Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2014. május 14., szerda

Történelem


A hétvégén avval a kérdéssel érkezett Tomi fiam, hogy megvan még az első száma a Batman vagy a Pókember című képregényeknek? 8 évesen kapta, azaz 25 éve. Szinte kizárt, de kutakodni szeretek és sok dobozt átnéztünk. Találtunk Csip csup csodákat, Garfildot, Alfot, a fiatalabbak nem is tudhatják mik ezek. Sajnos csak az nem volt amit kerestünk. Csalódott volt szegény és a kidobálási mániámat vissza kell fognom, mert ki tudja mikor mi jut az eszükbe, nem is gondoltam volna, hogy ilyesmi is fontossá válik egyszer!
Na de! Állam leesett mikor a kezembe került ez a nagyon régi matricás album, mert az.
A szülők holmijai is nálunk vannak. Úgy értem, a férjem és az én szüleimé, amiket különben érzelmi okoknál fogva nem is nézegetünk: majd...



Szóval, ebben a történelmi matricás albumban találtam régi térképet is, amit nézegetve látszik, hogy  Magyarországnak volt régen tengere,


...amiről meg eszembe jutott, hogy a férjem nagypapája a császári és királyi haditengerészetnél szolgált..., erről meg eszembe jutott, hogy a könyvek pakolása közben láttam valahol egy naplófélét, ami ezt az életet örökíti meg, magyarázza. Hűűűű! Meg is kerestem:



Ezt olvasni kell! 5 oldalig jutottam melegében és azonnal. Azóta itt áll az asztalomon. Lenyűgöző benne az, hogy minden kor akkori megfelelésének eleget téve vagy komolyan veszi az ember a dolgát, vagy nem. Ma sincs ez másképp. A könyvet 1910-ben adták ki.


Ház és ház és megint ház. De már vannak báránykák is!



Ez a kész tortakrém kitűnő! Valóban natur joghurttal kell elkészíteni, én tettem bele kb. 20 deka friss epret. Kellemes, könnyű édesség, csak ajánlani tudom.

10 megjegyzés:

Palkó 2014. május 14. 20:38  

Igazad van, a kidobálással vigyázni kell! Időnként felébred az emberben a vágy, hogy de jó lenne újra kézbe venni ezt vagy azt... egyébként amiket mutattál, azok igazi kincsek! :)
A képed pedig nagyon szépen alakul!

Rita 2014. május 14. 21:20  

Jók ezek a könyvek! A férjem sok mindent megőrzött, a gyerekeknek az ő régi képregényeiből is olvasunk.

Unknown 2014. május 14. 21:33  

Egyszer csak minden megint új és ismételhetetlen.
Amúgy meseszámba hiányzik Dagobert bácsi,Pluto.

Rita 2014. május 14. 22:16  

Ismered Beatrix Potter meséit? Nálunk most a Nyúl Péter és barátai a nagy kedvenc. De szerették a 80 nap alatt a föld körült is, a régi rajzfilmet.

Unknown 2014. május 14. 22:37  

Beatrix P. nagyon jó évtizedek óta. Sok mese sok évig jó, A Disney már régen is próbára tett a sok fölösleges dallal, de cokk cokk Hamupipőke, ahogy az egerek mondják és, ja és a Kuka a Hófehérkében: nem tud beszélni, mondják a társai. Hogyan is tudna, sohasem próbálta. És mikor fürdenek: juj, ez a víz vizes! Szóval tündéri!

Anette kincsei 2014. május 15. 0:52  

Kincset ero dolgokat talaltal! Imadom ezeket a regi holmikat mara mar igaz vagyont ernek, de nekunk annal tobb van benne, eszmei erteke es az emlekek. Nekem ilye kincsem meg a nagymamam korabol a Benedek Elek- Vilagszep nadszalkisasszony, igazi sarga rongyos lapjai vannak mar.

Vera 2014. május 15. 10:55  

Írtam hosszút, jött egy áramszünet elment minden... majd eccer elmondom...

Laucica 2014. május 15. 11:44  

Úgy szeretem az ilyen régi könyveket, arról mesélnek, hogy mennyire más volt a világ akkoriban, és mégis mennyire ugyanolyan!

erdoseva55 2014. május 15. 18:43  

Imádok régi dolgok közt kutakodni! Azért van meg minden fölöslegesnek ítélt dolog is nálunk! Épp ideje lenne selejteznem :)

Barbaral 2014. május 16. 9:18  

Micsoda kincsek!!! Bizony nem is szabad kidobni semmit!:))))
Nagyon jól haladsz a hímzéssel, szép lesz!