Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2014. december 3., szerda

Immmmádom mostanra a hangulatot itthon





A kis fehér fenyő is kapott idén rózsaszín díszítést . Ez lett idén a rögeszmém, a rózsaszín. Este nagyon szép, az egésznek a hangulata megváltozik. Áááámulatosra!






Fenyő a szobámban. Jó itthon, szeretem ami körülvesz. Utolsó napokra csak a nagy fenyőt hagyom a nappaliban.



Minden évben megveszem a nők lapja ADVENT különszámát és a sok nagyon jó olvasmányon kívül izgalmasan új receptek is vannak benne. Megfogott több ötlet és elsőnek elkészítettem a képen látható gesztenyés tortát. Ugyan kicsit másképpen, mert én 3 tojásból piskótát sütöttem alá pusztán spórolásból. Az egész eredetileg hidegen, sütés nélkül elkészíthető, hiszen összetört keksz az alapja, amire 250g tejszín, ugyanannyi mascarpone és tejszín felverve kerül 4 evőkanál cukorral, oh és 250 g gesztenyemasszával(!). A brandyt is kihagytam a tetején levő kávékrémből. Egy deci tejszín, a két kanál kávéból főzött kevés vízhez és sűrítésnek kukoricakeményítő. Ja és egy evőkanál cukor. Nagyon finom lett!
Bekerül a kedvencek közé nálunk.

8 megjegyzés:

Edit 2014. december 3. 19:55  

Kicsit irigyellek, hogy te már ilyen lelkes vagy.
Nekem valahogy nem akar karácsonyi hangulatom lenni. Csinálgatom a karácsonyi dolgokat, mégsem érzem,hogy jön a karácsony.

Tüzes Beáta 2014. december 3. 20:01  

Jó díszíteni, kellemes lesz ami körülvesz, de karácsonyi izgalom csak addig volt amíg gyerek volt a házban.

Rita 2014. december 3. 21:04  

Emlékszem tavalyról a fehér fádra, már akkor is nagyon tetszett. Plusz az idén még nagyon tetszik a fa mögött látható nagy leveles, mintás függöny vagy talán kárpit.

Ez a torta nagyon jól néz ki!

Vera 2014. december 3. 21:05  

Szépek a díszek...,valahogy nem tudok az ünnepekre hangolódni....
Valószínű újra kéne születnem, ahhoz hogy mindent újrakezdjek, és megváltozzon az ünnepekről a véleményem...Irigyellek hogy ilyen lelkes vagy...
A többit meg tudod....
A sütid is gyönyörű....

Anette kincsei 2014. december 4. 1:29  

Teljesen egyetertek veled a Karacsonyi diszites es hangulat ihlette erzesben.Napra pontosan december 1-en itt is elkezdik meg a radioadok is csak karacsonyi dalokat jatszanak egy honapon at.Az utcak, boltok, hazak diszei meg egyszeruen csodalatosak, mint meseorszagban!!
Huu, ez a torta!! Szegyen ide, szegyen oda, muszaj elkernem a receptjet.Elkuldened nekem?

Palkó 2014. december 4. 18:13  

Tényleg nagyon hangulatos Nálatok, a képeken is átjön!
A torta pedig ínycsiklandóan néz ki! :)

Névtelen,  2014. december 4. 23:57  

A hangulatteremtő képesség szép adomány az égiektől, és Neked energiád, kedved is van megvalósítani az ötleteket, amitől barátságos lesz az otthonod. A fényfüzérektől a díszeken át a csodálatos tortáig. :) Elismerésem, Bea! :D
Brigi

Anik 2014. december 6. 16:10  

Több fád is lesz otthon??? De jó... nekem ez még nem jutott eszembe... Na, majd talán a lányom fogja kérni nemsokára, hogy lehessen külön fája a szobájában! Mondjuk kék színben, mert neki az a kedvence, viszont én nem igazán szeretem!
Az Advent különszámot én is megvettem, én a Blaha Lujza tortát néztem ki belőle, de még nem csináltam meg.