Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2014. február 14., péntek

Varrtam egy táskát


Most másképpen, nem a hímzéseim felhasználása miatt. Az egész úgy kezdődött, hogy betévedtem egy Burda szakboltba. A speciális izzót üldöztem, gondoltam itt is lehet. Nem volt, de rengeteg mintaújság az igen. Miután sokszor készítek táskát, megkérdeztem van ehhez szabásminta? Volt, többféle.


Nem mondhatnám, hogy megbántam, de most ezt a darabot két napja készítem. Biztosra veszem, hogy minden részletesen le van írva, de nem tudok németül, nem tudom miért gondoltam, hogy egy ilyen összetett dologhoz elég lesz a szabásminta? Nagy falat ez. Oké, megvan a szabásminta, de nem egyértelmű a számomra, hogy a pontozott vonal mit jelent, így sokat, sokat bontottam. Most már tudom. Szóval nagyon nehezen hoztam össze. Most le is vagyok lombozva, de fotóztam és mutatok pár dolgot, hátha Nektek ez segít.


A mágnespatent beütéséhez a vászon nagyon vékony, így lyukasztóval ütöttem kalapáccsal a  bőr darabkába lyukat, evvel erősítettem.


A táska a lányomnak készült és mikor a Röltexben közösen válogattuk az anyagokat, az eladó mutatta, hogy van olyan bélésanyag, aminek az egyik oldala ragasztós és vasalva az anyaghoz ragad. Én ilyet most használtam először. Igen, jó, de a tartás miatt mégis a vastagabb, hagyományos bélést használtam a zseben és az elejét díszítő motívumokon kívül.




A táska egész hátulján egy óriás zseb van és ide a vasalható bélés kifejezetten jó, masszívabb lett tőle.



Nehéz volt a szabás alapján fejben összerakni hogyan legyen összeállítva úgy, hogy a végén a bomló részek eltűnjenek és kívül mégse legyen tűzés. Nem tudom mi a pontos neve ennek a szalagnak, talán pertni... , e mellett döntöttem és ez tetszik is nekem, ezt varrtam belülre. Most használtam először ilyet, eszembe se jutott volna, ha nem örököltem volna meg sok sok métert Aputól.


Kézi és vállra akasztható a táska, az utóbbihoz karabinert vettem. Mutatós így, bár még nem sikerült rájönnöm hogyan is kell varrni ehhez a vállpántot. Ezt holnapra napoltam.


Nohát! Elkezdtem a tavaszi képet vászonra és szépen kibontogattam. Egyszerűen nem mutatott ilyen jól kisebb öltésekkel, mint aidán. Ki hitte volna?
Van egy esernyőm esőcseppekkel és egy darab csipke szalag.

10 megjegyzés:

Anik 2014. február 14. 20:10  

Nagyon szép lett a tatyód!!! Ügyesen varrsz!!! Jót mosolyogtam azon ahogy leírtad, hogy speciális izzót kerestél, dehát, sajnálatos módon "csak" Burdákra akadtál....:))))) Amúgy rendszeresen olvaslak, csak lusta vagyok kommentelni, ne haragudj!!! Az előző, Párizsos táskád is valami elképesztően meseszép... Úgy irigyellek, hogy ilyen sokat tudsz alkotni...

Unknown 2014. február 14. 20:38  

Ugyan, ugyan, ez most van ötödik éve és nem tudni mi lesz. Neked más dolgod van.
Különben a Burda szakboltban olyan voltam mint a vak. Jóformán semmiről nem tudtam micsoda. Fantasztikus dolgok vannak a varráshoz is!

Rita 2014. február 14. 21:43  

Nagyon cuki a táska! Szeretem a németek néha hippies stílusát.

Érdekes, hogy a tavszi kép nem mutatott a vásznon... érdemes észben tartanom!

Unknown 2014. február 14. 21:56  

Én meg egyenesen rajongok mostanában a németekért, miután rátaláltam a Müller áruházra. Onnan gondolkodás nélkül mindent haza akarok hozni. Lenyűgöz a minőség, de drága, így meggondolom. Csak egy két dolgot válogatok, de hűűű! érzésem van ott.
A stílusról: lehangoltságom annak köszönhető, hogy már nekem sem tetszik úgy a kész táska, mint mikor megláttam az újságban.

Palkó 2014. február 14. 22:56  

Nagyon jó lett a táska!
Igen, én is pontosan így vagyok: ha nem értem a nyelvet, önmagában a rajz nem elég... csak én nem vagyok ilyen bátor és ügyes, mint Te, bele sem vágok...
Szép hétvégét kívánok!

Vera 2014. február 15. 10:57  

Én neki sem mernék állni ilyen táskának... annak ellenére, hogy varrtam már...táskát is, meg mást is...Burdából varrtam anno a ruháimat is... nem mondom hogy nem szenvedtem meg érte... mert egy betűt sem tudok más nyelven...a minta olvasáshoz is kell egy kis rutin... hogy el tudjunk igazodni rajta...
Szóval jó lett, jól megdolgoztál érte...Igaz én jobban szerettem a tök egyszerűt mindenbe... A táska fül befejezés érdekel, mert ahogy én a sajátomat varrtam, nem igazán tetszik...Ügyes vagy, a himzésed is jól alakul...Szép hétvégét!

Névtelen,  2014. február 15. 19:45  

Most döbbentettél rá, hány részelemből, rétegből áll egy igényes táska... Bájosat, szépet, praktikusat alkottál, végignéztem a képeket. :) Bea, teli vagy kitartással, logikai érzékkel, módszerességgel, nagy-nagy elismerésem!
Brigi

Jutka 2014. február 15. 20:39  

Jól sikerült táska!
Hímzésedről már most látom az aprólékos részleteket.

gromine 2014. február 19. 16:30  

De szép táskát varrtál !

Unknown 2014. február 20. 19:17  

Aranyosak vagytok, de ez azért nem túl jó. Mármint a tatyó.