aprólékos munkáid vannak...Azt hiszem még párszor át kell olvasni és nézni a kézimunkáidat! Köszönjük Bea!!!!!

Anik 2013. november 14. 15:12  

Bea,ezek a kézimunkák Fantasztikusak... a piros ruhás nő... a kis fotel.... a sampler... tényleg, egyik szebb mint a másik... Olyan jó, hogy van már internet, és megoszthatjuk egymással a munkáinkat, nem a fióknak hímzünk...
Igen,meg kell fizetni a tanulópénzt, én is sok olyan dologért adtam pénzt, amiért ma már nem adnék... Köszi, hogy megmutattad ezeket a csodás műveket!!

Laucica 2013. november 14. 15:52  

Csodaszép minden! De az a Chátelaine Rose Light! Te jóóóó ég!!!
És igen, igazad van, száz százalékban egyetértek veled! És van egy másik ok, amiért azt mondom, inkább fektess be, hogy megtanuld. Sokszor látom a másik végletet, amikor a legolcsóbb, legvacakabb minőséget használják az emberek. És ilyenkor elszorul a szívem. Rengeteg munkát beleadott, de hiába szép maga a kézimunka, a végeredmény olcsó kinézetű, mert olcsó, rossz alapanyagot használt, ami deformálódik, ami ereszti a színét, stb. Igényesnek kell lenni, ha már arra van igényünk, hogy a kezünkkel készítsünk valamit és ne boltban vegyük a kínait. Tiszteljük meg a munkánkat és magunkat, hogy szép is legyen, ne csak jól elkészített. És ha megvan a tudás, az alapanyag-választás már nem pénz, hanem legfeljebb utánajárás kérdése lesz.

Névtelen,  2013. november 14. 23:19  

Micsoda szépségek! Fantasztikusak egytől egyig.
Szabályosan keresed a kihívásokat, hogy aztán tudással, igényességgel megoldjad a feladatot. :) Köszönöm a leírást, öröm volt végigolvasni!
Brigi

Zsimama 2013. november 15. 13:35  

Élvezettel olvastam a beszámolódat. Gyönyörűek a kézimunkáid!

gromine 2013. november 18. 18:09  

de jó volt így végig olvasni ezt a beszámolót, és végig nézni a szebbnél szebb munkákat.
Nagyon tetszik a Chátelaine Rose Light-t. A közepe valami csodás !!!