Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2014. december 14., vasárnap

Karácsonyi vásár a Vörösmarty téren


Szándékosan indultam itthonról 3 óra után, hogy kivilágítva láthassam a vásárt, a teret. Sok érdeklődő volt, lassan haladtunk, pont jó volt az araszolós séta a nézelődéshez. Gyönyörű dolgokat készítenek a kézművesek:





A fenti képeken agyagból készült tárgyak, lenti bőrből:



A mézeskalács nagyon kapós, több kosár is kiürült. Nem csoda.


Mindenféle fűszerekből, gyümölcsökből készült illatosító füzérek. Itt majdnem elcsábultam vásárlásra, már egy-két méterrel előtte lehetett érezni a finom illatokat. Még babérlevél is van felfűzve néhány összeállításra.

 Manócsemege is kapható!


 

Élő szobor. Nem tudom hogyan tud mozdulatlanul állni?! Akkor mozdult meg, ha valaki pénzt dobott a dobozkába. Akkor is csak kicsit. Vagy meghajolt enyhén, vagy felemelte a hüvelykújját, mutatva: szuper. Sokan dobtak pénzt, hogy mozdulni lássák. Nagyon tetszett.



Porcelán, vagy agyag kád szappantartónak, szappannal. Remek ötlet!



Vettem végül egy lime királylányt, nagyon tetszik nekem ez az ötlet...
Végül lefotóztam a földalatti megállóját is, mert olyan szépek mióta felújították mind!




10 megjegyzés:

Erika 2014. december 14. 20:16  

Mi is felutaztunk ma élvezni a vásári hangulatot:) Annyira jó volt!
Meg persze az Ikeába is beugrottunk, csak éppen a kiszemelt gyertyatál fogyott el:(

Tüzes Beáta 2014. december 14. 20:48  

Az Ikea is remek vásárlási hely!

A rohadt életbe, nem értem. A megjegyzésekhez a NEM van bekapcsolva a betűk és számok beírásánál és mégis működik. Programozóra lesz szükségem!

Palkó 2014. december 14. 21:06  

Úgy tűnik, most már mindenhol a karácsonyi díszítés és vásár hangulata uralkodik... :) csak az árak horribilisek... :( - a királylányod tényleg nagyon aranyos!

Tüzes Beáta 2014. december 14. 21:33  

Egy liter tej 200 Ft körül van. A dísz, amit vettem 800 Ft volt. Számoljunk. Szerintem korrekt az ár. A teret az önkormányzat 1,9 millióért adta bérbe a vásárosoknak...
Ha a bérek magasabbak lennének, akkor törvényszerűen a holmik is. Sok sok a nézelődő és kevesebben vásárolnak. De egy-két holmi elkel. Egyet én is megvettem.

Rita 2014. december 14. 21:34  

Jó lehetett ebben a színes forgatagban!

Jucus 2014. december 14. 22:13  

Köszönöm a képeidet! Imádom az ilyen kézműves kirakodóst! A 2. képed mesebeli kerámiái a kedvenceim, találkoztam már velük. Nagyon poénosnak tartom a sárkányos aromalámpákat, ilyet még nem láttam, de tuti vennék! :o) Anyunak pedig a 14. képeden látható rózsás szappant vettem Karácsonyra a kis kerámia kád-szappantartóval.

Tüzes Beáta 2014. december 14. 22:18  

Szépek. Ajándéknak jó ötletek vannak.

Névtelen,  2014. december 15. 23:29  

Imádom a vásári kavargást! Jó a fotóidat nézve visszaidézni az élményeket. :) Múlt héten voltam én is, meglepett, mennyire sok a kerámia, a meseszép gracilis fagyal és egyéb csokrok, mind agyagból. Karácsonyfadíszként furcsálltam, nehéz és sérülékeny anyag, bár egy tálba rendezve dekoratív lehet. Ó, az illatos füzérek majdnem elcsábítottak engem is. :)
Brigi

Vera 2014. december 16. 12:37  

Én ennyire nem merültem bele a forgatagba, hisz nem bírom a tömeget, a szagokat, zajokat...Én inkább olyan helyen nézelődtem , ahol kevesebben voltak, viszont igy nem tudtam fotózni... Ráadásul már igen csak sötét volt mikor mentünk,ép azért, hogy a fényeket tudjuk fotózni...
Szóval, jó sok bóvli,és giccs van...és mégis szépek...

Laucica 2014. december 28. 13:34  

De nagyon klassz ez a bejegyzés!!!!:)