Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2018. november 3., szombat

Babaruha: Doris bálba megy









A ruha előzőleg mutatott felső részét lecseréltem, a jackard nagyon bomlik. Újra szabva bélést tettem bele, hogy ne akadjon bele mindig a keze felöltöztetésnél a rojtokba. Így felül a két réteg jobb tartást is ad a ruhának.
Amikor meglátogatok minden új blogbejegyzést, utána varrásokat nézek végig a you tube-on. A pár bejegyzéssel ezelőtt mutatott aranymetszés formátumhoz vonalzót is lehet kapni. Jé!, és tényleg! Láttam is már olyat, csak én nem tudtam mire jó. Keresni fogom. Másik remek felfedezésem: a varrónő a videón nem húzza ki a gombostűket, a varrásra merőlegesen tűzi be és átvarr rajta a géppel. Ez igen nagy felfedezés számomra, mert én előre kihúzom mielőtt a tűhöz érek és igyekszem kézzel tartani, ami nagy macera. Sokkal gyorsabban végeztem evvel a módszerrel. Most ezek foglalkoztatnak.

13 megjegyzés:

Rita 2018. november 3. 19:46  

Biztos eláll majd a bálozók szava Doris láttán!

A gombostűzés módszerét én is pár éve ismerem csak, de most a diákjaimnak is ezt tanítom. Régebben férceltem, de az sokkal időigényesebb.

Holdgyöngy 2018. november 3. 21:01  

Dorisnak igen figyelmes anyja vagy öltöztetője van. Büszke lehet rá. Van vevőd a ruhákra?

Tüzes Beáta 2018. november 3. 21:45  

Nincs.100 felett van az érdeklődő, de vevő egy sem. Szerelemből készítem, de jó lenne eladni is, legalább a belefektetett költség megtérüljön. Már új ládát kell vennem, mert nem férnek el.Lehet, hogy karácsonyra felajánlom potom pénzért, csak vigye akinek tetszik neki megérő áron. Manapság olyan sok ügyes készítő van minden téren, nézem az ebay-t is. Semmi nem megy. Dömping van.

Fáni 2018. november 4. 6:50  

Biztosan bálkirálynő lesz Doris.
Nagyon ügyes és türelmes vagy, hogy szétbontod, újra varrod. Minden elismerésem a Tied. Az én kapcsolatom változatlan a varrógéppel, nem tudjuk megszeretni egymást :)

Vera 2018. november 4. 10:15  

Nagyon szép lett!Eladni??? Elég nehéz dió...és nagy -nagy szerencse is kell hozzá.Nem varrásról beszélek... de olvastam a facén, hogy van aki alig "győzi" annyi a megrendelése, másnak meg semmi évek óta...
Mindig visszatérő kérdés, hogy mennyit lehet kérni? egy munkáért...Pl a hajócsipkés angyalkát olvastam, 1500ért.. neki sem állnék, nekem napok beletelnek mire elkészül... sima angyalkát láttam boltba már 300 forintért is...Mi volt inggyé?
Hamarosan mutatok egy kézimunkát... ugyanis a keret miatt vettem meg, boltba a keret többe kerül,, nincs szívem lebontani..és minőségi, drága fonallal lett horgolva...
Én ez miatt nem csinálok semmit...Kérdés hogy hol állsz... vevő vagy-e, vagy készítő...

Névtelen,  2018. november 4. 10:28  

Gyönyörű lett a ruhácska, valódi báli darab.

Lia

Cat 2018. november 4. 13:29  

Gyönyörű lett a ruha! Csodálom a munkáid.
Én gyerekként a Barbi babáknak varrtam ruhát még kézzel, most meg csak tervezem, hogy már géppel majd a keresztlányom babáinak varrok. :-) Jelenleg azokkal a ruhákkal öltözteti a babákat amiket gyerekként varrtam. :-)

Andulka 2018. november 5. 16:38  

Ebben a ruhában tényleg elmehet a bálba! Nagyon szép a kivitelezés! Ruha üzlet: remélem előbb-utóbb beindul.

Tüzes Beáta 2018. november 5. 18:49  

Köszönöm a sok kedves bejegyzést!!!

Palkó 2018. november 6. 18:01  

Oh, gyönyörű lett ez a ruha!
Képzeld, hétvégén otthon voltam, és az utóbbi bejegyzéseid eszembe juttatták az én régi babáimat... nézegetve a Tieidet persze nem versenyezhetnek velük, nagyon egyszerű a ruhácskájuk, de azért lefényképeztem őket :)

Rita 2018. november 6. 21:29  

Belinkelten két sütit - svédül vannak a receptek, de remélem, fordítóprogrammal menni fog. Kérdezz nyugodtan!

Névtelen,  2018. november 9. 10:28  

Egy csoda amiket Te csinálsz, nagyon ügyes vagy!!!
Anikó