Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2014. szeptember 1., hétfő

Mézeskalács házikó


A házikóból még nem sok látszik. Sütik, cukrok és egy kisfiú meg egy kislány lesz a képen. V. Enginger tervezésű minta és fel fogom tenni a DEFA blogra is.  Csúnyuljatok meg, hogy Ti nem hímeztek arra a nagyszerű blogra is képeket. Először csak virágos blognak indult, majd mindenféle V. E. tervezést is szívesen mutat be a tulaj. Hozzáférést engedélyez a blog írásához, csak e- mailben kell az igényt jelezni.


Drága Verocska (csak én hívom így, Vera a blog neve) sokszor mutat be a blogján kelt tésztából készült finomságokat. Én is nagyon szeretem ezeket a sütiket, kedvet kaptam készíteni. Mikor a KÖKI-n átszállok, vagy az áruházban töltök több időt, mindig veszek 10 dkg valamit a pékáruban és ott láttam, hogy fahajas és csokis csiga mellett árulnak kókuszosat is. Két szakácskönyvet lapoztam fel hogyan kell készíteni kókuszkrémet? Nem találtam semmit, így találomra forraltam kevés tejet, 5 dkg vajjal, kevés cukorral és egy- két percig a kókuszreszelékkel és ezt töltöttem a tésztába. Feltaláltam a" Bounty-tekercset," csak az enyém az egy evőkanál cukorral nem elég édes. Sebaj! meghintettem porcukorral. Jó lett.  Vettem ma sütésálló lekvárt, annak a vegyesgyümölcs változatát kedvelem, legyen az bármiből. Beszélgetek az eladóval: mennyi kell fél kiló lisztből készült mennyiséghez?-Nem tudom.- Én sem. -Vágok egy ekkorát: mutatja a késsel. -Jó. Az egyharmadát sem használtam el. A megkelt tésztát három felé osztottam és még étkakaós csiga is lett. Nagyon jól néz ki mindhárom.


Beérett már annyi paradicsom a kertből, hogy érdemes volt befőzni. Én még késhegynyi szalicillel készítem, mert évek óta használom az egy zacskót. Meglepve hallottam a napokban, hogy ezt betiltották. ?

Annyira aranyosak vagytok mind, hogy reális és számomra mindenkitől elfogadható véleményt írtatok a külföldön munkát vállaló fiamról.
Cimlipusznak külön üzenem: határtalanul irígylem most már, de akkor mikor a gyerekeim ugyanannyi idősek voltak ugyanezt éreztem. Én is szeretnék bájos tündérkéket magam körül, akkor meg de jó volt, ha néha elvitte valamelyik nagyszülő. Megyek végig az élet törvényszerűségén. Néha nehéz, néha túl könnyű. Nekem most nagyon könnyű lesz. Mi a bajom evvel, én sem tudom.

9 megjegyzés:

Palkó 2014. szeptember 1. 20:16  

A mézeskalács házikód folytatását nagyon várom, eddig annyira csodásak a karácsonyi hímzéseid (meg persze a többi is :)), ez is biztos az lesz!
Csak azért sem csúnyulok meg! :-D
Gyönyörűek ezek a V.E. hímzések, de nem az én türelmemhez szabták őket! Viszont nagyon szeretem látni a kész munkákat másoknál! :)
A kalácsodat irigylem, én nem nagyon próbálkoztam még kelt tésztával (Veránál is csak a nyálam szokott csorogni... :)), régen nagymamám sütött, kevésbé régen édesanyám, de már az ő keze sem bírja a dagasztást... lehet, meg kellene tanulnom...
Nagyon szép hetet kívánok! Remélem, alakul még az idő... :)))

Unknown 2014. szeptember 1. 22:23  

Kezed dagasztani? Géppel készítem. Sokat könnyít a munkán.
A hímzett kép meseszerű lesz.

twinpeakprimitives 2014. szeptember 2. 12:04  

Your start is so beautiful! Deserts look so delicious too :)
Yum yum..

Vera 2014. szeptember 2. 12:12  

Csak azért hogy tudjad,,... majd jövök még, most szept 2-án 12 órakor jelent meg a blogbejegyzésed nálam hogy hogy tizenvalahány órával ezelőtt tettél fel anyagot..

Vera 2014. szeptember 2. 16:21  

Na itt vagyok... megsúgok egy titkot...én nem dagasztom a tésztát sosem... Van egy kelesztőtál... abban kicsit összeállítom és kész... nem gyúrom, hisz se kezem, se vállam nem bírná... Mikor kész, ráteszem a tetőt... a többi a tál dolga... megvárom mig ledobja a tetőt, újra ráteszem... újra várom mig leeseik a tető...és utána lehet feldolgozni, kalácsnak, vagy aminek szeretnénk.... Ennyi lányok... de ha nagyon sietnem kell egy pár pillanatra a mikrot is használatba veszem...

van dagasztó program a keverőgépen, de olyan kemény lett a tészta, hogy dobálozni lehet vele...A másik kézi robotgépem is keményre dagasztotta a tésztát... Szóval én nekem a gépi dagasztások nem jöttek be...Én csak azt tudom mondani próbáljátok meg...
Remélem Ildikó is olvassa itt nálad..és bocsi hogy hosszú lett..

erdoseva55 2014. szeptember 2. 17:13  

Megnézem azt a blogot, nagyon ismerős .
Paradicsomfőzés folyik nálam is, de már jó lesz, ha mindent betakarítok a kertből, mert kicsit beleuntam. Rengeteg mindenünk van, a vége a fagyasztó lesz :)
A süti nagyon finomnak látszik, nagyon szeretem a kelt tésztás dolgokat.

gromine 2014. szeptember 2. 17:36  

Mézeskalácsról egyből eszembe jutott, hogy közelednek az ünnepek:-)
Olyan gusztusosak lettek a kelt tésztáid.

Edit 2014. szeptember 2. 17:39  

Újabb hímzés? Olyan gyorsan haladsz a munkáiddal, hogy nem győzöm kapkodni a fejem (nálam meg állnak a projektek éppen). Ez a mézeskalács házikó már most karácsonyi hangulatot áraszt, pedig még nem sok van meg belőle. Tetszik az alapanyag, amire hímzel.

A sütik... nyami! Még jó, hogy nemrég vacsiztam, és most nem kívánnék sütit enni, de én is nagyon szeretem a kelt tésztákat - csak én ritkán készítek ilyesmit.

Nálunk sajnos az összes paradicsom odalett a kertben, pedig valami hihetetlen mennyiség lett volna. Nem érett be, hanem elrothadt mind. :(

Rita 2014. szeptember 2. 20:09  

De szép és részletgazdag az új hímzés! Nálam is listás!:) A sütik nagyon guszták!