Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2014. február 26., szerda

C mon monde Bienvenue





Ez most olyan lett, mint egy kis ékszer. Nem mindig sikerül ilyen jól válogatni a színeket.

Időnként nem tudok ellenállni a kézzel festett fonalaknak. Nagyon szeretek velük dolgozni és egy hete ezen agyalok. Mintákat kerestem, cseréltem. Egymás után olyan képeket választottam amihez sok rózsaszín kell, így festettem is. Rózsaszín, ciklámen és meggyből egyaránt egy késhegynyi, hogy az árnyalatok változzanak:


Jucus sok sok CCN mintát hímez, tőle kaptam a Party Cakes tortarengeteget, amit tegnap este kezdtem egy fahéjjal festett vászonra. Ide nyúlik vissza a textil festés gondolata. Konkrétan mogyorószínt akartam, a fahéj erre nem volt jó. Lányommal beszélgettünk róla, hogyan is lehetne és azt mondta: szinte biztos, hogy csak konkrétan olyan színű festékkel. Tényleg. De ha körülnézek a boltokban, akkor korlátozottan lehet színeket kapni..., szóval rendelni kell az internetről. Most már olyan egyszerűnek tűnik, hogy megmondták mit kell csinálni. Jól van, azért nem mindig vagyok ilyen béna! Megrendeltem 16 féle színt és ma meg is érkezett.



Ismeretlen színek, mint pl. a banánzöld vagy a korall. Nnna, most lehet lassan kipróbálgatni. de csak módjával. Mert most, hogy van mogyorószín, szinte biztos, hogy pont ez nem fog kelleni. Minden mintához más alap kell.


A három hónapja vett Mikulásvirágom még mindig virágzik. Egy darabig csak hullajtotta leveleit, azután megszokta a klímát és új hajtásai vannak.

Érdekes. Szundikál a véleményezési kedv.

9 megjegyzés:

Névtelen,  2014. február 26. 19:57  

Csodálom a tempódat, a vidám kis minta nemhogy kihímezve, de bájos fodrokkal szegélyezve készre varrva... :) A mikulásvirágodra öröm ránézni! A festési (és egyéb) kísérleteidet mindig érdeklődve figyelem. Tényleg érdemes a választott mintához megfeleltetni a vásznat, bár Nálad, azt hiszem, mind megtalálja a megfelelő párját. :)
Brigi

Unknown 2014. február 26. 20:19  

Tempó:ennél többet is láttam.
Vidám mintának értékeled, én meg...másnak, de gyermekességében kifejező és bájos. Nálam most az volt a lényeg, hogy színeket egyeztessek, mert néha őrült módon rám tör az igénye.
Jaj, köszönöm a megjegyzést. Azt hittem mindenki száműzve lett Szibériába....

Vera 2014. február 26. 21:44  

Én sem vagyok Szibériában....én is itt vagyok... azt vártam végre bekapcsolod a skyedet... mert már a mienk jól működik ..Jutkáék jóvoltából.... A hímzésed aranyos, a festésedre meg majd kíváncsi leszek... miket sikerül megfestened.
Ajtódisz lett???
Ja és a virágod hogy megemberelte magát.... Mi van az orchideáddal?

Dóra 2014. február 27. 8:56  

Nálad mindig elkészül valami:-D
Jó festegetést a fonalakhoz!
A mikulásvirág nálam kivétel nélkül mindig megdöglött eddig:-DDDD

Fáni 2014. február 27. 9:16  

Nagyon szép lett a hímzésed. Én is szeretek festeni, bár én inkább a fonalakkal kísérletezek, anyaggal csak ritkán próbálkoztam.
Én egyik évben kaptam egy mikulás virágot, több mint két évig bírta, azután jobb létre szenderült.
Jó kísérletezgetés, festegetést.

gromine 2014. február 27. 19:43  

Szép lett a hímzésed !
Kíváncsi vagyok a festésre, hogy milyen lesz.

amilgade 2014. február 27. 19:52  

Csodálom a tettrekészségedet! Fonalfestés, vászonfestés, hímzés és varrás, na meg mellette a kert! Te jó ég, ha én legalább a negyedét csinálnám!!

Palkó 2014. február 28. 11:01  

Ez NAGYON szuper lett! Vidám, tavaszi! Nagyon tetszik!
Szép hétvégét! :)

Jucus 2014. március 12. 19:54  

Ez a kis hímzés tényleg egy kis ékszer lett!
Csak bámuolok, milyen bátran kísérletezel a színekkel. Hol rendeled ezeket a festékeket? És milyen "fonal-alapot" festesz? Vagy csak textileket? Ha jól értettem, fonalat is.