Rendszeres olvasókhttps://kertelgetes.blogspot.com/2024/02/isten-veled-februar.html#comment-form

Munkáim
tuzes.beata@gmail.com

2018. november 8., csütörtök

Textillel kereteztem


Pakoltam, új helyet kerestem, rendszereztem. El is feledkeztem azokról a hímzésekről amik keretre várnak. A pénztárcámban hordok egy kis cetlit ahova a keretek méretei vannak feljegyezve, de sem az IKEA-ban, sem máshol nem kapok megfelelőt. A fiókban nem fekhetnek, mert annál szebbek. Bélésanyagot tettem a két kép mögé és farudat merevítésnek a tetején levő textilbe.




Mostanában nem hímzek, így számomra megnőtt az értékük. Pokoli nagy meló és szerintem a legszebb kézzel készült munka  a keresztszemes.

Különleges anyagokra bukkanok és meg kell rendelnem!
Olcsó és én még ilyen organzát nem láttam. Kellett. Azt nem tudom mit  készítek belőle. Egy ötletem van: a rózsaszínből a szobám függönyei elé valamiféle megtekert, ívben lelógó díszítést a karácsonyi időszakra:



Újra vettem egy gyönyörű jackardot is. Ezért kellett rendszerezni a dolgaimat. Fiókból pakoltam le a pincébe, vagy azonnal hozzá láttam a falra elkészíteni amit fontosnak tartottam.  Helyet nyertem és egymásra raktam az organzákat, szaténokat, másik sorba az egy színű textileket és így tovább. Átláthatóbb lett, jó nagy meló volt.

6 megjegyzés:

Holdgyöngy 2018. november 8. 18:33  

Most kereteztettünk, nem olcsó. Viszont szép lett, tavaly december óta készültünk rá. A találékony ember pedig megoldja. Szépek a keresztszemesek, de úgy látom más varrásban is örömed leled, s jó is a változatosság.

Tüzes Beáta 2018. november 8. 19:05  

No igen, a keretezőt halogattam az ára miatt. Pedig úgy lenne igazán szép, tudom.

Vera 2018. november 8. 19:15  

Hét elején ügyeket intéztünk a városba, majd betértem az anyagos boltba, mert eszembe jutott a madarasom... mert én is anyag keretezésbe gondolkodtam. de nem találtam , mert annyi féle zöld szín volt, hogy nem tudtam dönteni...
Igazából "vállfa szerű " akasztott képzeltem hozzá../bocs nem tudom mi a hivatalos neve/,vagy még nem tudom...,Figyelni kell mert nehéz maga a himzés is, nehogy meglógjon...nagyon sok keretezetlen kézimunka vár...

Oké....

Rita 2018. november 8. 21:36  

Szépen megoldottad a keretezést! Pont ma öltögettem ezt a képet. Azt hittem, eltűnt a minta a gépen újraélesztésekor, erre megtaláltam kinyomtatva itthon!

Kiváncsi vagyok, mit varrsz az anyagokból.

Tüzes Beáta 2018. november 8. 22:33  

Mit varrok: ezt még én sem tudom.

JuciKa 2018. november 9. 9:17  

Szépek a hímzett képek. Textilek iránti vonzalom ismerős :)